אירוח דר' יורם חמו-המרכז הרפואי תל אביב

פרלמנים

New member
אירוח דר' יורם חמו-המרכז הרפואי תל אביב

בשרשור הזה ניתן לשאול שאלות בנושאי אורטופדיית ילדים.
דר' חמו יענה על השאלות ביום חמישי בין השעות 19:00-20:00

זוהי הזדמנות יקרה וחשובה, השתמשו בה.
ג'סיקה

שרהלאה1

New member
שאלה-

המלצה לשימוש בנעלים הוא עד גיל4 שנים
1.מדוע?
2. האם יש יתרון להמשך השימוש מעבר לגיל 4
3.עד איזה גיל יכולה להתבצע חזרה של קלאב פוט?
תודה

שלום לכולם תגובה לשאלה

השימוש בנעליים מומלץ עד גיל 4 מאחר ורוב החזרות של הקלאב פוט מתרחשות ב4-5 שנים הראשונות לחיים בהם יש גדילה מואצת של כף הרגל ויש צורך לשמר את המנח של הרגל בזמן הצמיחה המואצת
ילד שכף הרגל שמרה על התיקון מעבר לגיל 4 אין צורך בהמשך השימוש
חזרה יכולה לקראות בעיקר בשנים הראשונות 4-5 אך ישנם מקרים נדירים בהם מתרחשת חזרה גם בגיל מאוחר יותר ובמיקרים אלו מומלץ לבצע ברור נאורולוגי מקיף

פרלמנים

New member
ערב טוב

כתבת כי "ישנם מקרים... בהם מתרחשת חזרה גם בגיל מאוחר יותר ובמיקרים אלו מומלץ לבצע ברור נאורולוגי מקיף"

אני מבקשת לשאול מדוע אתה ממליץ על בירור ניורולגי במצב כזה? ומה כולל בירור שכזה, ממה אתם חוששים?

ג'סיקה

דניס בראון

שלום,
התחלנו טיפול בנעלי דניס בראון. הבנתי שהן נחשבות ישנות יחסית, האם הן פחות טובות מהסוגים האחרים?
תוכל לתת הסבר קטן לגבי כל סוג?

האם אפשרי להחליף סוג אחרי כמה חודשים?
תודה רבה מראש

נעלי דניס בראון

נעלי דניס בראון אינם פחות טובים מסוגים אחרים . ההבדל היחיד יכול לנבוע מנוחות השימוש בנעליים מתצורות אחרות אך כולם עובדים על אותו עיקרון
במידה ויש קשיים בשימוש בנעליים כגון שיפשופים פצעי לחץ קושי לשמר את הרגל בנעל יש לבדוק האם הרגל מתוקנת ובמידה וראין בעיה בתיקון ניתן להחליף סוג נעליים לחברה אחרת ללא בעיה בכל שלב כל עוד נבחרת המידה הנכונה

נקע ברגל שמאל - ילדה בת 6 וחצי

נראה שביתי נקעה את קרסול שמאל היום בצהרון של בית הספר. המקום נפוח מאוד. חבשתי, בעדינות, עם תחבושת אלסטית לא לוחצת והיא שוכבת עם הרגל כלפי מעלה. זה כואב, היא הייתה חיוורת. האם חייבם לעשות צילום רנטגן כדי לשלול שבר?

נקע ברגל

במידה והרגל נפוחה וכואבת מומלץ לקחת את הילדה לבדיקת רופא
בבדיקה יש להתרשם מרגישות במישוש העצמות מידת הנפיחות והיכולת של הילדה לשאת משקל
במידה ויש ממצאים מומלץ לבצע צילומים מכוונים לאזור הרגישות לשלילת שבר שזקוק לטיפול אחר מהטיפול בנקע

Tom לי

New member
חזרה של קלאב פוט

ד"ר חמו שלום רב,

אנחנו היינו מטופלים שלך מהלידה עד חיתוך הגיד. מאז במעקב אצל פרופסור ווינטרוב.

תום נולד עם ק"פ דו צדדי קשה. היום בן 6. בהליכה אני רואה שכפות הרגליים נכנסות פנימה והרגליים לא גמישות (בעיקר רגל ימין).
כמו כן, לפעמים הוא מתלונן על כאבים באזור אצבעות כף הרגל והאימום (בעיקר אחרי יום פעיל במיוחד).

בביקורת האחרונה אצל הפרופסור (נובמבר 2011) הוא אמר שהתיקון נשמר ואין חזרה. שלח לנויורולוג לבדיקה של הכאבים אך גם הוא לא מצא כלום.
אני כאמא שלו רואה שההליכה שלו לא טובה. הרגליים נכנסות פנימה והוא דורך בעיקר על החלק הקידמי / חיצוני של הכף רגל. העקב לא יורד למטה עד הסוף בהליכה. יש לציין שכל זה לא מפריע לו לרוץ, לטפס, לרכב על אופניים ובכלל הוא ילד מאוד פעיל.

שאלתי היא האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי למנוע את הנסיגה והכאבים? שמעתי על טיפול בנעלי אפוס. האם אתה מכיר את הטיפול והאם הוא מומלץ?

תודה

חזרה של קלאב פוט

שלום לאמא של תום
הליכה בסיבוב פנימי יכולה לנבוע מגורמים שונים ולא רק קלאב פוט
בכל מקרה במידה ואת חוששת מחזרה אשמח לראות את הילד שוב אני ממליץ שתתקשרי לאריאלה שתתאם לך פגישה מוקדמת יותר איתי או עם וינטרוב
חזרה של קלאב פוט לא תמיד מתבטאת בהפרעה בתפקוד בשלבים הראשונים ולמרות שהילד פעיל יתכן שיש להעריך אותו שוב
לגבי נעלי אפוס אין בידי או בשום מקום מחקרים המראים שיש לנעל כזאת יעילות בילדים עם קלאב פוט ועל כן לא אוכל להמליץ עליו.

שלום ד"ר חמו!

בני בן כמעט ארבע, רק בזמן האחרון שמנו לב שכף רגל שמאל שלו פונה מאוד החוצה בעת עליה וירידה במדרגות, גם קצת בעמידה אבל אז זה פחות בולט. קבענו תור לאורטופד אבל אני בספק אם בגיל הזה יש מה לתקן?

האם אני טועה? האם יש מה לעשות בגיל הזה לתיקון כף רגל עקומה?

מצרפת קובץ לדוגמה.

תודה רבה!

שלום לאמא בדרך

הליכה עם סיבוב חיצוני יכולה לנבוע מגורמים שונים. יש צורך כמובן לבדוק את הילדת האבחנה המבדלת הינה רחבה מאוד ממצבים פזיולוגים נורמליים ועד הפרעות בציר ובעיות נאורולוגיות. כל המצבים הללו יש לשלול בבדיקה ומומלץ על ידי אורתופד הבקיא בטיפול בילדים. במידה והבעיה רק בכף הרגל צריך להתיחס למבנה האם הוא נורמלי לגיל או שהוא מצריך ברור נוסף בחלק מהמיקרים ניתן לטפל בגיל 4 בחלק לא צריך לטפל באחרים צריך לעקוב

רגלי כדורגלן לבת שנתיים

שלום,
לביתי (בת שנתיים) יש הליכה של כדורגלן - הברכיים שלה נראות כמו האות O
אורטופד שבדק אמר שעד גיל 4 זה תקין ולבוא לביקורת בעוד שנה.
האם כך?
מה אפשר לעשות בנדון.
תודה

רגלי O

רגלי O יכולים אכן להיות מצב פזיולוגי נורמאלי לחלוטין בגיל שנתיים . במידה והילדה נבדקה על ידי אורתופד ששלל בעיות אחרות והמצב הוא פזיולוגי לגילה היתי ממליץ לך לבצע צילומים רגילים במצלמה הביתית של הילדה עומדת עם חיתול בלבד
ולחזור ולצם את הילדה כעבור חצי שנה במידה ויש הטבה בציר המעקב שהומלץ לך הוא הגיוני במידה ואת רואה החמרה בצילומים מומלץ לגשת שוב לרופא ולבצע צילומי רנטגן לשלול הפרעות ובעיות אחרות שאינן פזיולוגיות רגילות ומצריכות טיפול
הצילומים במצלמה יעזרו מאוד מאחר ואת לא תזכרי אך נראו הרגליים לפני מספר חודשים

mgirl

New member
שלום ד"ר חמו

שאלתי בנוגע לנעליים הפוכות - האם יש צורך להדק אותן לרגל ממש או שעצם נעילת הנעליים משמרת את היישור ומספיק לקשור אותן כך שלא יפלו?

נעליים הפוכות

השימוש בנעליים הפוכות לקלאב פוט ללא מוט הוא חסר תועלת . אני משער שהנעליים נתנו לכם עקב הפרעה אחרת יתכן עקב רגליים עגולות הנקראות fore foot adductus השימוש בנעליים אלו לבעיות אלו שנוי במחלוקת ישנם מצבים שיש שימוש בנעליים אלו במצבים קשים של FFA שלא השתפרו עם הגיל והעיקרון המנחה הוא שכף הרגל מונחת בתוך הנעל ההפוכה תשמר את המנח הישר תוך כדי צמיחה המואצת בשנים הראשונות לחיים במידה וכך הוא המצב אין צורך להדק את השרוכים כל עוד הרגל נמצאת בתוך הנעל.

שלום ד"ר חמו

בתי בת 4 עוד מעט ויש לה הליכה שרגלה הימנית לעתים מוכנסת פנימה , לקחתי אותה כבר מס' פעמים לאורטופד במרחבים של חצי עד שנה והאורטופד אומר שזה יסתדר לבד
האם זה באמת דבר שמסתדר לבד או שיש צורך בהתערבות מסוימת של מדרסים וכו' .
אודה על תשובתך יום טוב

שלום ד"ר חמו

בני בן 6 כשהיה בן שנה וחצי בערך התחיל לצלוע ולגרור רגל, בבדיקת רופא נאמר שיש לו וירוס שתוקף את מפרק הירך שמופיע לאחר מחלה ויראלית, זה קרה לו כ-3-4 פעמים ואז נפסק.
לפני מס' חודשים התעורר בבוקר וכאב לו המפרק עד כדי צליעה, ממש לא יכל ללכת בערב כבר הכל עבר.
למחרת לא היה כלום האם התופעה מוכרת לך? והאם צריך לגשת לבדוק?
תודה

למעלה