ICF ישראל

AbiShi

New member
ICF ישראל

פיסת מידע נוספת : יש סניף מקומי של ICF - איגוד המאמנים הבינלאומי - בישראל. ראו www.icf-israel.org וכן www.coachfederation.org כרגע עומדת בראש הסניף שרה ארבל www.coach-in.com ופגישות מתקיימות פעם בחודש. הארגון אינו מסונף לבית ספר ומטרותיו קידום הפרופסיונליות והאתיקה המקצועית בענף (ראו באתר הבינלאומי). כמו כן מטרתו להיות גוף מייצג ודואג לאינטרסים של אוכלוסיית המאמנים מול מוסדות ציבוריים אחרים. בנוסף מציע ICF השתלמויות מקצועיות כנסים בינלאומיים ומקומיים ופורום בלתי תלוי לבוגרי בתי ספר שונים ולמאמנים בתחילת דרכם. כדאי לבדוק. ראו ברושור של ICF (באנגלית) מצ"ב אבּי

אלדר01

New member
אז רגע שאני אבין אבי שילון

מכון התמרה הוא הגוף המייצג? או אולי מכון COACHME? הרי בשבוע שעבר בכנס שלהם הם הכריזו שהם הגוף המייצג... אני חושב אגב שאין מקום בפורום המכובד כאן מקום לתחרות הפרועה בין הארגונים השונים. גם אני אגב מגיע מגוף שטוען כך(ואני לא מפרסם אותו כאן ) ומכבד את כללי המקום. ובכלל הגיע הזמן לדעתי להפסיק את המלחמות האלו כי הן פוגעות בציבור המאמנים ובשמם הטוב. אני מעריך שאזכה אולי לכמה תגובות לא סימפטיות,אבל הגיע הזמן שהפורום כאן יהיה נטו מקצועי ,והפוליטיקה תשאר בחוץ.

AbiShi

New member
הבהרה

לא למכון התמרה, לא ל COACHME ולא לבית ספר אחר בישראל או בעולם יש ייצוג של ICF . שרה ארבל, יו"ר ICF המקומי כרגע היא מוסמכת מטעם COACHU בארה"ב ואין לפעילותה באיגוד קשר למקום שהוסמכה בו. ICF הוא גוף בלתי תלוי באסכולה . זוהי התארגנות של מאמנים, שנותנת לחבריה יתרונות של איגוד מקצועי. אפשר לבדוק ברשימת חברי ICF בישראל ובעולם ולראות מדגם של בתי הספר שלמדו בהם ובמה הם עוסקים. היו"ר מתחלף מפעם לפעם כמקובל על סמך פעילותו באיגוד ולא על סמך השתייכות ארגונית או אקאדמית. אבּי

AbiShi

New member
עוד הבהרה

עלה בדעתי - יש איגוד "מתחרה" ל ICF שנקרא IAC - International Association of Coaches . יש בו הרבה יותר חברים ולמיטב ידיעתי הוא אמנם קשור באופן כלשהו לבית ספר יחיד וייתכן שזה מה ששמעת בשבוע שעבר. דרך אגב, אין מניעה להשתייך לזה וגם לזה. עניין של תועלת. אלה גופים מסחריים לכל דבר והחבר יכול לבחור לפי התועלות שהוא מקבל. יש דיבורים מזה זמן על אי-תחרות ואולי אף יותר בין הגופים. בהערכה, אבּי

אלדר01

New member
שאלה להבהרה

ה-ICF שאינו מוכר בארצו "מכיר" בשרה ארבל?על סמך מה?היה מכרז?היו מבחנים?או שהראשון שפנה ושילם?או אולי היו בחירות?

תודה אבי.

ה- ICF וה- IAC הם הארגונים בעלי רמת ההכשרה, ההסמכה וההשתלמויות מן הגבוהות בעולם ושניהם (אגב, נוסדו על ידי אותו אדם) ראויים להערכה גבוהה. אני מכירה את תכנית ההסמכה והיא אכן רצינית. אין בארץ מוסד דומה ובינתיים כל בית ספר מכריז על עצמו כ-הגורם המקצועי ביותר ומנסה לאסוף מאמנים ולאגד אותם תחת המטריה השיווקית שלו. חבל לי, בעיקר מפני שבמקום ליצור עשיה ישראלית משותפת וסינגרתית - נוצרת פלטפורמה של מאבקי אגו, חסימה והשמצות. לא יודעת איך יוצרים משהו בסדר גודל רציני ואיך מושיבים בחדר אחד את כל מובילי בתי הספר בארץ, משילים מעליהם את היוהרה והתחרות ולא נותנים להם לצאת עד שתצא בשורה אחידה מהחדר. אולי חלומות באספמיה אבל כל פריצת דרך מתחילה בחשיבה קצת שונה. בינתיים - זה החזון שלי ואני מובילה את עצמי לקראתו. בינתיים אין ספק שהרמה בשני האיגודים האלה יכולה להיות סמן ימני (או שמאלני...) מכובד. שוב תודה ענת

אלדר01

New member
שאלת המליון דולר...

איך מושיבים את כל מובילי בתי הספר בארץ בחדר אחד... במהלך ההסטוריה היו פריצות דרך במצבים הרבה יותר קשים,היו מהלכים דרמטיים ואמיצים כמו ביקור סאדאת (שעלה לו בחייו).אבל הביא לשלום עם מצרים. אני כמה די הרבה זמן מתחבט בשאלה הזו איך יוצאים מהמבוי הסתום הזה. יש לי איזה רעיון שנמצא כרגע בשלבי בדיקה. בכל מקרה אם הבעיה היא באיזה חדר הם יישבו,אני ממליץ על מליאת הכנסת..היא לרוב ריקה...

למעלה