i140 & i485

guy56782

New member
i140 & i485

זה קצת מוקדם כי אנחנו עדיין מחכים ל PERM, אבל אני אשמח להבין את האופציות שלנו. אשתי על J2 ומוגשת לגרין קארד ע״י המעסיק שלה (eb3). אנחנו יכולים להגיש את ה i485 עם ה i140 (עורכי הדין המליצו על זה), ואנחנו יכולים להגיש את ה i140 עם premium processing (ולשלם את העמלה מכיסנו, כאשר כל שאר ההוצאות מכוסות ע״י המעביד).

1. יש סיבה לא להגיש את ה i485 ביחד?
2. מה בדיוק מקצר לנו ה pp? האם נקבל את ה parole מוקדם יותר / את ה gc מוקדם יותר? אני לא ככ מבין מה אכפת לנו ממשך הטיפול ב i140, במידה וה i485 מוגש יחד איתו (האם הם מחכים עם ה i485 עד לסיום ה i140?)

תודה!

gidishemer

New member
יש קצת עניין של הוצאות שונות

אבל אני לא יודע כמה אתם מוציאים מהכיס שלכם לעניין ה- pp. אם זה לא הרבה, אז המשמעות של לא להגיש הכל ביחד היא שאתם חוסכים לכם את הוצאות ה- 485 אם מסיבה כלשהי ה- 140 לא מאושר. בנוסף, בזמנו ה- pp + 485 בנפרד היה קצר יותר מאשר אם היינו עושים בכל ביחד, אבל לא משמעותית וגם אין למען האמת שום משמעות לזמנים שלקח לנו אז לעומת הזמנים של היום, כך שלגבי הזמן אני לא יודע.
זו בעיקר שאלה של האם שווה לחכות ולראות שה- 140 הצליח או ללכת על כל הקופה.
אנחנו לא שילמנו על pp. זה נעשה על ידי המעסיק, אז היה שווה לנו לחכות את השבועיים ורק אז להגיש את ה- 485

guy56782

New member
לא הבנתי

תודה על התגובה.
לא אכפת לנו מהוצאות ה 485, כי לא אנחנו משלמים אותן. העלות של ה pp היא 1225 דולר, וזה הדבר היחיד שיצא לנו מהכיס. אני ממש לא מתקמצן על אלף דולר בתמורה לגרין קארד, אבל אם אנחנו מגישים ביחד עם ה 485, מה בעצם יוצא לנו מה- pp?

gidishemer

New member
הסברתי שזה שיקול למי שמפריד בין שני התהליכים

אם במקרה שלכם, שלא כמו אצלנו, אתם לא משלמים אז באמת ההפרדה אולי לא קריטי.
כאמור, אצלנו היה גם עניין של זמן וה- pp כן חסך זמן, אבל יכול מאד להיות שהיום אין משמעות אמיתית לזה. אין לי מושג על זמני עיבוד של 140 ושל 485 בימינו אנו. אז 140 לקח הרבה זמן

ilanvag

New member
הם הולכים בטור, לא במקביל.

כמובן שקודם כל נעשה טיפול ב- I-140 (שהיא עצם בקשת הגרין קארד); ורק באם ולאחר שהוא מאושר, מגיעים לטיפול ב- I-485 (שזה שינוי סטטוס לגרין קארד). איך אתה רוצה שיטפלו לך בשינוי הסטטוס, לפני שהבקשה בכלל אושרה?

&nbsp
ולכן, המשמעות של PP היא האצת הטיפול ב- I-140. לא יודע מהו משך הטיפול הנוכחי, אבל הקיצור יכול להיות מהרבה חודשים לחודש בודד.
&nbsp
לגבי סיבות לא להגיש ביחד -- אם I-140 נדחה, אזי העמלות ששילמת עבור I-485 לא יוחזרו. ראה פה לדוגמה:
http://www.greencardlawyers.com/gre...currentFiling.html#Should_I_file_concurrently

Kender00

New member
אילן אתה בטוח שזה בטור? ולא מתחילים טיפול לפני ש 140 מאושר

לפי מה שאני יודע יש דברים מסויימים שתהליך 485 שמתחילים לפני ש 140 מאושר
ראה: http://www.greencardlawyers.com/greencards/adjustment/ConcurrentFiling.html#I-485_be_approved_sooner
&nbsp
זה אותו אתר שאתה צירפת

&nbsp
לגבי השאלות של פותח השירשור:
1. אילן צירף לינק והנה עוד אחד http://www.klaskolaw.com/faq/concurrent-filing/
יש עוד לינקים זה נמצא דרך חיפוש ב גוגל
2. PP לא מזרז advance parole היות ו AP זה לא חלק של 140, זה חלק של 485, וניתן לקבל את AP אם 140 לא אושר עדין (אם מגישים 485 פלוס בקשה ל AP, זה לא אוטומטי)
&nbsp
בזמן שאני הגשתי רוב האתרים שמפרסמים מידע (מקורות המידע הם אנשים שבתהליך כמו http://www.trackitt.com/) הראו שמי שהגישו לו 140 ב PP קיבל יותר מהר אישור ל 485
אבל כמה נקודות:
1. לא בטוח שזה מדוייק ולא בטוח שזה מראה את כל המידע, היות וזה מידע שאנשים מעדכנים לגבי המקרים שלהם, ויש הרבה שלא מעדכנים שם
2. בתקופה שלי היה פחות עומס ולא היה צורך בראיון כחלק מ 485, היום המצב שונה
&nbsp
&nbsp

guy56782

New member
תודה! מה לגבי consular processing?

ראיתי במקום אחר שכותבים שזו אופציה מעניינת, מאחר וזמני הטיפול ב 485 התארכו ככ. דורש לטוס למספר שבועות סביב תאריך הראיון. מישהו פה עשה דבר כזה?

Kender00

New member
אישית אני לא מכיר מישהו שביצע consular process

לגרין קארד על בסיס עבודה (140) כאשר הוא היה בארה״ב
אז אני לא מכיר את הנושא, אבל בגלל שאתם על J אז יכול להיות ובמקרה ותצאו מארה״ב בתהליך לא תוכלו לחזור עם J
עד אשר הגרין קארד יאושר

guy56782

New member
תודה!

הלינק שצרפת שווה זהב, כשחיפשתי בעצמי מצאתי דברים הרבה יותר עמומים...

ilanvag

New member
תודה, צודק, אבל גם אני

אמנם מתחילים בבדיקות מקדמיות, אבל אין מצב לאשר I-485 לפני אישור I-140; וגם כאשר זה מוגש ביחד, עדיין לא שמעתי על מישהו שאישרו לו ביחד עם 140 וגם 485 -- האחרון תמיד לוקח זמן נוסף.

לזה התכוונתי בטור, לא במקביל.

Kender00

New member
בזה אנחנו מסכימים, 485 לא יכול להיות מאושר לפני ה 140

אף על פי שראתי אתמול פוסט (בעקבות חיפוש) שמישהו ציין ש 485 אושר אבל ה 140 עדין מופיע בטיפול, בגלל שהיה חסר מידע אז יכול להיות שרק האתר שמציג את הסטטוס לא היה מעודכן לאותו מקרה

ilanvag

New member
זה מעניין, כזה מקרה עוד לא ראיתי.

מעניין האם באמת יכול להיות מצב ש-485 כבר מאושר, אבל "מחכה" עד לאישור של 140. לא יודע.

guy56782

New member
בחיפוש נוסף

נראה שזה די נדיר, אבל מה שיותר נפוץ זה שמקבלים את ה ead\ap לפני שה i140 מאושר. זה בעצם עונה על השאלה שלי - ההגשה המשותפת בברור מקצרת את זמן ההמתנה ל ap...
אני חושב שמה שאנחנו נעשה זה להגיש ביחד עם pp. עכשיו צריך רק לקוות שה perm יעבור בלי audit... אגב, אם נופלים על audit, באיזה שלב זה קורה? (כלומר - האם מגלים על ה audit מיד אחרי ההגשה, או רק כשמטפלים בתיק אחרי 5-6 חודשים?)

oligomerization

New member
בקצרה - תעשה premuim

כאחד שהיה תקוע שנים בתהליך הגרין קארד - הפרימיום די הציל אותי - אז בקצרה - תעשה premium.

guy56782

New member
על מה נתקע התהליך שלך?

אנחנו באמת נעשה premium... אם נפלת על audit ב perm - אתה זוכר באיזה שלב בתוך ה perm מקבלים את הודעת ה audit? אני סתם סקרן...

oligomerization

New member
כמה חודשים אחרי ההגשה של הPERM

כמה חודשים אחרי ההגשה של הPERM הודיעו לי שעליתי בגורל ולכן יעשו לי Audit - הסיפור שלי היה באמת קיצוני כי היה לנו audit על audit

Alon546

New member
אפשר לשאול באיזה שלב עשית פרימיום?

כמה עלה, וכמה זמן זה חסך לך?
תודה!

oligomerization

New member
I-140

עשינו את הפרימיום ברגע שהגשנו את הi-140 תוך שבועיים אישרו לנו את הi-140 ותוך חודשיים אישרו לנו את הi-485 - למרות שהגשנו בקשה לEAD/AP - ההגירה דילגה על השלב הזה והביא לנו ישר גרין קארד... זה היה ממש מזל כי בגלל שנתקענו בaudit ובaudit על הaudit בתקופת הPERM - כמעט נגמר לנו הויזה...

לגבי העלויות - אין לי מושג - אבל שילמתי בסופו של דבר לחברה כ4000 דולר על כל טיפול הגרין קארד (הם שילמו את כל השאר)

onetwo5

New member
כמה נקודות

את ה I-485 ניתן להגיש רק אם ה Priority date שלך הגיע לפי הויזה בולטין (או שהקטגוריה היא Current). בשנים עברו היו מקרים של רטרוגרסיה של התאריכים, לעיתים לשנים ארוכות. אמנם בתקופה הנוכחית הקטגוריה של EB3 היא Current, אבל רק לפני כמה שנים היא עמדה על המתנה של 3 או 4 שנים. מה שזה אומר זה שיכול לקרות מצב שבו תחליט להגיש את ה I-140, ובזמן שזה מעובד הויזה בולטין ילך אחורה, ולא תוכל להגיש את ה I-485 (מה שאומר גם שלא תוכל להגיש בקשה ל AP ו EAD). ואילו אם מגישים את הבקשות במקביל אז באותו הרגע ניתם יהיה לבקש AP ו EAD.

מהצד השני, מאחר ואתה על J-1, אולי לא כדאי לכם להגיש את ה I-485 עד שלא מאושר לה ה I-140, מאחר וברגע שמבקשים לכם I-485 העניינים מסתבכים (כי J-1 אינה כפולת כוונות). אם הסטטוס של ה J-1 שלך יפוג תוקף, או שתצא ותחזור על ה AP, לא תוכל להשתמש ב J-1 יותר. אם הבקשה תדחה מכל סיבה שהיא, תהיה בבעיה.

למעלה