Iams איאמס - יכול להיות שמזייפים אותו בחו״ל?

meishl1

New member
Iams איאמס - יכול להיות שמזייפים אותו בחו״ל?

הבנתי שiams הוא האוכל הכי טוב ואיכותי לחתולים וכדאי לתת רק אותו. אבל לא מייבאים אותו יותר לארץ, לא ברורה הסיבה. קניתי אותו באי בייי ורציתי מידע - יכול להיות שמזייפים את האוכל הזה בחו״ל? יש לכם מושג?
חוץ מזה אשמח להמלצות בלי אינטרסים מאחורי זה, על אוכל הכי טוב ואיכותי לדעתכם לחתולים בוגרים משנה עד שש.

dimitrygo

Active member
מנהל
מי אמר לך שזה המזון הטוב ביותר?

מי אמר לך שלא מוכרין אותו בארץ?
מיפה בא החשש שמזייפים את האוכל הזה בחו״ל?
על כמה חתולים מדובר?
מה התקציב שלך פר קילו?

meishl1

New member
וטרינרית אמרה לי

היבואן אמר שהפסיקו לייצר אותו בחו״ל, מה שהתברר כלא נכון.
הקפדתי לתת לחתולה שלי אך ורק את האוכל הזה עם מים שמוחלפים פעמיים ביום וחול שמוחלף פעם ביום ועדין , החתולה התחילה להפסיק לאכול, רזתה מיום ליום, בבדיקות דם ראו שיש לה עודף מלחים בדם , הכליות היו במצב לא טוב והתחילה קריסת מערכות... עוד אין לה ארבע שנים...

dimitrygo

Active member
מנהל
אז היא כנראה חייבת לאכול מזון רפואי. יש חברות אחרות שמייצרות

מזון רפואי כגון הילס, רויאל קנין, וטלייף, טרוות וכו'.

meishl1

New member
נתתי לה hills היא בקושי אכלה

נתתי לה מזון רפואי וזה לא עזר. הכל בהמלצה של הוטרינרית

dimitrygo

Active member
מנהל
מה הכוונה לא עזר? אם יש לה בעית כליות אז שום דבר לא יעזור לה

לצערנו. ניתן רק לנסות לייצב את המצב או יותר נכון להאט את הדרדרות הכליות.
חוסר תאבון זה אחד מהמאפיינים שך המחלה הזו. כדאי לנסות מספר סוגי מזונות לכליות כדי למצוא משהו שהיא אוהבת יותר.
את צריכה לעבוד צמוד עם הוטרינרית שלך ולנסות לשפר את המצב. יש כדורים מעוררי תאבון, יש כדורים נגד בחילות

meishl1

New member
לא מצאו בבדיקות דם מה יש לה. נתנו טיפול תומך לכליות ואז היא

נתנו לה באישפוז טיפול תומך לכליות, עשו בדיקות דם וכשהיא חזרה הביתה היא התחילה לפרקס ולפתח עוויתות. הוטרינרים שראתה לא יודעים עד עכשיו מה יש לה, כולל בדיקה ני אורולוגית שלא הראתה שום תוצאה חד משמעית

dimitrygo

Active member
מנהל
אם לא מצאו שום דבר בבדיקת דם אז למה היא קיבלה טיפול תומך

בכליות?
איפה היא מטופלת?

meishl1

New member
מצאו עודף מלחים בדם והסיקו שיש בעיה חריפה בכליות

ומפה התחילו לטפל ולקחת עוד בדיקות דם למעקב לאחר מתן אינפוזיה כדי לייצב אותה, מה שלא עזר. היא היתה
מטופלת במרפאה וטרינרית ידועה שאני פוחדת לכתוב את השם שלה בגלל שיתכן שיכולים לתבוע אותי תביעת דיבה. הם שחררו אותה במצב טוב הביתה ואצלי לאחר יום או יום וחצי של מעקב היא התחילה פתאום לא לעמוד על הרגליים האחוריות או לגרור אחת מהן וזה התפתח למצב של עוויתות ופרקוסים.
. החליטו שהיא צריכה בדיקה ניאורולוגית, שלחו אותי ואותה למרפאה אחרת, רחוקה הרבה יותר ממקום מגוריי וגם שם סחטו אותי כלכלית עם בדיקות דם שלא הראו כלום, כולל תפקודי כבד שהיו תקינים, כולל לקיחת נוזל מחוט השדרה שלא הראה כלום, והיא - המשיכה להידרדר עד למצב שהיא אמנם היתה ערה אבל לא ידעה מה קורה איתה, כלומר הראש שלה היה במקום אחר
ואני חושבת במה אני לא הייתי בסדר? אולי זייפו את האוכל שאכלה? תמיד היו מים טריים פעמיים ביום, החלפת חול פעם ביום ואוכל שחשבתי שהכי איכותי שיש

dimitrygo

Active member
מנהל
מצטער לשמוע שמצב החתולה לא משתפר. בארץ יש 2 מרכזים וטרינריים

גדולים שיש בהם את כל הומחים וכדאי לפנות לשם במידה ולא מקבלים אבחנה וטיפול במרפאה רגילה. המרכזים האלה הם בית החולים הוטרינרי האוניבסיטאי בבית דגן ומרכז רפואי חוות דעת בבית ברל.

meishl1

New member
הייתי באחד מהם...

לא עזר
הרגשתי שחוץ מרדיפת בצע לא עושים שם הרבה. מנצלים את הקשר החזק והדאגה, שוחטים במחיר, ובפועל לא מוצאים כלום ואז עושים עוד בדיקות וכל בדיקה זאת הוצאה כספית נוספת, אשפוז נוסף, וככה חוגגים הוטרינרים המומחים על חשבון בעלי חיים והבעלים שלהם, עד קצה גבול היכולת הכלכלית

dimitrygo

Active member
מנהל
אבל זה לא שהם לא מוצאים את הבעיה בכוונה. זה קורה וזה כנירא

דורש עוד בדיקות. לפעמים לצערנו לא מוצאים את הבעיה בכלל.

meishl1

New member
כשמגיעים למומחים יש ציפיות לאבחן ולרפא

גם רופא וגם וטרינר אמורים לעשות דיאגנוזה מנסיונם ומבדיקות ראשוניות. היתה לי הרגשה שהם לא ידעו מה יש לה, שיערו ועשו עוד בדיקות כדי לאשש את מה שחשבו. בגלל שהכל פרטי, לא בטח שהשיקולים כל כך נקיים וחפים מכל שיקול כלכלי, של להרוויח עוד ועוד בגלל האיכפתיות שלנו מהחתולים או הכלבים
אני נגמרת מזה שיש גם במקרים כאלה תאוות בצע. כי אם היו שיקולים רפואיים בלבד, אולי היו באים לקראתי ונותנים הנחה על בדיקות נוספות... שאולי...
אולי... היו מצילים אותה

dimitrygo

Active member
מנהל
זה לא נכון, אף אחד לא מתחייב לעשות דיאגנוזה מנסיונו ומבדיקות

ראשוניות. אם יש מקרה מסובך ובדיקות ראשוניות לא מספקות תשובה אז חייבים להמשיך בבדיקות כדי להבין מה הבעיה. ככה זה גם ברפואה הומנית. תארי לעמך מקרה אחר שכן אחת הבדיקות הייתה מגלה את הבעיה אבל היית מוותרת עליה מראש כי היא יקרה. זה היעוד של המרכזים האלה, מגיעים לשם עם מקרים מסובכים והם מראש מניחים שאם הבעלים כבר הגיעו לשם אז הם רוצים להציל את חיית המחמד שלהם.
&nbsp
אני מבין את ההרגשה אבל רפואה פרטית זה עסק יקר מאוד, אין מה לעשות עם זה.

meishl1

New member
וטרינר טוב ומקצועי יודע ברוב המקרים לאבחן דיאגנוזה נכונה

פה יש את ההבדל בידע ומקצועיות הוטרינר והבדיקות אמורות לאשר את מה שחושבים כדי לוודא שהדיאגנוזה נכונה ואז גם הטיפול יעזור.
לגבי חגיגת המחירים ברפואה פרטית וזה שרפואת בעלי חיים היא פרטית בלבד, יש מה לעשות, אבל המדינה שלך לא רוצה לעשות עם זה כלום.
ממה שידוע לי באנגליה קיימים מרפאות ובתי חולים מסובסדים וכל תרבות גידול חיות בית שם הרבה יותר מפותחת מפה, בגלל הגישה הזאת.

dimitrygo

Active member
מנהל
שוב לא נכון. יש מחלות עם תסמינים זהים ורק בדיקות מאפרות

אבחון נככון. בעצמך אמרת "ברוב המקרים", אז כן, יש מקרים יותר קלים שבדיקת דם פשוטה מספיקה ויש מקרים יותר מסובכים.
&nbsp
גם הארץ יש מרפאות שעובדות עם עמותות והמחירים בהן יותר נוחים, אבל זה נועד לטיפולים יחסית פשוטים ולאנשים שמטפלים בחתולי רחוב או שהצילו חתולים מהרחוב ולקחו לביתם. לפעמים אפשר לעשות גם טיפולים וניתוחים די מסובכים במימון מלא או חלקי מטעם עמותות אבל זה לא נפוץ מאוד.
&nbsp
לא יודע מה קורה באנגליה אבל אנחנו לא אנגליה בהרבה בחינות, מה לעשות.

meishl1

New member
אם הייתי יודעת על המרפאות האלה הייתי הולכת אליהם ואולי החתול

אם הייתי יודעת על המרפאות האלה שלוקחים מחירים נוחים יותר הייתי הולכת אליהם ואולי החתולה שלי היתה חיה היום!

אפשר לפרסם אותן? זה יעזור.
עדין אני חושבת שמקצועיות הוטרינר מתאפיינת באבחון נכון ומכאן בטיפול מרפא וצמצום בדיקות שרק יכולות לענות ולהכאיב לחתולים ולכלבים. עדין אני חושבת שבמקרים מסובכים יותר לא צריך ״לחגוג״ על חשבון הבעלים ולבקש כסף בלי פרופורציה לעלות האמיתית של הבדיקה! והכל בגלל האיכפתיות והדאגה של הבעלים!

למעלה