|*|
בוקר פורץ גבולות לגולשי תפוז
|!|

MASTERPC

New member
סוגיית ההוביט והתרגום בעברית

היום קיבלתי מאמזון את המארז שכולל 4 תקלטורים של ההוביט. 2 תקלטורים הם 3D בשני חלקים,
הגרסה הרגילה והדיסק הבונוס לא כוללים תרגום לעברית. רק בגרסה ה 3D יש תרגום לעברית.

haifaboy

New member
תודה על העדכון

גם אניצריל לקבל את ההזמנה שלי השבוע מתי שהוא . כנראה שלגבי הדו מימד נצטרך לקנות את הגרסה המקומית מחוסר ברירה..

Soak

New member
אתה באמת תקנה פעמיים רק בשביל תרגום בדו מימד?

יש גבול כמה אני מוכן לתרום מכספי להתעללות. כולה תרגום בעברית. ואני מזכיר לך שבסוף השנה אמורה לצאת הגרסה המורחבת של הסרט, ובטח נקנה גם אותה (למרות שלא ברור אם תתורגם).

וזה עוד אחד מהיתרונות הגדולים של ניגון במחשב - בלחיצת כפתור מבטלים את התלת מימד ומקבלים דו מימד מתורגם.

Mits Petel

New member

פורום פילם יכלו להפיץ פה גרסת קומבו מתורגמת (הרי אנחנו יודעים שיש גם דו-מימד מתורגם וגם תלת-מימד מתורגם!), ובחרו שלא - החלטה מטופשת בעיני.
אני, בתור צרכן, החלטתי לא לקנות את הגרסה שהם מפיצים בארץ, ולהסתפק בתלת-מימד המתורגם באמזון - גם יותר זול, וגם כפי שמנהל הפורום ציין -
יש אפשרות לנגן אותה כדו-מימד דרך כונן בלוריי במחשב (יותר נוח לי לנגן סרטים בנגן standalone שמחובר לטלוויזיה, אבל המקרה הזה נותן לי מוטיבציה
להשמיש גם את האופציה לנגן דרך המחשב).

prince9

New member
לא זוכר בדיוק איפה קראתי אבל בהמרה דרך התוכנה

או בחלק מהטלויזיות באמצעות מנגנון המרה המובנה בטלויזיה קיימת ירידה באיכות .
אני אנסה למצוא ולהביא את הלינק .

Soak

New member
איזה מנגנון המרה בטלוויזיה?

מדובר על ביטול האפשרות של תלת מימד בתוכנת הניגון במחשב, ואז הסרט מוצג בדו מימד כרגיל.

prince9

New member
במסכים של פנסוניק לחיצה על לחצן 3D פעמיים

בניגון סרט תלת מימד מאפשרת גם המרה לדו מימד .

prince9

New member
אז מה הייתה הכוונה ? לפי מה שהבנתי

אין מנגנון שמבטל את התלת מימד כי הסרט צולם בתלת מימד , המנגנון תוכנתי או חומרתי בעצם מבצע מניפולציה על התמונה וממיר אותה כביכול לדו מימד
וההמרה הזו נותנת תוצאה שאינה שוות ערך לסרט שצולם בדו מימד .

Soak

New member
אני לא יודע איך זה מבוצע טכנית

אבל בתוכנה שאני משתמש בה (TMT6) אני פשוט לוחץ על הכפתור של התלת מימד פעם אחת כדי לבטל אותו - והתמונה חוזרת להיות דו מימד. זה לא נראה לי כמו מנגנון המרה, זה קורה מיידית והתמונה פשוט נראית רגילה.

AsafA55

New member
אם ככה מדוע יש סרטים התלת והדו מופרדים?

יתכן ומאבדים חלק מהאיכות בהמרה הזו?

prince9

New member
עפ"י מה שאני יודע קיימות מספר וריאציות

1. סרט תלת מימד על דיסק אחד הכולל גם גרסת 2D ו3D הניתנות לבחירה מתפריט הסרט הראשי כמו במקרה של הסרט RIO .
2. סרט תלת מימד הכולל דיסק 2D בנפרד ודיסק 3D בנפרד כמו במרבית מארזי הקומבו .
3. סרט תלת מימד הבא על דיסק הכולל רק גרסת תלת מימד בלבד .
במקרה השלישי (או השני בניגון דיסק ה3D המצורף) בטלויזיה שלי יש אפשרות באמצעות לחיצה על לחצן ה3D ,לקבל בניגון הדיסק "המרה" או "סנכרון" לדו מימד באמצעות מנגנון בטלויזיה- אבל משהו שם לא מסתדר לי ב100% מבחינת האיכות
כמו אותו הסרט המגיע על דיסק בגרסת דו מימד מקורית ,וכנראה זו אחת הסיבות למארזים השונים .

liorb22

New member
במקרה שאני בחנתי, אין ירידה באיכות

יש לי את טרון המורשת בהוצאה האמריקאית הגדולה. כשמתי בכונן את תקליטור ה3D והפעלתי אותו דרך ה TotalMedia Theatre התמונה היתה זהה לחלוטין לזו שבאה בתקליטור ה2D.

Soak

New member
כנראה לא הגדרת 3D

צריך להגדיר מראש בתוכנה את סוג ה-3D שיש לך, וגם לאפשר זאת בכרטיס המסך, ורק אז הוא יוצג.

Soak

New member
בנגן ייעודי כאמור לא ניתן לבטל את התלת מימד

(לפחות לא באלה שאני מכיר. אנשים פה דיווחו שיש יוצאי דופן)
לכן יש הפרדה בדיסקים. אני מדבר על ניגון במחשב.

liorb22

New member
בנגן ייעודי אין אפשרות לבטל 3D?

אני שואל כי עדיין אין לי נגן , אבל אני מאוד אשמח לקנות אחד שבא עם אפשרות כזאת.

למעלה