I need a raincoat

noosh

New member
I need a raincoat

כשהלכתי היום, פתאום שמתי לב שהמדרכות פה צרות מדי לשני אנשים. צריך לפלס את הדרך מתחת לענפים שבוקעים מחצרות, בין גדרות למכוניות צריך להדחף או ללכת בטור, אין מקום לשניים. אני מכירה כאן כל אבן, כל חריטה של נעל את השפשוף של מיליוני צעדים שכבר היו פה קודם, ביניהם גם אני. הריח פה מוכר לי הצלילים של הצרצרים אפילו הפסנתר מאיזה חלון מרגיש לי כמו מנגינה פנימית. I'm lonely for the big towns [ואיך זה יהיה ללכת במקומות שאני פתאום יודעת מי הולך עליהן גם]. זה יפה כשהאורות של המכונית משתקפים על הכביש הכל מוכפל פתאום, כאילו שהגשם משכפל את העצמים בחוץ. אפשר לראות את התנודות של העלים על הכביש ואני מוצפת כמוהו בכל הזכרונות, זה מתערבב יחד, הריח המתוק-מלוח והאנשים שהיו לצדי פעם, בכל חורף של חיי. אני אוהבת את הצבעים הבוהקים יותר, פתאום על הרקע האפור אני אוהבת את הטעם בפה שלי ואת האדים על השמשה ואת המגבים בקצב האחיד אני מתגעגעתמתגעגעתמתגעגעת לכלכך הרבה בבת אחת, זה התחיל גם בי, פתאום, המבול הזה של מה שהיה פעם ומה שעכשיו והקור הזה מלטף אותי ומעצים את החומות מסביב. זה מדהים כמה כוח אתה נותן לאנשים בחיים שלך, כשאתה חושב על זה בפשטות זה נראה לא-הגיוני. חורף זה השינויים שלי והשינויים של מי שסביבי, אני חושבת כמה השתנית בשבילי בזמן האחרון הזה, ואולי זה פשוט כי אני יכולה לראות רק רובד אחד שלך. המבט הזה והוא אפילו לא היה בעיניים, רק שלי אותך, כי אני יודעת שאם יהיה עוד אחד, זה רחוק מאיתנו. וזה גם לא איך שאני אזכור. עכשיו זה הבדידות שלי לא כי נשארתי לבד, אלא כי אני לא יכולה אחרת. ואני מתגעגעת ואנ יעדיין שלמה עם המילים שכתבתי אז, שזמן ומקום וממשיכים הלאה בשבילים שעכישו הם מקבילים ואולי יום אחד הם לא יהיו. אני עוד אוהבת, למרות שאת כלכך שונה לי, לפעמים. אני חושבת שיש אהבות שלא מתות אף פעם, אולי הן פשוט מתמוססות לתוך הנוף כמו שהפנסים מתמוססים לתוך העננים משאירים את הכביש חלק. אני יודעת איזו מוזיקה הייתי רוצה שתלווה אותי עכשיו, ומפחדת לתת לה כי היא תעלה דברים של פעם. ויש את הרגעים האלה. של הספסל והפסנתר ברקע, כשאתה אפילו לא מזהה את המנגינה, אבל היא מרגיעה אותך. והריח וכמה היית רוצה לתת לטיפות האלה ליפול עליך ולשטוף הכל. (גם את הפחד). [חזרתי על עצמי לפחות 20 פעמים, אני יודעת].

noosh

New member
לאלאלא

לא באמת יכול היה להיות לי קל עכשיו. המחנק הזה אמור להיות פה אבל לא חשבתי שאני באמת אתן לו להיות. אולי זה טוב שאני לא טיפוס שיודע להדחיק הכל, אולי זה טוב שלא נשאר בי מקום להחביא, כרגע זה סתם כואב.

רעוּת

New member
....

פעם באנטומיה של גריי (
) אמרו- "maybe you're not supposed to feel better", בהקשר אחר, אבל עדיין. אולי לפעמים זה צריך לכאוב, לא להילחם בזה. לתת לזה לכאוב, כי זה מה שצריך באותו רגע, גם אם זה לא נראה לך מתאים או במקום-- לכי תילחמי בזה עכשיו (להדחיק לא באמת עוזר. ואל תשתמשי בזה נגדי אח"כ
)

noosh

New member
כן רק שאני מכירה את העוצמות שלי

ואני יודעת שעדיף שלא. בטח לא כשאני לא לבד (למרות שגם בטח לא כשאני כן, אבל זה עדיף). אניוואי. לא רוצה בכלל שזה יכאב לי, מבינה? כי עברתי מספיק בשביל שזה לא יהיה ככה. [ואולי זה ככה כי זה בכל זאת נקודת ציון.]

רעוּת

New member
זה לא תמיד קשור למה שרוצים או לא רוצים ../images/Emo4.gif

כאילו, אני חושבת שיש לנו שליטה על איך שאנחנו מתמודדים עם הרגשות והמצבים האלה, כמה מקום נותנים לזה ועד כמה את נותנת לזה לשבור אותך, אבל אני לא יודעת עד כמה אפשר לשלוט בלהרגיש/ לא להרגיש. לא יודעת, סיבכתי

behappy

New member
*

זה: "אני יודעת איזו מוזיקה הייתי רוצה שתלווה אותי עכשיו, ומפחדת לתת לה כי היא תעלה דברים של פעם. ויש את הרגעים האלה. של הספסל והפסנתר ברקע, כשאתה אפילו לא מזהה את המנגינה, אבל היא מרגיעה אותך. והריח וכמה היית רוצה לתת לטיפות האלה ליפול עליך ולשטוף הכל. (גם את הפחד)." וזה שכתבת לפני כמה ימים איך כפות הרגליים שלך אחוזות בקרקע, ואת לא נשמטת יותר כמו שפעם היית בגלל קשיים וכאבים, ואני חושבת על זה שבמנות קטנות ובטפטוף שמתאים לך את נותנת למה שכואב לבוא אז זה לא בהצפה וזה לא ברעידות אדמה גדולות כל כך, אבל זה כן משהו שאת מתמודדת איתו. ואם את צריכה ככה- במינון הזה- אז ככה. יש פה המון. כנות, דיוק, אומץ. לא ממש הרגשתי פחד. חוצמיזה שאם את אומרת את הפחד בקול רם, זה הופך אותו למוחשי יותר, גמיש וניתן למשחק, ופחות לחלקיקים שעפים לבד באוויר, מציפים או מחניקים אותך.

noosh

New member
so many dreams on the shelf

אני יכולה לזכור כל חורף של חיי. לפחות את אלה של שבע השנים האחרונות. רסיסים של זכרונות, לפעמים תמונות דהויות ולפעמים קטעים מפילם שחוק, לפעמים זה רק ריחות ולפעמים צבעים. אני יכולה לראות את מי שהיה לידי ואת מי שלא, את מי שהושטתי אליו יד ולק נגע באצבעות שלי. ואת אלה שכמעט-נגעו. ואת אלה שהפנו את הגב והסיטו את המבט ונשארו לעמוד, אפילו לא טרחו להמשיך ללכת. אני יכולה לזכור את המוזיקה של כל מטח ברד על החלון שלי, את המוזיקה של כל אלבום שרוט בראש שלי, את הקור מחלחל לי דרך הבהונות ואת שירי הערש של הגשם לפני השינה. החורף תפס אותי לא מוכנה, הוא כלכך דייק שלא קלטתי שהוא כאן. ואולי זה לא מתאים לי עכשיו, אולי זה יותר מדי ביחד, גם החורף וגם זה. מתי נהייתי פחדנית כלכך? מפחדת ממוזיקה, ממילים, מסרטים, מכל דבר שיכול להזכיר לה (להזכיר לה מה?) פעם הייתי קוראת ספרים פעמיים, היום אני מפחדת להתקרב אחרי הפעם הראשונה. כאילו שאם אני אכנס פנימה שוב, אני אמוטט את הזכרונות שנוצרו בקריאה הראשונה שלי, אני אבין משהו קצת אחרת, אגמול את הבתוליות של התחושות הטריות ואעבד. תמיד פחדתי לעבד. תמיד פחדתי לאבד. אני לא יודעת כמה מזה היה מתאים לי להיום, כשכתבתי את זה אולי הייתי במקום אחר. אני לא יודעת מה זה מזכיר לך, אני לא רוצה לחשוב על זה אפילו, זה יהיה יותר מדי לשקוע. אני רוצה להתרכז באבנים שלי עכשיו. אני רציתי לחבק אותך כלכך חזק היום, כלכך חזק. אפילו בגלל הפעם השניה, שטרחת. לא חיבוק של כלא, חיבוק של נתינה, של להעביר קצת אנרגיות, יותר-מדי אצלי, אז שיהיה קצת אצלך. אבל אולי יש לך משלך, או מאנשים אחרים. רציתי רק להיות שם ולהיות גאה והרגשתי את זה בלי יכולת לשחרר, בלי שיהיה לי על מי להניח את העיניים עם השמחה הזאת של תקווה וציפיה ורצון כלכך חזק ובוער שרק יהיה לך טוב. שרק יהיה לך טוב. אני חושבת מה יהיה כלכך שונה הפעם, מכל מה שהיה עד עכשיו. זה צריך היה להיות כלכך אחרת וזה לא, וזה מטופש לחשוב על ה"אחרת" כי אני כבר לא מצליחה לחשוב איך בדיוק. זה מה שיש עכשיו ועם זה אני מתמודדת, עם מה שהשארת לי (זה מצחיק, רציתי להחזיק היום משהו שהשארת לי ואין לי שומדבר פיזי שלך, מישהו מבחוץ עוד היה חושב שהמצאתי). עם מה שאני יודעת שיש לי מעצמי, מאחרים, עם כל הפחדים האלה ועם כל הניסיונות לנשום. אני מפחדת שיהיה קל יותר לשכוח, עכשיו, את מה שהיה לנו. אני מפחדת שתשכחי. ואני יודעת שזה לא לשכוח, זה לדהות, זה מפחיד אותי אפילו יותר. ואני גם יודעת שאני לא יכולה לשלוט על זה ושאני לא יכולה למנוע שומדבר, אני יכולה רק להתרכז באיפה שאני, וללכת מזה הלאה. אין לי שום ברירה אחרת. (ואני יודעת שכל יום כשאני אעמוד בתחנה, אני אדע שאת עומדת שם גם, ואנחונ מסתכלות על אותם ספסלים ועל אותם פסי רכבת, והנוף הכלכך מוכר שלי, יצטרף לנוף המוכר שלך). אני יודעת ששתינו ממשיכות, אני יודעת שקשה לי כי חזרתי קצת אחורה. החיפושים האלו של החודשים האחרונים הצטברו על הכתפיים שלי, גרגרים גרגרים שכופפו אותי למטה. ואולי אני צריכה שיעור בלט אחד כדי למתוח את הרלווה שלי עד הקצה ולתת להם לנשור מעליי באלגנטיות של פרימה-בלרינה, ואולי אני צריכה לתת לרוח ולגשם לסחוף אותם הצידה ולראות אותם נוזלים אל הרחוב, נוצצים בין פנסי המכוניות. ואולי זה יהיה מסע ארוך ואיטי, להוריד אותם, ומשהו אחר יצטבר במקומם, אני רק רוצה ללכת זקוף יותר, שיהיה לי קל יותר ליישר את הכתפיים. עוד לא מצאתי לאן אני חוזרת, הבית שלי חנוק לי, הרחובות לא מקבלים אותי אליהם. אני לא מרגישה שייכת, גם לא בין אנשים שמנסים להכניס אותי פנימה, אני לא מבינה למה הם מנסים, אז אני לא מצליחה למצוא את החיוך הנכון שלי, את המקום שהשפתיים מתעגלות באופן טבעי. אני מרגישה כפוית טובה ואסירת תודה ומוחמאת וקטנה, ואני לא יודעת למה אנ ילא מצליחה פשוט לשמוח שמישהו רוצה בקרבתי בפשטות כלכך נורמלית. אני רוצה את העוגן שלי כי אני מפחדת שהחורף הזה מביא איתו שטפונות. ועברתי יותר מדי בקיץ הזה, בסתיו, בשביל להשטף במדרונות תלולים של חוסר ודאות. את המעט שבניתי אינ רוצה לשמור, גם אם אצטרך לפרק אותו אחר-כך כי הוא לא יהיה נכון לי. אני לא יודעת איפה להטיל את העוגן שלי עכשיו, אני לא מוצאת את מי שייתן לי את המבט שירגיע אותי לגמרי. אני מתגעגעת יותר מדי לאנשים שהיו פה, אני אוהבת אנשים שלא יכולים לאהוב אותי גם, אני אוהבת גם כאלה שכן. אבל יש עוצמות וצורות שונות לאהבה, ולא להכל יש את הצורה הנכונה שמתאימה בדיוק לחללים שקיימים בי. לאט, אני משערת, גם חללים ריקים מתעצבים לפי הרוח והלחות של הסביבה.

חמודה

New member
../images/Emo122.gif

אני מתגעגעת יותר מדי לאנשים שהיו פה, אני אוהבת אנשים שלא יכולים לאהוב אותי גם, אני אוהבת גם כאלה שכן. אבל יש עוצמות וצורות שונות לאהבה, ולא להכל יש את הצורה הנכונה שמתאימה בדיוק לחללים שקיימים בי. יהיה טוב...? יהיה טוב.

למעלה