הורה אוהב
לא מספיק סתם דיבור עצמי ושכנוע ריק. צריך נחישות ורצון.
שכנוע הילד הפנימי המתעקש על מעמדו ועל הסיטואציה המחשבתית הישנה - צריך להיות עם תוכן משכנע.
כדי לשכנע את הילד הפנימי לוותר על החשיבה שהוא רגיל אליה, צריך להבין שהחשיבה הזו פותרת לו בעיה. יש לו רווח ממנה, לכן הוא אינו רוצה לוותר עליה, הוא אינו רוצה באמת שינוי בחשיבה.
את צריכה התבוננות עצמית עמוקה וממושכת, וזה תהליך.
לחשוב מה מרוויח הילד הפנימי בכך שהוא דורש מעצמו להיחשב רע. למה הוא מפחד להיווכח שהוא ילד טוב. מפני מה הוא מגן על עצמו, בכך שהוא מסרב להיחשב טוב. מה מאיים עליו אם יתפוס את עצמו כילד טוב.
להתבונן אחורה ולחשוב, למה הגיעה ההרגשה שאת ילדה רעה. שאת אשה רעה. אילו מעשים גורמים לך לחשוב שאת רעה/היית רעה. תחשבי לא על התגובות של אמא/של הזולת, שהגדירו את הילדה הרעה. תתבונני על המעשים של הילדה/האשה. תחשבי מדוע הם "רעים" בעינייך.
מה הרווח של הילד הקטן בכך שהוא לא יתפוס מקום בעולם. מה מפריע לך במציאות שלך/שלו.
את צריכה להתבונן בזה הרבה הרבה פנימה, בתהליך ארוך של התבוננות.
ובד בבד להמשיך לומר לעצמך את האמיתות שאת עדיין לא מאמינה בהן. עבודה עצמית זו צריכה להיעשות בעקשנות ובנחישות, ללא תלות בתוצאות המאכזבות עד כה.
ההתבוננות אמורה להביא בתהליך את הרצון לשינוי. כרגע אין לך רצון לשינוי כזה, בגלל המחיר שהוא תובע, ושאת/הילד הקטן מתנגדת לו בתת מודע.
כמו כן צריך להתבונן על הורים אוהבים, איך הם מתנהגים. איך באופן טכני הם מבטאים שהם מקבלים את הילד כמות שהוא, גם כשהוא עושה מעשים שלא מוצאים חן בעיניהם. איך הם יודעים להפריד את הכעס שלהם ממעשיו של הילד. איך הם יודעים לא לכעוס על חוסר נוחות שנגרמת להם בעקבות מעשי הילד.
כשהחתול שלי שובר פריטים יקרים או מעיף את כד היין הענק ובכך מצפה את כל המטבח בנוזל כהה וגורם לי לטרחה איומה - אני לא מאוכזבת ממנו או כועסת עליו. אני מבינה שהוא חתול, ושהוא היה צריך להימלט על חייו (או כך חשב), ושאין לו שום הבנה מינימלית בערכם של הפריטים הללו עבורי. אני זוכרת במלוא ההכרה שהסכמתי לסבול את הנזקים שהוא מביא בעבור האהבה שיש לי כלפיו, ושאינני מעוניינת כלל להוציא אותו מביתי.
בוודאי שכך אמור להרגיש הורה כלפי ילדו בכל גיל. לכן כך אמור להרגיש אדם כלפי עצמו, גם כשהוא מוצא את עצמו במצבים לא נעימים עם עצמו. את ההרגשה הזו צריך להבין ולהפנים ע"י התנסות בה - דרך הדוגמה של החתול, דרך דוגמה של התבוננות בהורה וילדו, דרך כל חוויה שאת יכולה לחוות בעצמך ולהמחיש לעצמך את התחושות של ההורה, כאשר הוא מדבר אל הילד (אל עצמך) באופן מעצים ומעודד, מחזק ואוהב.
לדבר לעצמך בלי להרגיש, לא כל כך עובד.