i864 וforeign income exclusion

usa2018

New member
i864 וforeign income exclusion

אני מנסה למלא את טופס i864 ויש לי כמה שאלות:
1. בסעיף על הוכחת גובה שכר. הסתכלתי בדוח מס שלי ואני רואה שסעיף 22 שמדבר על הtotal income הוא השכר פחות 101,300 דולר שזה אם אני מבינה נכון foreign income exclusion
במקרה כזה, מה עלי לרשום כשכר שלי את הסכום הכולל או את ההפרש בלבד?

2. אני ממלאת את הטופס עבור בעלי וביתי בת השנה שעבור שניהם הגשתי i-130. האם יש אפשרות להגיש את הבקשה עובר שניהם באותו טופס, איך אני מתייחסת לזה שיש 2 בקשות מקבילות?

תודה רבה לכל העונים!

John the Savage

New member
למרבה הצער

השכר שנלקח בחשבון לצורך ה-I864 זה השכר אחרי שמפחיתים ממנו את ה-foreign income exclusion. זו אחת הסיבות בגללן זה בעייתי להשתמש במשכורת של בן הזוג האזרח במידה והעבודה היא מחוץ לארה"ב. בעיה שניה היא שהיות ואתם עוברים לארה"ב, תצטרכי לשכנע את רשויות ההגירה שהעבודה והשכר שלך ימשיכו גם בארה"ב.

ברוב המקרים, בהגירה על סמך נישואין כששני בני הזוג גרים מחוץ לארה"ב, נעזרים בקו-ספונסור או חסכונות בכדי להראות יכולת כלכלית, בדיוק מהסיבות האלו.

לגבי שאלה 2, מכיוון שאת אזרחית, הבת שלך תהפוך לאזרחית עם הכניסה לארה"ב. מהסיבה הזו, אין צורך למלא עבורה טופס I864, אלא רק למלא טופס I864W ולצרף צילום של ה-I864 שמילאת עבור בעלך.

usa2018

New member
יש לי הצעת שכר מארהב

לא ברור לי איפה מכניסים את המידע הזה :( או שזה רק כמסמך תומך?
&nbsp
ממש מוזר להסתכל על השכר למס ולא על השכר האמיתי... העובדה שאני לא משלמת על החלק הזה מס לא הופך אותו ללא קיים, אבל נו.. טוב.. אמריקאים...
&nbsp
תודה על האינפורמציה - לא ידעתי שאני לא אמורה למלא טופס עבור הבת שלי - נהדר :)

usa2018

New member
אם השכר שלי גבוה מ100K

האם יש אפשרות להפעיל את שני המסלולים? (מסלול הפטור על הסכום עד 100K ומסלול הזיכוי על השאר)?

אני רואה בדוחות העבר שהtotal income גבוה מ0, אבל בפועל לא נאמר לי על ידי רואה החשבון שיש חבות מס. זה ייתכן או שנעשתה כאן טעות?

איזו סיבה יש להשתמש בישראל במסלול הפטור, בהינתן שהמס בישראל הוא גבוה יותר?

idan306

New member
זה לא ממש רלוונטי

כי זו הכנסה שתיפסק עם המעבר.
אם הצעת העבודה תשכנע את הקונסול, זה יהיה כמסמך תומך. אן לא, תצטרכו חסכונות/נכסים או קו-ספונסר.

תשובות לעניין מס אבל אני מסכים שזה לא רלוונטי

כי זו הכנסה שתיפסק. ולכן המשקל שלה בהוכחת יכולת כלכלית אינו רלוונטי.
לשאלתך:
אי אפשר על אותה הכנסה גם לבקש פטור (הוצאת השכר מחישוב המס האמריקאי) וגם לבקש זיכוי ממס זר.
אתה כן יכול על עודף ההכנסה מעל סכום תקרת הפטור לבקש את זיכוי המס הזר המיוחס לחלק זה בלבד.
הכנתי מעין הדגמה כללית ביותר

ביחס לשאלה:
איזו סיבה יש להשתמש בישראל במסלול הפטור, בהינתן שהמס בישראל הוא גבוה יותר?
צריך להכיר את נוסחת חישוב המס הזר שהיא בעצם נותנת זיכוי רק על המרכיב הזר במס האמריקאי ולכן אפשרי גם לזיכוי חלקי.
אני גם לא חושב שבכל התרחישים המס בישראל יותר גבוה.

אשר טוריאל -רו"ח (משפטן)

usa2018

New member
תודה רבה רבה על המידע

כן, הבנתי שזה לא לחלוטין רלוונטי (למרות שאני מניחה שיש לזה משקל כלשהו, לא?), נלחצתי כי חשבתי שאולי הגשתי דוחות באופן שגוי.
&nbsp
מניסיונכם, האם הצעת עבודה מספיקה בדרך כלל? האם משתלם לכלול assets בדוח בכל מקרה, ליתר בטחון? או שזה רק עלול ליצור יותר רעש?
כמו כן, היכן החלטה זו מתבצעת, בnvc או בקונסול?

למעלה