I have a dream

NuckBunnies

New member
I have a dream

תארו לכם כזה דבר: יש חנויות קומיקס. לא הרבה, אבל נגיד איזו אחת שתיים, חנויות -רק- לקומיקס, מנגה ושאר מוצרי תרבות הפופ. כל חודש הם מקבלים משלוח גדול של קומיקס. כמו בכל מקום בעולם. ואנשים באים וקונים. תארו לכם שבמקום להזמין מח"ול קומיקס חודשיים מראש, תוכלו לבוא לחנות ולבחור ממבחר -גדול- של קומיקסים. תארו לכם שכשתגידו לאנשים שאתם אוהבים קומיקס לא יענו "סופרמן וכאלה? זה לילדים!". אני בטוח שאתם יכולים לתאר את הדברים האלו ועוד הרבה. ואני מניח שאתם רוצים שזה יקרה. אז מה צריכים לעשות בדיוק? צריכים עוד אנשים. אז תקחו חבר טוב שלכם. תשאילו לו כמה חוברות לקרוא. לא יותר מדי, אבל כאלו שכייף לקרוא, חוברות טובות באמת. וכך תמשיכו. בסופו של דבר אתם תמצאו אנשים שאוהבים קומיקס. והם יתחילו לקנות קומיקס. והם יתחילו לקרוא, לשאול, לדבר. אולי הם יבואו לכאן, אולי למקום אחר. אבל הקהילה ה, כרגע, קטנה של חובבי קומיקס תגדל. וזה מה שאנחנו צריכים. אם אתם מסכימים, תשרשרו. אם אתם לא מסכימים, תשרשרו. אם יש לכם רעיון אחר, תשרשרו. NuckBunnies

Druyanizem

New member
זה לא יעבוד...

אנשים פה גם ככה חיים בקומיקס עם כל המצב הזה... הם לא צריכים את זה... אני חושב שפשוט צריכים לעשות קומיקסים בעברית יותר טובים מזבנג! זהב יכול לעזור ואם הייתי יודע לצייר... אולי גם הייתי עושה

NuckBunnies

New member
אתה סותר את עצמך

"אנשים חיים בקומיקס ככה שלא יעניין אותם קומיקס" אז במקום לתת להם קומיקס מקצועי נעשה פרקקטה זבל? אני אישית ראיתי בארץ רק פעם אחת -אי פעם- שעשו קומיקס שהתקרב לקרסולים לרמה ולאיכות של קומיקס אמריקני. כדי לאסוף ולפתח את הכישרון הדרוש לפרוייקט כזה, כמו שאתה אומר שכן יעבוד, צריכים עוד אנשים. צריכים עוד הרבה כישרון. ובשביל זה צריכים לעשות מה שאני אמרתי. NuckBunnies

hulk

New member
הללויה אחי../images/Emo104.gif

אני איתך ואני מוכן לעזור הגיע זמן שהמדיום הזה יפרוץ קדימה אבל זה יהיה קשה ולא נכנע יאללה באלגן

green lantern

New member
אני כבר מקדים אותך בשלושה חודשים או

יותר.... אני שידלתי שני חברים שלי לקומיקס ואפילו אחד מהם בא איתי ב23 לבת ים (לא שאני מפרסם את זה כבר 10 הודעות).... Martin Lother Manhunter חחחח

Druyanizem

New member
לא התכוונתי לזה...

או שאולי כן? לא לא... התכוונתי שהמציאות בארץ גם ככה דיי לחוצה ואינטנסיבית... אנשים הולכים לצבא והם יכולים להיות ביחידה מובחרת וכל מני דברים כאלה... יש הרבה כשרונות בארץ... לפחות ממה שאני רואה... אבל הבעיה היא שהם לא מנסים לעשות סיפור נורמלי!!! מה הבעיה לעשות מן קומיקס על המלחמה עם הפלשתינים שיש לנו עכשיו? מן קורות חיים של יחידה מובחרת של צה"ל שעושה משימות מיוחדות וסודיות? רעיון טוב.... לדעתתי... ויתחבר להרבה אנשים בארץ... דבר שאני חשבתי עליו כמה דיי הרבה זמן. אם רק היה לי כישרון ציור...

ogmios

New member
איכשהוא לא נראה לי שזה ממש ילך

כדי שמשהו כזה יהיה ברמה נורמאלית, אני מצפה לסיפור שיהיה ברמה קצת יותר גבוהה מ- "יחידה סודית וממש מגניבה" שמכוון לילידים בני שתיים-עשרה (והתנצלותי הכנה לבני השתיים-עשרה האינטילגנטים שאולי מסתובבים בפורום). אני מצפה לאיזשהוא סיפור שיכנס לפסיכולוגיה של הדמויות הראשיות, שיעלה שאלות מוסריות לגבי הפעילות של היחידה הנ"ל, שיתעסק ביחס הדואלי של החברה הסובבת אותם לצבא, ולצערי, לא נראה לי שהשוק בארץ עדיין בשל לזה. כל הנושא הזה די טאבו (אם כי בכמה שנים האחרונות התחילה התעוררות בתחום). למרות זאת - אם נשווה את המצב לארה"ב (כמו שעושים עם כל דבר אחר בארץ), גם להם לקח כמעט עשרים שנה להוציא קומיקס ראוי לשמו על מלחמת וייטנאם (אני מדבר על הסדרה הראשונה של The ´Nam - מבריק. פשוט מבריק), אז הכל עוד אפשרי... אדיוס, אוגמיוס

Druyanizem

New member
לא התכוונתי למשהו אחר...

אני עצמי חובב של הקומיקסים היותר פסיכולוגיים. כל ה graphic novels למינהם. בכל אופן... אני חושב שסיפור מעניין על יחידה שכזו עם כל הסיפורים שיכולים לעלות ממנה יכול להיות טוב ומעניין את הציבור. תחשוב על זה... הציבור אוהב "טאבו". זהו

ogmios

New member
אל תבין אותי לא נכון

אני בעד. אני פשוט לא חושב שזה יתפוס

illustrator

New member
בקרוב...

תיפתח חנות מקוונת חדשה. מדובר על חוברות ישנות בעיקר שיהיו זמינות במלאי בארץ, בנוסף לעזרה באיתור חוברות ספציפיות ע"פ בקשה. אני מאמין שבעוד כחודשיים האתר יעלה לרשת, ובטח יקח מספר חודשים נוספים לאתר להתפתח. אבל ייתכן שזה השלב הבא עבור האספן הישראלי. אבל כל עוד הביקוש לקומיקס בארץ לא יגדל, חוברות חדשות יהיה ניתן להשיג רק בהזמנה מראש. לגבי קומיקס ישראלי, תמיד אמרתי שאני מוכן להירתם למאמץ, אם יש מי שמוכנים לקחת פרוייקט כזה ברצינות.

CNV

New member
תמיד אפשר להכנס לקומיקס וירקות....

ולקנות חוברות חדשות שיש לנו כרגע במלאי ולשלם את המחיר הזול בארץ.

NuckBunnies

New member
איזה נחמד לדעת

שתמיד יש את בעלי החנויות האלקטרוניות שבמקום לקרוא מה שאני כותב יגיבו עם פרסומת -לא- סמויה. כמה שנחמד לי להזמין חוברת חודשיים מראש, בלי לראות אותה או לדעת מה יש בה, אני אישית מחכה ליום שאני יוכל להרים חוברת, לדפדף קצת ואז לקנות. פעם אחרונה שבדקתי, אי אפשר לעשות את זה בקומיקס וירקות. אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה, כמובן. NuckBunnies

illustrator

New member
אתה מפספס את הנקודה...

לפני כמה שנים, לא הייתי מצפה שתהיה בארץ חנות אלקטרונית לקומיקס. כיום, הן מתרבות. זה מעיד על התפתחות בשוק הישראלי לקומיקס. אם השוק ימשיך להתפתח, הכל אפשרי, ובעוד שחנות אלקטרונית לא תשתווה אף פעם לחנות קומיקס אמיתית (הדבר שאליו אני הכי מתגעגע משהותי בארה"ב), היא מקלה על האספנים שבינינו, ומאפשרת לקהילתנו המצומצמת לגדול... נכון להיום, קיימות שתי בעיות עיקריות בשוק הישראלי, ובשתיהן כבר הספקנו לגעת בפורום הזה. א. לקומיקס יש תדמית של תחביב לילדים. עקב זה, אין הרבה אספני קומיקס בארץ. ב. גורם האספנות. יש חוברות ששוות הרבה יותר מאחרות, אם זה בגלל היוצרים, העלילה, דמות שמופיעה לראשונה, וכדומה. לדוגמא, נניח שארצה למכור את Uncanny X-men #266 יהיה לי ממש קשה למצוא מישהו שיהיה מוכן לשלם את שווי החוברת כפריט לאספנים. כמה אנשים יוכלו בכלל לאמר לי מה עושה אותה פריט לאספנים???

green lantern

New member
אתה מהאופטימים?

אלויי שאלו היו הבעיות היחדיות שלנו... קודם כל, אני לא מכיר הרבה אנשים שאנגלית זה הקטע שלהם.... שנית... אהה... כן.... יש לנו דבר בארץ שנקרא מיתון.... אנשים קונים פחות... יש אבטלה... מה לעשות.... חנויות מכוונות לא עוזרות במיל´ אנחנו צריכים פרסום... בדוכן של גיא אלון (לא שאני מפרסם את גיא אלון כדי שיסלח לי...) עברו אנשים... ראו התקהלות ... ראו קלפים אז מה אמרו לי... אוי גם הנכד שלי אוסף טלכרדים....לא שאני אוסף קלפים.... ככה שהמודעות לקומיקס שווה ל0.6% אחוז מהאוכלוסיה בסביבות 10000 אנשים... קצת מדי.... אולי בתקווה החנות החדשה בדיזינגוף (שתי קומות רבותי) של עולם הירחונים תעזור... ובואו נודע שהמחסן הפתוח לא מממש עזר... אבל אני אופטימי אני הולך לכל יריד ולכל פסטיבל אל מנת לשבור שיא (100 חוברות בפחות משנה...)רק חבל שהמיקום לא נוח .... אגב מישהו יודע אם יש GCG בארץ? יש לי |רעיון| בואו כולנו נעבוור לסטייט? רק שלא נגור בבניין גבוהה (אני יודע, הומור שחור...)

למעלה