../images/Emo228.gif../images/Emo141.gifפינת הגביש השבועי: היו היו... פעם אחת, לפני כמה שנים טובות, היה בתפוז פורום קריסטלים ואבני חן. אם מישהו יחפש אותו הוא עדיין ימצא אותו צף לו ברחבי הרשת. הפורום נוהל על ידי סטונאייג' למעשה, שבנפשו זורמת היפית המקסימה שני תודר, כותבת הספר "סוד הקריסטלים" שהביא עימו רוח רעננה לשוק המיסטי והניו אייג'י המתפתח: גישה ורוח ישראלית לנושא שיכול היה להיות גם מאוד רחוק מהקורא הישראלי. זו שהכירה לי את הספר הייתה גולשת בפורום "כמעיין המתגבר" בזמנו, והידע שהיא הוציאה מדפיו הרשים אותי מאוד. זה היה ספר הקריסטלים הראשון בספריה המכובדת שלי. אני זוכר את הגביש הראשון שאהבתי- סקולסייט. הוא היה החזק ביותר שקפץ לי מתוך דפי הספר עצמו. פריזמות דקיקות ורבועות ומוארות מתוך אור פנימי של מהות הקריסטל הפנימית. הגביש משך אותי מאוד, ולמרבית הצער, הדוגמאות שהיו לסטונאייג' (שהייתה חנות הקריסטלים היחידה שהכרתי אז) היו או יקרות מאוד,(סלעים כבירים שבם מושבות פיציות באלפי שקלים) או מאכזבות. לבסוף גיליתי את אי ביי, והזמנתי דוגמאות מרשימות של הקריסטל היפיפה הזה. הקריסטל הזה נדיר בספרי קריסטלים. הוא נכרה בעיקר בהודו וזה המקום שממנו יש להזמין אותו. אבל בשל שבריריותו, נדירותו היחסית ומחירו הגבוה, רוב המכשפים משתמשים בקריסטלים אחרים. יש לו אנרגיה צלולה משל קווארץ, והוא בהחלט מבחינתי גביש אנרגטי של העידן החדש. לפי האתר של מיכל וויסברג, הקריסטל מחבר לצ'קרת כוכב הנשמה, ומאפשר מסעות לגילוי הגלגולים הקודמים. אבל אחד הדברים שאני גיליתי לגביו, הוא שזה קריסטל של אור מאוד גדול וחזק. יש לו את העוצמה המרכזית של "מעלה תדר" והוא עובד רק עבור המטרות הנעלות ביותר. הוא שימושי בטיהורים, ובהבנת בעיות מן המקור שלהן. הוא קריסטל של יסוד האוויר קודם, ורק לאחר מכן, מעט מים. (בניגוד לקווארץ, שלפי קנינגהם מייצג שילוב מושלם של מים ואש) הוא עזר לי מאוד לעבוד עם טראומות נפשיות- על ידי הסתכלות על המצב מלמעלה, להתעלות מעבר למצב של עצב ומלנכוליה. הוא לא גביש של טיהור פיסי, אלא של טיהור רגשי. מושבות יכולות לשבת בחדר טקסים שבו יש זימון לריפוי, או להעלאת אנרגיה. רסיסים קטנים יותר יכולים להזין לחשים בעלי מטרות עליונות וחיוביות. שלושת האנשים הראשונים שישלחו לי מסר עם בקשה וכתובת, רסיס קריסטל שכזה ישלח לביתם חינם אין כסף. זו הפינה הראשונה של פינת הקריסטל השבועי שנועדה להביא שימושים מאגיים של קריסטלים פחות מוכרים לקהל המאגי בישראל. תודה על הקריאה והמשך חיים קסומים ומלאי יופי. ארדן.