i pod photo מול i river

udi66

New member
i pod photo מול i river

לפורום החכמים שלום רב ! מלפני יומיים שאלתי בפורום כמה שאלות בנוגע לנגני mp3 בטרקים בנפאל ועזרתם לי מאוד. ועכשיו יש לי עוד 3 שאלות : לאחר נבירה ממושכת במיוחד בחנויות אינטרנט ובאתרי ביקורות בחו"ל הצלחתי לדלות כמה פרטים חשובים : ה - i pod photo הוא הנגן היותר מומלץ היום מבחינת התכונות הבסיסיות (צפיה בתמונות ושמיעת מוסיקה וניהולה). במקום השני ממליצים על ה - i river 320 שהוא מלא ביותר פיצ'רים מגניבים אבל בתכונות הבסיסיות (ניווט וארגון המוסיקה, משקל, אורך חיי סוללה, וצפיה בתמונות) - הוא מפסיד ל - i pod. עכשיו, אני כבר הייתי בדרכי לקנות את ה - 320 עד שנתקלתי ב - ipod photo וב - iriver h10 20gb החדש שמשום מה לא הגיע עדיין לארץ בצורה מסודרת (למרות שבחו"ל - החליף כמעט לחלוטין את ה - 320 שפרש לגמלאות). ואחר ההקדמה הארוכה הזו שאלותי בקשר לכל הסמטוכה הזו הן : 1) לא של - ipod photo אין חסרונות בניהול תמונות (הוא למשל לא מסוגל לטעון תמונות מיותר ממחשב אחד, ולאחר טעינה ישירות ממצלמה הוא לא מסוגל להציג קובצי jpeag מכיוון שהם לא עברו דרך ה - i tunes. כל אלה מתקזזים עם החסרונות של ה - iriver 320. ובכל זאת - האם ניתן לתת המלצות לכאן או לכאן ביחס לשניהם. 2) לגבי הפו' של טעינת תמונות ישירות ממצלמה דיגיטלית. האם ה - i pod וה - iriver שומרים על התמונה כמו שהיא בגודל ובאיכות או שהם מצמצמים אותה - כי מה שחשוב לי הוא בנק תמונות לטיול ארוך בחו"ל. ועד כמה הפו' הזו במכשיר באמת שימושית נוחה ופרקטית (מבחינת נוחות תפעול ומהירות). 3) iriver 320 מול ה - iriver h10 20gb החדש... המכשיר השני עדיין לא מיובא לארץ בצורה סדירה אבל הוא יותר חדש ועושה רושם עפ"י כל אתרי הקניות בחו"ל שהוא הולך להחליף את סדרת ה - 320 (כנראה שבגלל זה מחירה בארץ יורד...). עכשיו, יש כאן משהו מוזר מכיוון שה - 320 יש פונקציות שלא קיימות ב - h10. כאילו הוא פחות משוכלל. (למשל התכונה של ה - otg שלא קיימת ב - h10). מה שכן הניווט והניהול ב - h10 יותר טוב וחדש בזכות פס גלילה המשקל שלו יותר קטן, והאפשרויות המוסיקליות שלו יותר משוכללות. ושוב אני רוצה לשאול אותכם מה עדיף מבין שניהם - איזה מהם כדאי יותר לקנות.... (לא כ"כ הבנתי את ההבדלים בנושא פירוק סוללה שיאיר הסביר למישהי מלפני כמה הודעות....) אני יודע ששאלתי המון והארכתי במילים. תודה לאמיצים שינסו לענות. אודי.

stardust19

New member
באמת סיפור ארוך יש לך....אז ככה

1) אני ממליץ יותר על IRIVER כיוון שבמחיר שהוא נמכר נכון להיום (1850 שח בבאג) הוא מגיע בבאנדל ואילו לאייפוד אתה צריך לקנות את כל התוספות- ככה שזה יוצא לך יותר יקר, מה גם שהוא מצריך את אייטונס ואילו האיריבר התחבר לכל מחשב עם פורט USB , אני מתכוון למערכת ההפעלה גם הנפוצה היום XP . 2) המכשירים שומרים על האיכות והגודל של התמונה, עד כמה שאני יודע אין הגבלה לנפח התמונה אבל יכול להיות ואני טועה, הפונ' הזו שימושית לאלה כמוך שרוצים לשמור את כל התמונות במקום אחד,אבל פה הקאטש'- אין תמיכה בכל המצלמות ולכן מומלץ לבדוק באתר היצרן (IRIVER למשל) לאיזה מצלמות יש תמיכה(אפשר גם לבדוק בפורום של ארקדיה), לגבי המהירות אני יודע ש H320 משתמש ב HOST USB 1.1 שזה בערך 4.8 MBPS ופעול הוא די נוח ולא צריך ידע מיוחד, לאחר שעושים את זה פעם אחת כבר לא צריך לקרוא במדריך, מבחינתי בכל מקרה. 3) כמו שציינת זאת היטב אין היום בארץ באופן רשמי H10 של 20 גיגה וכן הוא לא USB OTG, בשבילי זו פונקציה די חשובה לכן אני קניתי את H320, בשבילך אני לא יודע. אם הנפח ממש חשוב לך תלך על H320 אם לא תלך על H10 של ה 6 גיגה- החלטה שלך. לגבי הסוללה- אה זוכר איך היו מפרקים את הסוללות בנוקיות הישנות- ככה זה בדיוק שמה, דבר שהוא די נוח בפני עצמו. אני חושב שבאתי לך את מרבית ההיבטים בשביל להחליט אבל יכול להיות ואני פספסתי פה ושם דברים. תחכה עד שאחרים יענו ותקנה את הטוב ביותר בשבילך

למעלה