ICON עדין מתעקש על סערה טרופית

יניב ריז

New member
ICON עדין מתעקש על סערה טרופית

שתכה בעזה/חופי הדרום.

המודלים ברזולוציה הגבוהה (ICON ו UKMO) מראים שתתפתח סערה טרופית (מדיקיין עם רוחות מעל 64 קמ"ש והרבה משקעים) באיזור סיני/מצרים, שתכנס אלינו בצהרי ה-25 לחודש ותתחזק עד לבוקר ה-26 לחודש.

אנימצית מודל ICON :
פרמטר ראשון - עוצמת משבי רוח.
פרמטר שני- משקעים מצטברים לאורך הזמן.
תמונה אחרונה- סה"כ משקעים מצטברים עד סוף החודש

תודה יניב הלואי ויהיה צודק אבל הבוקר

ברקנל שהיה איתו נסוג. וכרגע תוקע את רוב הגשם בים. בסיני ובצפון מצרים. ואולי חופי הצפון יקבלו מנה יפה לפיו. יפה לך ללכת נגד רוב המודלים

הפרבולה

New member
GFS צופה שקע עמוק יחסית בבוקר יום שישי

ובהמשך היום הוא מתרדד, לפיו לא צפוי רוחות חזקות .
בליל שבת - שבת בוקר צפוי הרבה משקעים במרכז.

נתנאל531

Well-known member
גם WRF הגס דבק בעמדתו

מוריד את נקודת הפגיעה מעט דרומה לרפיח, ומציג עומק שקע של 990-992 במהלך התפתחות הסערה

נתנאל531

Well-known member
לא ליד המחשב שלי הבוקר

אפשר להפיק מפה בסיסית עם XyGrib/ZyGrib, או לגזור מפות מ-OpenSkiron.org

יובל 42

New member
מי שם אלף שקל שהעין עוברת מעל צפון אשקלון?

עשרות/מאות מ"מ מסביב ואצל טורנדו מתחת לעין השמש זורחת והציפורים מצייצות.

בשבילו זה באמת יהיה הוריקן מיני עם *ין

בינתים כצפוי האזורים הפנימיים חוטפים

26 מ''מ בקרית שמונה. מי אמר שיש יתרון לחוף? יש שמה ענן שיושב אלהם כבר שעה ומשהו. איסי נותן משו בערב אבל אני עולה לירושלים אז אולי. נראה את מידת ההשפעה

צחוק צחוק אבל המודלים הכי חשובים

ברקנל ואיסי וגם הקוסמו לא נותנים כמעט כלום לחוף למעט חוף צפוני . ג'פס והקנדי והגרמני הפוך מהם נותנים יופי של גשם. ואיסי לדעתי היה הכי יציב ביומיים האחרונים . תחושה שלי שהוא יהיה צודק. שבת נראת מעניינת לדרום הרחוק

סיביליה

New member
עוד אתם מדברים והנה נכנס ענן בין אשדוד לאשקלון

וטורנדו בעין הטורנדו

התחיל המנחוס.

פגיעה מעולה של איסי צפה בדיוק

בצהרים כניסה של עננות בין אשדוד לאשקלון . אני רק מקוה שהוא טועה לגבי שאר המערכת. אגב בניצן דווח על 7 מ''מ. ולפי המכם והדיוחים מקרית שמונה לא אתפלא אם יגיעו שמה קרוב ל50 ממ

איסי הבוקר גם דבק בגרסתן הרוב בים

אולי פה ושמה מישומ יקבל . לגבי פנים הארץ נראה שלא ממש יודע איך לאכול את התתפתחויות כמוצאתמול לכם מפות המשקעים להרים וכו' לא שוות הרבה. החוף יצתרך הרבה מזל כדי שיכנס משוי

למעלה