I Might Be Wrong

vegetable man

New member
I Might Be Wrong ../images/Emo79.gif

I might be wrong I might be wrong I could have sworn I saw a light coming home I used to think I used to think There is no future left at all I used to think Open up, begin again Let's go down the waterfall Think about the good times and Never look back Never look back What would I do? What would I do? If I did not have you? Open up and let me in Let's go down the waterfall Have ourselves a good time It's nothing at all Nothing at all Nothing at all​
יכול להיות שאני טועה יכול להיות שאני טועה יכלתי להישבע שראיתי אור בא לכיווני חשבתי פעם חשבתי פעם שאין בכלל עתיד חשבתי פעם... פתח את הכול , תתחיל מחדש בוא נלך אל המפל חשוב על הזמנים הטובים, לעולם אל תביט לאחור, לעולם אל תביט לאחור מה הייתי עושה? מה הייתי עושה? אילולא היה לי אותך? פתח ותן לי להיכנס בוא נלך אל המפל נעשה קצת good time, אין בזה שום דבר, אין בזה שום דבר, שום דבר ___________________________________________________________________ השיר נוגן לראשונה באיטליה בשנת 2000. בעיני הלך הרוח העגמומי של תום הביא אותו לכתוב שירים מהסוג הזה, שלא היו נכתבים בתקופת OK או בודאי לפני. אני חושב שזה שיר מאוד שחור. כשאני שומע את הבסים חוזרים בו שוב ושוב, את הצליל הסטטי של הקלידים כמו קו ישר של מוות, אני חושב שמנכרת בו תחושה של חוסר תנועה, אבדון, סוף כזה. קיימים 2 קליפים לשיר: אחד בגירסת טלויזיה, השני הוא גירסת אינטרנט. רציתי להעלות את גירסת הטלויזיה, אבל בינתיים לא מצאתי נורמלית כזאת.

LostChild

New member
לדעתי

לדעתי השיר מדבר על הרגע שבו בנו הגיח לעולם תמיד ששואלים את טום מה שינה הפעוט בחייו הוא לרוב עונה שמאז שהוא נולד הוא חושב על העתיד שלו ושל אחרים, וזה אולי מרמז על מעורבתו החברית שהחלה באותן שנים ולפה מתקשר בעצם המשפט : "I Used To Think That There Is No Future At All" מלבד זאת יתר הניאונסים כגון : "Let's go down the waterfall Think about the good times and Never look back" או : "What would I do If I Didnt Have You" לדעתי יכולים בקלות לחזק את הטענה שלי אבל שוב ייתכן ואני טועה :)

lifahead

New member
תמיד חשבתי שזה אופטימי..

לפי הליריקה.. גם המוזיקה יש בה נקודות אור כאלה..בטח לא הבנתם לא חשוב..

vegetable man

New member
אתם צודקים...

אין לי ספק שהרושם שלי מהשיר הוא פרטי. לאחרים בהחלט סביר שהוא אומר משהו אחר.

whatever4

New member
אני לא מסכימה איתך

אני, כמו lifahead, חושבת שזה שיר ממש אופטימי. למעשה, זה לעניות דעתי השיר הכי האופטימי שתום אי פעם כתב. בשיר תום מודה בתמימות שיכול להיות שהוא טועה. במשך שנים הוא חשב שאין עתיד ושהעולם הזה כל כך גרוע שאין ברירה אלא להיות דכאוני ולראות את העולם בשחור. אבל הוא הגיע לנקודה בחייו שהוא מבין שזה לא חייב להיות ככה. אפשר להיפתח, להתחיל מחדש, לנסות להנות מהחיים ולהניח לעבר. במובן מסויים זה שיר נורא תמים ואפילו קצת ילדותי. הרי הבעיות לא באמת נעלמות אם הולכים למפל ונהנים מהחיים. אבל האופטימיות בשיר מנצחת.

vegetable man

New member
הכל טוב ויפה

פשוט המוסיקה מאוד קודרת בעיני (וגם הקליפ בגירסת הטלויזיה, זו הסיבה שרציתי להעלות אותו, אבל לא מצאתי אותו). בגלל הניגודיות הזאת בין המוסיקה למילים, חשבתי שאולי תום כתב את השיר מתוך חלום על מוות - כחרטה על משהו שנעשה בעבר. אבל כאמור, טיבעי שבעינכם השיר הוא אופטימי, וגם כנראה הרבה יותר הגיוני.

michael meiri

New member
הנה הקליפ

אני ממש אוהב את השיר ויותר בגרסה החיה יש יותר לכח לגיטרה של ג'וני שם, מסכן אד תמיד דופקים לו את התפקידים המשעממים, למשל בשיר הזה הוא רק מנגן על הגיטרה blocking זאת אומרת שהוא חוסם את המיתרים ופורט עליהם, אני תמיד קצת ריחמתי עליו

kittycatbone

New member
גם לי הוא לא עובד../images/Emo10.gif

אגב, מאותו קישור יש שם בצד עוד קליפים קשורים.. ויש שם גירסא אקוסטית של ג'וני ות'ום לשיר... (בערוץ צרפתי אחד שאנימכירה וזה בידר אותי
) כל מקרה.. זה ממש ממש ממש יפה!
האם למישהו אולי יש את זה בקובץ אודיו שיוכל לשלוח לי?

Latisia

New member
חחח נכון גם אני אוהבת את הלייב

מאותה סיבה. אני נורא אוהבת את הגיטרה שם ובשיר עצמו הוא המום כזה ובהופעה יש לו יותר כוח. גם לי תמיד המוזיקה בשיר הזה נשמע לי קודר ועגמומי כזה... בכלל בכול האלבום הזה ת'ום שר במן קול עצוב או נוגה כזה. האלבום הזה נשמע לי ברובו נורא קודר או עגום כזה ולא ברור. אבל השיר הזה הוא מבין הטובים בו לדעתי P: אי אפשר לדעת בדיוק על מה השיר כי זה שיר פרטי כזה. ת'ום לא נותן הרבה פרטים על מה השיר.

kittycatbone

New member
את האמת שאף פעם

לא יצא לי ממש להרהר בדיוק במה שהשיר הזה אומר... אבל גם אני תמיד חשבתי עליו במן צורה.. אופטימית שכזאת יחסית. כלומר במיוחד במשפט i might be wrong.. כלומר ההתמודדות עם העובדה שאתה מסכים עם זה שאולי אתה טועה. לא תמיד זה אתה שצודק... מה שאני אוהבת בשיר הזה, חוץ מהריף הזה של הבס שאני מאוד אוהבת.. זה גם איך שהקול של ת'ום מאוד שונה מהרגיל.. כלומר בהמון שירים יש לו פשוט קול שונה אחד מהשני... אבל כאן זה במיוחד צליל מאוד מאוד שונה.. אולי אפילו, אם כבר הולכים לקטע של שיר תמים וילדותי, זה נשמע כמו קול.. ילדותי שכזה...

Guy Pie

New member
אני דוקא מסכים

אף פעם לא הרגשתי שהשיר אופטימי, בגלל המוזיקה והחזרות על משפטים, ואחרי שראיתי את הקליפ התחושה שלי התחזקה. כמו בהרבה שירים מ-Kid A ו-Amnesiac, המילים מקבלות משמעות שונה בגלל הרקע שלהן והטון בהן הן נאמרות, ואיך שאני מבין את השיר הזה הדובר משקר לעצמו או למי שהוא מדבר אליו. עוד מוטיב חשוב באלבומים האלה הוא אסקפיזם, והשורה Let's go down the waterfall/Have ourselves a good time, it's nothing at all היא דוגמה מובהקת לכך. ההשערה שלי שכשת'ום כתב את המילים והמנגינה בפסנתר הוא באמת תיכנן שהשיר יהיה אופטימי, אבל כשהלהקה התחילה לעבוד על השיר באולפן הוא התגלגל לכיוון אחר - ולדעתי, יותר מעניין.

LostChild

New member
I used to think

פעם חשבתי שבמקום המשפט "what would have i do" טום שר : "women i do" שהיה נשמע לי כמשפט כל כך גאוני עכשיו אני פשוט שמח שהוא פרי מוחי היצירתי

kittycatbone

New member
חח../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

אבל לא הבנתי הממ.. את המשפט women i do.. כאילו
מה המשמעות שלו?
הוא לא נשמע לי בכלל הגיוני

Knives Out

New member
זה לא הגיוני מבחינת מבנה של משפט

מבנה של משפט באנגלית. אבל זה היה יכול להיות מצחיק. XD לי תמיד השיר נראה אופטימי מאוד. "Have ourselves a good time It's nothing at all" והוא צודק.

OMFGomer

New member
לי תמיד הnever look back

נשמע כמו never love back, כאילו הוא בנאדם לא אהוב, בנאדם שלא משנה מה הוא עושה הוא לא מצליח שיחזירו לו אהבה. וכל מיניי משפטים התחברו לי בשיר לזה והפכו לי את זה לשיר נורא עצוב וקודר, אבל עכשיו כשאני יודע את המילים.. זה דווקא שיר נורא אופטימי! גם עם הלחן והכל! זה פשוט שלא משנה כמה רדיוהד יהיו אופטימיים, הם יהיו חייבים להכניס כמה אפקטים שיטשטשו את זה קצת.. וזה מוסיף ניגודיות מעניינת. =]

למעלה