I wonder how, I wonder why...

Death of Rats

New member
I wonder how, I wonder why...

הספר: מכשפות בחוץ לארץ, הגרסה העברית. הבעיה: בכל פעם שאחת המכשפות אומרת מה היא הולכת לעשות כתוב "אני ייהנה", "אני ישב", "אני ישתה". עכשיו. מכיוון שאף פעם מספר בגוף שלישי לא יגיד "אני אעשה" אני לא יכולה לבדוק אם זו טעות הגהה מזעזעת (אני ש-ו-נ-א-ת טעויות כאלו. אני אפילו אומרת פעלים בגוף ראשון עם א´. אם יוצא לי עם י´ אני מתקנת את עצמי
) או שהמכשפות פשוט מדברות מוזר בכוונה. אממממ..... יש לי סיבה להתחרפן אם שגם בגרסה האנגלית הן מדברת בכוונה בטעויות?

Fingertip

New member
גם באנגלית יש להן טעויות...

בייחוד כאשר הן עושות את עצמן זקנות תמימות שמקוששות עצים... אבל בצורה שבה איכות העברית בארץ יורדת, נראה לי שיש גם טעות הגהה מזעזעת. האם זה קורה גם אצל דמויות אחרות? והאם זה קורה גם אצל Magrat? אהד.

The Mad Hatter

New member
אני רואה שכבר ענו,

אבל בכל זאת-רק רציתי לחלוק אתכם (1.5 האנשים שכותבים פה) שכל השגיאות כתיב המכוונות בספרים עולות לי על העצבים. במיוחד במכתבים כשתוקעים קפיטל לטרס (אל תבקשו ממני לכתוב באנגלית, בבקשה...:///) פסיקים ונקודות כל מילה שניה. זהו...טוב, עם מצב ההתקדמות של הפורום, זה לא ממש משנה שזו הודעה חסרת-טעם, לא? *חיוך רחב ומזויף* טוב, מאחר וזה שרשור שנסגר כבר, בלאו הכי-שכל אחד יכתוב מי הדמות השנואה עליו (כי בפורום חדש יחסית חייבים קודם כל למצות את כל הדיונים הצפויים). או משהו אחר. כל דבר. מא שבא לכם. *ממשיכה לחייך באופן מעורר חשד*

Death of Rats

New member
הממממממ....

בהחלט סתמרוח. הוא היה נודניק ודי מתוסבך ורוב הקטעים איתו היו מוזרים ודי מעצבנים.... אבל היה שווה לקרוא עליו רק כדי לקרוא על התיבה ^_^

The Mad Hatter

New member
סתמרוח?

איך אפשר לשנוא את המכשף העלוב הזה? הוא...*מזועזעת* האמת, חשבתי על השאלה הזו והגעתי למסקנה שאני לא שונאת אף אחת מהדמויות הראשיות. לפחות מאלה שעלו בדעתי עד עכשיו. Angua (אני עדיין לא סגורה על ההגיה של השם שלה) לפעמים מעצבנת אותי. וסיביל ראמקין. אבל חוץ מזה...לא יודעת. המ...וגם וארנס-בספרים המאוחרים יותר. באחיות הגורל הוא דווקא בסדר...

Fingertip

New member
איך שכחתי!

יש גם את Carcer... אבל הוא מופיע רק ב-Night Watch... למעשה, אני שונא את כל ה-Unmentionables... אהד.

The Mad Hatter

New member
היא מעצבנת...!

טוב, אין לי היכרות מעמיקה איתה, כי קראתי מסדרת השומרים רק את שלושת הראשונים וקטעים קצרים מהפיל החמישי (אני עובדת על ג´ינגו כרגע, אבל כבר כמה חודשים שאני ל מוצאת זמן לקרא בשקט), אבל היא פשוט מעצבנת כזו ונראה שהיא די מתעללת בויימס. ואם כבר-איך אפשר לשנוא סמרטוטים מסכנים כמו מורט וסתמרוח? אני חושבת ששניהם קצת מעצבנים (טוב, מורט קצת פחות), אבל אני פשוט לא מסוגלת לשנוא אותם. הם כל-כך מעוררי רחמים...

SaidinsTaint

New member
אני לא אומר שלא צריך לשנוא אותה

אני אומר (או מנסה לומר
) שאני לא יודע מי זו
.... הזכרון כבר לא מה שהיה פעם.. אפילו הנוסטלגיה לא מה שהיתה פעם....
מישהו יודע מה הוא עושה?
? מה הקשר לבוקס? אולי הוא אוכל בורקס? אבל אם כן למה לא להוסיף אות?

RainBird

New member
אהבתי דווקא את סתם רוח שנאתי את זוגפרח הוא עלה לי על העצבים כל הזמן

אי אפשר לשנוא את הדמויות.

הן פשוט אומללות מדי.... חוץ מזה. הם לא גיבורים!!!! רוצים גיבורים? בילבו משר הטבעות! טאניס מרומח הדרקון! גאנדאלף של טולקין! טרי פראצ´ט נשאר עם הפסולת!!!!!!!! חבורה של יבבים פחדנים! אך מצחיקים עד מאוד....

CMOT Marvin

New member
זה כאב!

לטולקין אין דמות שמתקרבת ל-luggage (תיבת המטען בתרגום)! הם עלובים? איזה אנטי גיבור יוצא למסע על פני מחצית היבשת, כדי לזרוק לכבשן חתיכת מתכת בגלל שמישהו לא הסכים לעשות זאת כמה עשרות דורות קודם לכן? בברכת: "May the shwartz be with you"

זה בדיוק החן המיוחד

שדמויות אומללות בלי טיפה הירואית בבית השחי שלהם יוצאים למסע קטלני , בניגוד לרצונם , כדי להציל את העולם מכלייה.. וסתמרוח הוא הדוגמא הנפלאה ביותר בשביל העסק.. למרות שבכל ספר של סתמרוח מצטרף אליו בארבארי זה או אחר כדי לסייע לו בחלק המורכב יותר מבחינה פיסית.. למרות שיש קטעים שגם סתמרוח מכניס בעיטות לא רעות ומפגין יכולת אתלטית שהיתה מדהימה כמה כוכבות פורנו מפורסמות, ואינסטנקטים של חתול עם קקטוס בישבן.. ללא ספק, סתמרוח גיבור הדור.. מאגנה, לא מורט! ,בע"מ

למעלה