|רמקול|
שינויים בממשק הפורומים

|רמקול|
שינויים בממשק הפורומים

גולשים יקרים, ממשק הפורומים החדש, שכבר מככב בפורומים שמספרם 1-700
;-)
יעלה בימים הקרובים לכל יתר הפורומים
|!|
העלייה תתבצע בשני שלבים:
|שמאל|
היום בבוקר עולה הממשק החדש לפורומים שמספרם 701-1500.
|שמאל|
במהלך השבוע הבא יעלה הממשק החדש לכל יתר הפורומים השינויים העיקריים בממשק החדש הם:
|*|
קו כתום המחבר בין ההודעות לתגובות ועוזר להתמצאות בתוך השרשור
|*|
הצגת מספר הצפיות בכל הודעה (נמצא מימין לתאריך ההודעה, עין קטנה ולידה מספר הצפיות) את שני התוספים ניתן להסתיר על ידי שינוי הגדרות אופן התצוגה אם יש לכם שאלות, הערות או הארות - אתם מוזמנים לכתוב לנו בפורום תפוז משוב
|חיבוק|
המשך גלישה נעימה ב-
|תפוז|

זקס11

New member
תכניסו טוב לראש- לא תהיה עריכה

מבחינה חוקית, עריכה יוצרת בעיות. גם ההמלצות של ארגון האינטרנט הישראלי הם נגד עריכה בפורומים. ואכן, כל הפורומים הגדולים מונעים עריכה.

yair_bar

New member
מנהל
מבחינה חוקית אין בעיה עם עריכה

בשרת נשמרות גרסאות קודמות ואם ממש רוצים להיות צדיקים, ניתן לתת בפורום קישור לגרסאות קודמות לכל הודעה שנשמרות לפי תאריך ושעת פרסום ואין כל בעיה. בנוסף, למען ההגינות אפשר להוסיף אייקון שמסמן שההודעה נערכה (שמהווה קישור לדף הגרסאות הקודמות), קצת כמו ניהול ערך בויקיפדיה

אפשר לתת פרק זמן של כמה דקות שבו ניתן לערוך

הודעה שנשלחה, ואז לחסום את אפשרות העריכה, נניח 3 דק'. זה אמור לתת מענה לרוב הצרכים.
אפשר גם שבזמן הזה לא ניתן יהיה לכתוב תגובות להודעה הזו. גם ככה זה פורום ולא צ'אט.

yair_bar

New member
מנהל
עזוב, אחי, אתה מתאר לבישת קונדום באינטרנט

אל תהרוס את הספונטניות
אל תכניס לתפוז רעיונות לראש
רק חסר לי שירדן שלי תקרא את ההודעות האלה

AmitNHB

New member
חחח... גם לך הם מכרו את הלוקש הזה

אני יכול לחשוב על בערך 17 פתרונות יצירתיים לבעיות החוקיות. למשל מה שנהוג היום ברב הפורומים בעולם: עריכת ההודעה עד כ 15 דקות מכתיבתה.

זקס11

New member
אז הנה משהו מאיגוד האינטרנט הישראלי-

כללים להסדרה עצמית של תוכן משתמשים באינטרנט -
כללים אלה נועדו לקבוע נורמות התנהגות, שיחולו על אתרי אינטרנט בישראל שיבחרו לאמצם. הם גובשו בהליך של רב-שיח בין גופי תוכן גדולים באינטרנט הישראלי, בהנחיית איגוד האינטרנט הישראלי.

וציטוט משם:
"אתר לא יערוך תוכן משתמשים כדי להסיר מתוכו קטעים פוגעניים, אלא, ככל הניתן, יסיר תוכן זה כולו או ימנע גישה אליו בכללותו."

אני מניח שתפוז ו YNET פועלים לפי הכלל הזה. אני לא טוען שזה הדבר הכי נכון, אבל זה נותן להם כסת"ח.

AmitNHB

New member
נו... כתוב שהאתר לא יערוך. לא שהמשתמש לא

יערוך. חוץ מיזה, מה זה משנה בכלל מה המסקנות שגיבשו גופים בעצמם לגבי עצמם בשביל עצמם

זקס11

New member
קסתח

ותקרא עוד פעם את מה שכתבת, כי זה מסכם את מה שאמרתי בהתחלה.

yair_bar

New member
מנהל
קודם כל ולפני הכל - אין מה משהו חוקי/לא חוקי

יש כללים להסדרה עצמית... של נורמות התנהגות שיחולו על אתרים ... שיבחרו לאמצם

שזה בעצם כלום עם שום דבר חוץ מנסיון להסדיר אחידות

עכשיו, כפי שכתבו - רוצים שאתר האינטרנט לא יערוך לך תכנים על מנת לרכך אותם. או שהם ימחקו את ההודעה או שישאירו אותה כמו שהיא. האמת שכאן יש הרבה הגיון, שכן הדברים מובאים כלשונם ומיוחסים אליך. איך תסביר שאתר האינטרנט ערך את דבריך?

אגב, אם כבר נושא משפטים, הרי שכאן יש כן משהו חשוב. מה בעצם עומד מאחורי הנושא? יש חקיקה שאומרת שתעמוד חובת החפות לאתר אם הוא מסיר פרסום שעובר על החוק והתריעו בפני האתר תוך X שעות מרגע הפנייה.

פה לא תעמוד לאתר חובת החפות שכן היא עורכת את טקסט הגולשים ומכאן שהיא הופכת לאחראית על התוכן ובנוסף, הגולש יוכל להתגונן ולהגיד שזה לא מה שהוא כתב וההקשר נשבר ברגע שעבר עריכה על ידי האתר

IamStalker

New member
לפי החוק היבש יש לך זמן מוקצב לעריכה

כמו שקורה בפורומים הגדולים , מה שכן הם מחוייבים לשמור את המידע שהיה לפני שינוי ואת המידע העדכני.

זה החוק היבש.

מה קורה בתפוז ופורומים ישראליים, הכל כסף וקומבינות.
הם אומרים שאיאפשר להטמיע עריכה בגלל החוק , פה בעצם הקומבינה של עלות פיתוח + מקום לשמור נתונים מאחר וסטיטסית אתה מגדיל את כמות המידע פי N^K אתה צריך שרתי מיקום (storages) .
מה שהם בעצם עושים - זה מפעילים יכול BI הופכים את המידע לתלת מימדי ומקובץ בינרית, מה שבעצם מקטין את המקום ע"י קיבוץ.

זה עולה המון כסף - מאחר ותפוז זה לא google או microsoft או facebook שבטח המציאו עוד שיטה לשמירת נתונים, לכן יעדיפו להגיד לך שאי אפשר בגלל החוק.

למעלה