חוסר אונים

רותי 11

New member
חוסר אונים


חוסר אונים הוא תחושה פסיכולוגית של אדם שאינו יודע לפעול באירועים המתרחשים בסביבתו או שאין באפשרותו להתערב בהם ביעילות.
חוסר אונים יכול להתעורר בעקבות תפיסה של כישלון. דבר זה נכון גם כאשר לא התרחש כישלון ממשי בפועל. כלומר, די בכך שהאדם סבור שנכשל כדי שיחוש חוסר אונים.
משום שאנשים נוטים להימנע מעשייה כאשר הם מאמינים שאינם יכולים לשלוט במצב מסוים, פסיביות היא אחד הביטויים המרכזיים של חוסר אונים‏. זאת להבדיל מלמידת בריחה ומלמידת הימנעות, שהן בעלות אופי פעיל יותר.
חוסר אונים עשוי להתבטא בעצבנות ובאי שקט. כאשר חוסר האונים גובר, עשוי האדם לחוש כעס, דכדוך ודיכאון ואדישות כלפי המתרחש סביבו.
חוסר אונים שנמשך בקביעות לאורך זמן רב עלול להגביר תגובות אלו ולגרום לשחיקה משמעותית המקשה את התפקוד התקין. מרטין זליגמן תיאר תופעה זו כחוסר אונים נלמד.
ויקיפדיה

מה חוסר אונים עושה לכם? מה הוא גורם לכם להרגיש? זה אחד המצבים שבדרך כלל
הכי קשה לנו להתמודד איתו.
 

הולי 101

New member
ווי הייתה לי תקופה מאוד קשה עם החוסר אונים

לאחר הלידה הייתה לי תקופה של כמעט שנה שהרגשתי שאני פשוט חסרת אונים לגמריי , הרגשתי שאין לי שליטה על החיים שלי
שהקרקע נשמטה מרגליי , איבדתי את הזהות שלי לגמריי , כמובן שהיייתי בדכאון ופשוט הרגשתי שאני מחליקה לתוך תהום ללא תחתית

היום אני במקום אחר תודה לאל שחררתי לגמריי את הרגשות האלו והשלמתי עם זה שלא תמיד השליטה היא בידיי !
 

lana244

New member
אחח...

חוסר אונים. מכירנ את ההרגשה
כשאין לך.שליטה על הכל ואתה מבין שאתה לא אלוהים ולפעמים צריך לשחרר ולתת לאלוהים לעשות את שלו. קשה לי עם החוסר אונים כי אני מאאאאד שטלתנית. תמיד אהבתי להיות בשליטהמלאה וכשדברים לא בשליטתי אני חשה פחד.
אבל אם יש משו שלמדתי זה שהכל מסתדר לטובה בסוף והכל מלמעלה
 

tushtushit11

New member
הרגשה נוראית

אני בדיוק ברגע זה נמצאת עם ההרגשה הזאת. שונאת שזה קורה. מרגישה כעס עצום כלפי האדם ששם אותי בסיטואציה הזאת אפילו מבלי לדעת ומרגישה שתכף יצא לי עשן מהאוזניים.
חוסר האונים גורם לי להרגיש כמו בן אדם קטן וחסר משמעות, חסרת כוח לגמרי.
אני יכולה להיכנס גם להתקף חרדה מזה אז אני משתדלת מאוד להיות בשליטה כי לא יכולה להרשות לעצמי להגיע למצב כזה.
מה גם, שזה עושה אותי חולה עם חולשה בכל הגוף ומיגרנות שמגיעות דווקא אחרי שאני נרגעת.
 

רותי 11

New member
אכן תחושה נוראית

אותי זה יכול להוציא מהדעת
הבעיה עם התחושה הזאת שאנחנו הרבה
פועלים לא נכון בגלל חוסר האונים אנחנו
מאפשרים לפחדים שלנו לצוף ואז אנחנו
גם מאבדים שיקול דעת, חשוב לדעת להבחין
בכך משום שאת חוסר האונים אנחנו תמיד
יכולים לשנות לתועלתנו.
רק אם נדע להתחבר למרכזי הכוח שלנו
ולא להיכנע לאותו חוסר אונים נצלח את
זה טוב ולא ניפול למלכודות של חוסר
האונים
 
למעלה