../images/Emo213.gif../images/Emo115.gifפינת הגביש השבועי- טיהור השבוע אני רוצה לדבר על טיהור גבישים. עבור המכשפה טיהור זה יותר מרעיון של ניקיון רוחני. מדובר בשיכחה מאגית של חפץ, מקום או אדם. הסרה של אנרגיות לא רצויות. אני תמיד חילקתי את הטיהור לשלוש רמות שונות: הטיהור הבסיסי- שעוזר לנקות את הרמה הראשונית ביותר (מים קדושים עם מלח, שריפה של מרווה, מור ולבונה, שטיפה בים, אור שמש או ירח וכו') טיהור זה יתרונותיו הם שהוא מהיר יחסית, עדין, אפקטיבי ומשאיר את רוב האופי האנרגטי של החפץ, אבל מסיר את מה שלא רצוי לנו. הגישה השנייה היא גירוש- בחירה של אלמנט לא רצוי ספציפי (למשל, ישות שלילית שנדבקת לאדם) ואז להשתמש בחומרים חריפים יותר להסיר אותו. החומרים כאן שונים לגמרי: אנחנו נמצא פלפל צ'ילי חריף, גופרית ושרף חלתית ברשימה. מדובר בכלי שהוא כבר יותר לוחמה מאגית מאשר מה שאמור לגרום לגבישים שלנו להיות שמחים. אותו שרף חלתית למשל, הוא רכיב חשוב ברעל שהורס תחושות של אהבה והתאהבות רומנטית לא רצויה. וכמובן, הדרגה השלישית והחמורה ביותר- נקראת על ידי הסופרת לי דה אנג'לס, אותה אני מלמד בקורס המאגיה הבסיסי שלי: רייבינג (Reiving). רייבינג הוא דרגה מחוזקת של הרעיון הראשון: הוא טיהור אבל מאוד אינטנסיבי. רוצים להרגיש אותו? קחו חפץ מאוד טעון אנרגטית ותקברו אותו באדמה לשנה. או השאירו גביש במי מלח למשל כמה שבועות. לאחר שתוציאו אותו, הוא ירגיש כמו פלסטיק. ריק. הוא שכח שהוא גביש קווארץ רב עוצמה, וצריך להזכיר לו את זה ../images/Emo13.gif הטקס לעשות זאת הוא ארוך, וסביר להניח שאינו מתאים לבני אדם, אלא רק לבתים וחפצים מקוללים. הוא יכול להכיל אלמנטים משתי סוגות הטיהור האחרות, ולרוב הוא רצוי לפני כניסה לבית חדש- שם עלינו לרוקן את האנרגיות של הדיירים הקודמים- או של הקבלנים, ולהתחיל בתהליכים של ברכה, קידוש וזימון אנרגיות חיוביות למרחב שלנו. ומה הקשר לגבישים? כמו שאמרתי, לגבישים מתאים רק הטיהור הראשון. אבל לא כל הגבישים, בשל הרכבם הכימי אוהבים מגע של מים. גבישים כמו טורכיז, מלאכיט, סלנייט, רילגר קריסקולה ואפילו צדפים, מאבדים את יופיים ומתמוססים במים. נכון שאפשר לטהר אותם בעשן מרווה, או לשים בשמש (שעשויה להעים את צבעם) או באור הירח, אבל למעשה, אחת השיטות החביבות עלי היא: שימוש בקטורת בייתית להסרת לטיהור הקריסטלים. ישנם גבישים שגם נאמר שאינם זקוקים לטיהור אף פעם, ובינהם סיטרין, אזזטולייט וקרנליאן. אתם עשויים לשאול: מדוע לטהר קריסטלים? התשובה לכך אינה תמיד ברורה. האם בזמן העבודה שלכם עם האבן, האם אתם רוצים את האנרגיה של הכורים שהוציאו אותה מהאדמה, של המכונה ששייפה או החליקה אותה (במידה ומדובר בקריסטל שנראה כמו חלוק נחל), של המוכרים ששמו אותה בחנות ושל כל אדם שעבר בחנות והרים אותה? אני מאמין שמה שעושה מאגיה אפקטיבית היא היכולת שלנו לבחור בצורה מדוייקת את סוגי האנרגיה שלנו. לפיכך, אנחנו רוצים את האנרגיה של האבן נטו, בלי כל הרעש מסביב. את המתכון הבא העניק לנו סקוט קנינגהם: קטורת לטיהור קריסטלים שני חלקים לבונה שני חלקים שרף קופל חלק אחד של סנדלווד לבן חלק אחד רוזמרין קמצוץ מלח דק וגביש קווארץ קטן ומטוהר במי מלח כדי להשתמש, יש לשפוך מעט קטורת (ללא גביש הקווארץ) על גחל, כמו אלו שנמכרים כגחלי נרגילה. ואז להעביר את הקריסטל דרך העשן. איך הקטורת עובדת: לבונה היא שרף קדוש שמסיר אנרגיות לא רצויות מכלים של אור ואנשים. הקופל משמש במקסיקו להריח רוחות רעות, הסנדלווד הלבן מעלה וויברציות רוחניות לדרגה גבוהה, הרוזמרין משמש בוודו לטיהור בסיסי אך עמוק- המלח אפקטיבי בהריסת מחלות ואנרגיות שאינן מתאימות וגביש הקווארץ משמש לטעון את התערובת באנרגיה שמתאימה לגבישים. השבוע, שלושת הראשונים שיפנו אלי, יזכו בשקית קטנה של הקטורת הזו. היו ברוכים, ארדן.