Ccyclist
Well-known member
![www.ianvisits.co.uk](https://www.ianvisits.co.uk/articles/wp-content/uploads/sites/2/2022/07/london-underground-cooling-panel-02.jpg)
A cooler London Underground: TfL eyes more stations for its new cooling technology
Trials of a new cooling system for the London Underground stations have proven sufficiently successful that Transport for London (TfL) is already considering where it could be deployed.
www.ianvisits.co.uk
מכת תחתית משולשת:
תמונה מאחד מרציפי שלוחת אלודריץ הנטושים בתחנת הולבורן (בגלל הנגישות הייתי מהמר שזה התחתי המקביל לרציף קו הפיקדילי צפונה), טכנולוגיית קירור חדשה באמצעות לולאה כלשהי, וכן תמונה של רכבות קו הפיקדילי החדשות והממוזגות שיגיעו לקו כנראה בשנה הבאה.
ליבת התחתית העמוקה, למעט קווי הויקטוריה, היובל והאליזבת* הושלמה בתחילת המאה ה20 ונמצאת על מפת הרשת מ 1908. רעיונות כמו מיזוג, דרגנועים או נגישות (הגישה מהמעליות בתחנות קלאסיות מהעידן היא במדרגות ממפלס המעליות למפלס הרציפים) לא היו אז. מיזוג אוויר הגיע לקווי הרכבת הארצית בעיר באמצע שנות האלפיים, קווי התת-שטח קיבלו מיזוג ב 2011, אך התחתית העמוקה ממשיכה להיות אתגר בקיץ.
למנהרות התחתית העמוקה דיפון מתכת (מה שנתן להן ולמערכת כולה את הכינוי - The Tube, הצינור / השפורפרת ) ובעשורים הראשונים למערכת היתה לקרקע החומר ומי התהום אפקט מצנן. במרוצת הזמן החום מהמערכת נלכד באדמה והוא הופך את טמפרטורות הקיץ לגבוהות, מעל 30 ואף 35 מעלות.
לתחנות יש מערכות איוורור מורכבות (אחרת לא היה שם חמצן לנשימה) ויש אפילו מערכת להוצאת אוויר ישן מהמנהרות כדי לאפשר הזרמת אוויר, אבל מערכת קירור מסודרת אין.
קו האליזבת', שהוא רשמית קו רכבת ארצית, נבנה לסטנדרטים מודרניים שכוללים מיזוג בכל התחנות התת קרקעיות ורכבות ממוזגות. אם אתם חוצים את העיר מצפון לדרום או להיפך - לקו הטמזלינק רכבות ממוזגות, גם הוא קו רכבת ארצית.
אני מקווה שהמיזוג יצליח. בפעם האחרונה שנסעתי בתחתית בתחילת יולי הייתי צריך לעבור מהצד האחורי של קרון בקו המרכזי לצד הקדמי של הקרון הסמוך כדי לקבל איוורור מהחלון הפתוח.
לרק"ל בגוש דן אמנם אין את הקיבולת או התדירות של התחתית, אבל הרציפים שלה מאד מרווחים (כולל הספסל המיותר מאחורי הדרגנועים) והמערכת כולה ממוזגת, כולל בניית המנהרות בקוטר המאפשר לרק"לות להוציא אוויר חם אל תוך המנהרות.