אז אם כבר מדברים על טבעונות...
החלטתי השבוע שנהיה טבעונים. (אני צמחונית כבר שנים רבות, בעלי לא, אבל לולי עוד מעט מתחיל לאכול (הוא כבר אוכל טיפה פרות וירקות) אז הייתי צריכה להחליט אם אני מוכנה שיתנו לו בשר או לא,
ובמקום זה החלטתי שלא רק שלא יתנו לו בשר, גם לא יתנו לו חלב או ביצים, וגם לא לנו.
עכשיו, אני צריכה הדרכה.
כי אמנם אני רוצה שלולי יהיה הכי בריא שאפשר, אבל על עצמנו אני לא כל כך לחוצה, וכרגע חשוב לי יותר שהתזונה של בעלי ושלי תהיה זולה מאשר בריאה (כמובן, הכל בפרופורציות).
אז כשהייתי אצל גיסתי השבוע אכלתי גלידה כל כך טעימההההה של בן אנד ג'ריז וכל כך בא לי להכין גלידת וניל.. טבעונית.... אז קניתי מצרכים שראיתי במתכון באינטרנט.
קניתי 350 מ"ל שמן קוקוס ב30 שקל (טוב, אולי אני צריכה לכתוב פה הערת סוגריים - אפילו לקנות חולצה בשלושים שקל עושה לי כאב לב. אני מאוד, מאוד קמצנית. (כלומר, חסכנית. אני נותנת צדקה ומתנות וכו'. אבל על עצמי אני קמצנית מאוד מאוד מאוד) אני בקושי קונה שמן קנולה, כי הוא עולה 8.90 - לליטר!) וכשבאתי הביתה בעלי שאל, רגע, למה בעצם שמן קוקוס? למה לא שמן קנולה? ופתאום פחדתי שאומרים שמן קוקוס כי זה בריא, ולא כי זה מרקם מיוחד וטעים!
אז למה שמן קוקוס? כי זה בריא או כי זה מרקם מיוחד וטעים?
איזה דברים טבעוניים נפוצים במתכונים נמצאים שם בשביל הבריאות, ואיזה בשביל הטעם? איך אני אדע?
וחוצמזה, אשמח לתמיכה וזה