I Shall Be Released

I Shall Be Released

היי כולם. ראשית, אני חייב לציין שממש הופתעתי לגלות פורום על בוב דילן. לפי דפי ההיסטוריה של הפורום, הוא קיים די הרבה זמן... אז הסיפור שאני רוצה לספר הוא כזה: אני לא נחשב למעריץ של דילן, אלא מעריץ את שיריו. השירים שלו, יבואו ימים והם ילמדו באוניברסיטאות בחוגים לספרות בת זמננו... בכל אופן, השיר האהוב עלי של בוב דילן הוא "I Shall Be Released". במוצאי שבת לפני שבועיים, בזמן התכוננות לבחינה כלשהי, האזנתי לתכניתו של דני קרפל בגלי צה"ל, "לא רוצים לישון אולדיז'", ושם הושמע השיר האמור לעיל בביצוע של להקת "הטרמולוס", והביצוע הזה פשוט שבה אותי!מעולם לא שמעתי גרסאת כיסוי לשירי דילן יותר טובה מזו! (לדעתי, הגרסא שלהם טובה אפילו מגרסאתו של סטיב יאנג ל-"Don't Think Twice It's Allright", וכל ביצועי ה-"הוליס" וה-"בירדס" למינהן... אני חייב לציין, שהשיר הזה, מלווה אותי כבר שנים טובות, בזמנים הקשים ובזמנים הטובים, מעין מנטור לחיים, ואני ממש בוש ונכלם לגלות רק עכשיו, את הביצוע של להקת הטרמולוס, שחוץ מהשיר שלהם "השתיקה שווה זהב", לא הכרתי אף שיר שלהם.... הביצוע שלהם, ההרמוניה המושלמת, מעלה את השיר לגבהים אחרים, שבוב דילן, לצערי, לא יכול להביא. (אני מצטער אם אני פוגע במישהו מחברי הפורום. הערכתי את בוב דילן כזמר היא זעומה כהערכתי אליו כמשורר). זהו, זה מה שהיה לי לספר. וסיפרתי. דאנטה

Chocoholic

New member
היי

אכן גירסת כיסוי נחמדה של 'I Shall Be Released' יש ל Tremeloes; זה באמת גורם לך להסתכל על השיר בצורה אחרת (כל קאבר בעצם) אך אני לא מוצא בגירסה זו משהו יוצא דופן. גם ה Hollies הקליטו גרסה לשיר הזה אבל זו של ה Tremeloes באמת עדיפה. חסידי הפופ הבריטי הקלאסי בטח ירטנו על ההכללה, אבל שתי הלהקות הנ"ל הן די דומות, במיוחד בסוף שנות השישים. מה אתה אומר על הגרסה של ה Band ?

Chocoholic

New member
אגב

לפני מספר ימים דנתי עם אחד מחברי הפורום בסוגיית לימוד כתביו של דילן באקדמיה. מצאתי כמה איזכורים במאמרים אך לא ידועה לי מידת ההתייחסות אליו כיום, בארץ (בהרצאות, הכוונה). אני די בטוח שבארצות הברית ובבריטניה מקדישים לו יותר זמן.

עלהמצפה

New member
הטרמולוס

הייתה אחת הלהקות הפופולריות ביותר בישראל של סוף שנות הששים ולהיטיה כיכבו במצעדי הפזמונים ואף זכו פה ושם לגירסאות עבריות. המוכר ביותר אולי הוא השיר Suddenly You Love Me ("...בת הרבי מתחתנת בואו בואו חסידים..." בגירסה העברית של התאומים) . עוד שירים שככבו אצלנו בענק היו: "Helule, Helule" , "Even The Bad Times Are Good", My Little Lady" "Call Me Number One"

Chocoholic

New member
חשבתי

שגירסת הכיסוי של גבי שושן ל 'Suddenly You Love Me' יותר מוכרת; עדיין משמיעים אותה היום לא מעט. גירסה משונה, זה לא ביצוע מדויק של השיר ויש שם הרבה תוספות, השיר עובר את ה 4 דקות אם אני לא טועה.

הביצוע של להקת "הטרמולוס"

נמצא באוסף ביצועים מחודשים לשיריו של דילן שנקרא It Ain't Me Babe, ובהשוואה לאוספים אחרים של גירסאות כיסוי לשיריו הוא באמת מיוחד. אם זה בשירים שבו שמסודרים לשם שינוי לפי סדר כרונולוגי ואם בזה שאפשר למצוא בו גם להקה כמו The Marmalade שלא שומעים עליה הרבה או שקשה להאמין שהם ביצעו משהו של דילן, כשבעצם נדמה שאין מישהו שלא ביצע אי-פעם את אחד משיריו. אחד הביצועים שאני מאוד אוהב באוסף הזה הוא הביצוע של Hair Rave-Up ל-All Along The Watchtower שמנגנים בו גם על חצוצרות והוא נשמע פתאום כמו שיר גרובי. בכלל עם כל הדיסקים האלה של דילן ושל אלו שמבצעים אותו אני עושה לי אחת לכמה זמן חגיגה, כמובן במיוחד בימי ההולדת שלו.

למעלה