I'm on a Roll

vegetable man

New member
I'm on a Roll ../images/Emo168.gif

מעכשיו אני אפתח דיון בשיר משורה בו שבא לי לצטט. אם לרדיוהד מותר, גם לי

Lucky I'm on a roll, I'm on a roll this time I feel my luck could change. Kill me Sarah, kill me again with love, it's gonna be a glorious day. Pull me out of the aircrash, Pull me out of the lake, I'm your superhero, we are standing on the edge. The head of state has called for me by name but I don't have time for him. It's gonna be a glorious day! I feel my luck could change. Pull me out of the aircrash, Pull me out of the lake, I'm your superhero, we are standing on the edge. We are standing on the edge.​
אני בתנופה, אני בתנופה הפעם מרגיש שמזלי עלול להשתנות. הרגי אותי שרה, הרגי אותי באהבה, זה יהיה יום מהולל. חלצי אותי מהתאונה, חלצי אותי מהאגם, אני גיבור-העל שלך, אנחנו עומדים על הקצה. ראש המדינה קרא לי בשמי, אבל אין לי זמן בשבילו. זה יהיה יום מהולל! מרגיש שמזלי עלול להשתנות. חלצי אותי מהתאונה, חלצי אותי מהאגם, אני גיבור-העל שלך, אנחנו עומדים על הקצה. אנחנו עומדים על הקצה. __________________________________________________________________ השיר נולד ביום אחד בו רדיוהד היו ביפן, ואד ניגן בגיטרה בטווח שלא מנגנים בו (אלא איפה שמכוונים, בסוף הצוואר), כך נוצאו הצלילים האלו בהתחלה (וכמה יפה, אני גיליתי את זה מנגינה בגיטרה לפני שקראתי שזה אכן נשמע אותו דבר). מכאן השאר זרם די מהר. השיר הופיע בפרוייקט Help!, שבו ת'ום מראה לראשונה מעורבות פוליטית ואכפתיות. ת'ום חוזר פעמיים Im on a roll - לציין שהוא מופתע מהמצב הזה ולא רגיל אליו. הוא מרגיש סוג של נוחות, אופוריה שלא מאפיינות אותו בדר"כ (אלא חרדות). מה הסיבה? אולי כי הוא עומד למות, והוא שלם עם זה וחסר פחד? או שהוא מרגיש שהפעם הוא הצליח לשרוד? נדמה לי שזה כל העניין: השמחה להישאר בחיים ולשרוד, מול ההרואיות שבמוות במידה ולא. כדאי כששומעים את השיר לקשר אותו לילדי בוסניה (פעם ראיתי קליפ, והגישה אחרת מאז), אבל אני רואה כאן גם שיר אהבה סמוי ואישי שמיועד רק לבחורה אחת ספציפית. המשפטים הדרמטיים וההרואיים של להינצל מהתרסקות, להימשות מאגם, אנחנו עומדים על הקצה נשמעים לי גם סוג של טיטאניק, מה שמזכיר קצת את Exit music. גם גם בשיר הזה יש משמעות למיקומו בסוף האלבום - אחרי כל המלנכוליה, הטירוף , השגעון והיציאה ממנו, יש פתח אחד, קטנטן, של תקווה.

kittycatbone

New member
בקשר למקום הזה כשמנגנים מעל..

המיתרים וזה עושה את הצלילים האלה... באיזה קטע בשיר לא הבנתי עושים את זה?
וחח סתם ל"ידע כללי"
בכינור, כשעושים ככה כמו בגיטרה.. רק בצד של הגשר.. אז זה עושה בדיוק את הצליל של כשלוקחים יהלום בדייב
(תגובה בקשר לשיר אולי מאוחר יותר
XD)

ממש בהתחלה יש את הצלילים האלה

שהוא דיבר עליהם:) גם אם ראית פעם בהופעה חיה את השיר הזה מבוצע, רואים בדיוק שוא מנגן שם על ההתחלה של הגיטרה.

Latisia

New member
היתה תקופה שהייתי ממש מכורה לשיר...

חחחח לי המשפט " אנחנו עומדים על הקצה" הזכיר לי את טיטניק ואני נורא התחברתי אליו לפני שעזבתי את ארץ.. לדעתי בגלל אותו משפט- אנחנו עומדים על הקשה כאילו זהו זה הקצה ואני עומדים ליפול ממנו ואנחנו לא יודעים בדיוק מה יקרה... לא יודעת אולי זה לא כול כך מתקשר למשמעות של השיר. בקשר לצלילים שמופקים שמנגנים בראש הגיטרה תמיד הזכיר לי את הצלילים המפחידים שיש בסרטים שלהיצקוק... חח

lbsh

New member
ג'ימס בונד

מסתובבת ברשת גרסה של השיר כמו שהושמע לראשונה במסיבת עיתונאים. המילים די שונות, במקום kill me with love הם שרים fill me with love ועוד מספר שינויים (שאם יעניינו מישהו באמת אני אחפש אותם פשוט עכשיו אני די עייף מהעבודה). לפני שהם שרו ת השיר באותה מסיבת עיתנאים הם מספרים שהם "בתקופת ג'יימס בונד" אותו סוכן חשאי בריטי שחזר מהכפור אינספור פעמים וכנרה היווה השראה לחברי הלהקה. הביצוע הראשוני גם מזכיר מאוד את שירי הנושא מסרטי בונד. בלי קשר פרושיאנטה מרד הוט צ'ילי פפרס גם שר אתהשיא ואפילו די יפה. מבלי להזכיר את הגרסה המדהימה של רדיוהד עם אר אי אם.

Paranoidd

New member
אופטימיות? לא חושב..

האמת שאף פעם לא הבנתי על מה השיר מדבר... אף פעם גם לא ניסיתי כל כך.. וגם לא שמעתי מה ת'ום אמר על השיר.. אבל לי זה לא נשמע בכלל כניצוץ של תקווה בסוף האלבום אלא להפך.. המילים אמנם מראות סימנים של אופטימיות..אבל לפי איך שתום שר..והאוירה המלנכולית מחשמלת שעוברת בשיר הזה...לי זה נשמע בבירור כשיר ציני לחלוטין.... הכל פה בציניות...כאילו הוא בשיא השפל..והוא כבר מתחיל בציניות... ולכן...''חלצי אותי מהתאונה, חלצי אותי מהאגם'' וגם '' אנחנו עומדים על הקצה'' הכל מראה על סימנים של סוף..של שפל..פשוט.. ולכן זה מסביר לי את מיקומו של השיר באלבום...סימן של סיום..מוות ..כל הטלטלות שעוברים באלבום וכל הרוע שהוא מזכיר.. טוב זאת רק דעתי.. סופשבוע טוב..

michael meiri

New member
השיר האהוב עליי

ללא שום ספק, בהופעה הוא מצויין. אני תמיד חשבתי שהוא מדבר על מוות

milkofamnesia

New member
אין עליו

אחד מהשירים ששומעים אותם בפעם הראשונה ומתאהבים בהם.

למעלה