נשיכות

ונוס 26

New member
נשיכות

הבנות בנות שבעה חודשים, החלו לצמח שיניים כשבקושי מלאו להן חמישה חודשים (כך זה היה גם עם שני הגדולים). לאילאיל כבר יש ארבע שיניים גדולות וחזקות (2 למעלה, 2 למטה) ועתליה עובדת עכשיו על הרביעית שלמעלה. וזה יופי, הן מפותחות ושמחות, ואוכלות תפוחים לא מרוסקים (כן, כן, לוקחות ביסים זעירים בהנאה רבה), וגזרים, ומלפפונים, ומלונים.
וגם, ביסים לא זעירים בכלל מאמא שלהן.
וזה כואב!!
לא זכור לי שעם הבנים הבעיה היתה כה גדולה, או שהן נושכות הרבה יותר בהתמדה (כך זה נראה) או שזו פשוט השפעת הכפילות. כמו עם הבנים, גם הפעם מיד כשזה התחיל אמרתי בנחרצות לא, ואסור, והפסקתי להניק. אז הן פורצות בבכי נעלב, אבל לא לומדות הרבה. לפעמים הן נושכות בטעות, בסיום ההנקה, כשהן מנסות להתנתק או כשהן מנסות להוריד לי את הפטמה, ולפעמים (אמנם לעיתים רחוקות יותר) הן עושות את זה בכוונה שלמה, עם חיוך בסוף, והכעס והניתוק שלי ממש לא משנים את מידת שביעות הרצון שלהן.
יש לכן עוד עצות?

אגב, הן גם נושכות אחת את השניה באותה הנאה, לפחות זה הדדי...

אאוצ' כואב !!!!

זוכרת תקופה כזו סביב גיל חצי שנה של התאומים, כשלא עליתי על זה בזמן ונוצר לי פצע ממש כואב באחד הצדדים, כל הנקה בצד הזה עוררה כאבי תופת !!! מרחתי הרבה לנסינו והתפללתי רבות כי בתאומים, אי אפשר פשוט לתת לו לינוק מהצד השני... צריך את שניהם מתפקדים היטב כל הזמן... בסוף עבר.

נסי בעיקר להתמיד בניתוק ואמירה מאד ברורה: "לא נושכים אותי ! " בסוף יווצר הקישור המחשבתי בין הפעולה שהן עושות לתגובה שלך. כמובן שהחיוך הוא לא סימן לאיזה רוע אלא שיתוף שלך בחווית ההתנסות החושית שלהם

תוספת - נשיכות

הי בנות

אין ספק שהגיל הזה שבו השיניים בוקעות והם / הן מגלים את ההנאה הזו בנשיכה - היא מעניינת להם מאוד ולנו מכאיבה מאוד...
קודם כל - חשוב לשים לב שזה לא מגיע לפצע כמו שקרה לאמא גם.. זה ממש לא נעים ועד שזה מתרפא זה מעצבן בכל הנקה..

מעבר לזה - באמת חשוב להקפיד על הדיבור וההסבר - אפשר לדבר גם לפני ההנקה - להזכיר שיונקים אבל לא נושכים, כי זה מכאיב לאמא.
בהתחלה - הם עוד לא מבינים בדיוק, אבל החזרה על זה הרבה פעמים וטון הדיבור ההחלטי והרציני - הם שיעזרו להעביר את המסר.
וכשזה קורה - לנתק מיד מהשד ולומר בהחלטיות ובאסרטיביות שאת לא מרשה לנשוך כי זה לא נעים וזה מכאיב לאמא.
כדאי גם לחכות כמה שניות לפני שמחברים שוב לשד.

אין לי עוד הרבה פתרונות קם חוץ מזה. צריך קצת סבלנות עד שהם מפנימים את זה.

צריך לזכור - שלפעמים זה ממש לא "בכוונה". מה שאני מתכוונת - זה כשהשיניים בוקעות ויורדות למטה וכשהן חותכות בבשר - זה מאוד מאוד כואב להם, ולפעמים הם נושכים כדי לחכך את החניכיים במשהו רך על מנת להקל על הכאב.
כמו שלפעמים גם כשכואב לנו הראש - אנו לוחצות על הרכות באצבע .
אפשר לעזור להם ולתת נשכן , אפשר גם כזה שמקררים במקרר (לא לשים בפריזר!! זה יכול לעשות כוויות קור) .
אפשר גם להחזיק את הנשכן הזה לידכן כשאתן מניקות ולומר להם אם הם נושכים - "את אמא לא נושכים" , אפשר לנשוך רק את זה " ולתת את הנשכן.

מקווה שזה יעזור..

בהצלחה

ונוס 26

New member
תודה לשתיכן.הבעיה: הניתוק לא עוזר

הן נושכות אותי כבר יותר מחודשיים, כאמור מההתחלה הקפדתי לנתק להגיד שזה אסור ולא להחזיר מיד (עם הגדולים זה עבד יופי), אבל איתן זה ממש לא עוזר, הבעיה היא בעיקר עם אילאיל, שמצמיחה שיניים בקצב שיא - בינתיים בקעו כבר מס' 5 ו-6 (למעלה), ועדיין לא מלאו להן 8 חודשים! אני לא יודעת אם אילאיל נושכת יותר, כמו שנראה לי, או שהיא מכאיבה יותר בגלל שיש לה יותר שיניים.
הן שתיהן נושכות בכל הזדמנות שבה הפה שלהן מגיע לבשר חי - אחת את השניה הן נושכות שווה בשווה, ולא מעט, וכשהן מגיעות לגוף של מישהו אחר, מבוגר שמחזיק אותן או האחים הגדולים הן גם נושכות בהנאה, אם הן יכולות.
אז כשהן נושכות בהנקה אני מנתקת באסרטיביות ונוזפת ומציעה צעצוע לנשיכה, אבל לא רואה שום שיפור.
הן נושכות בהנקה בעיקר באחד משני מצבים - כשהן מסיימות לינוק, ואז הניתוק לא מטריד אותן, הן מחייכות ומתחילות לזחול ולשחק, או כשהן מנסות להירדם - וזה המצב העיקרי, ואז הן גם הכי מכאיבות, הן פשוט נסגרות עם השיניים על הפטמה ומושכות, כאילו בניסיון למצוא תנוחה להירדם בה, במצב הזה כשאני מנתקת אותן הן צורחות - כי הן מנסות להירדם ואני מפריעה להן וכי הן ממש רוצות להמשיך לינוק (בזמן האחרון בהרדמת לילה הן יכולות להישאר מחוברות שעה ויותר). ממש קשה לי שלא לחבר אותן מיד שוב, וגם אין לי ספק שזה נעשה ממש לא בכוונה ולדעתי גם לא במודע, אבל אני רוצה למנוע את זה. אם יש עוד רעיונות אשמח לנסות.

טל ומטר1

New member

אין לי כל כך נסיון בנשיכות כי הבכורה שלי הצמיחה שיניים מאוחר בגיל הזה היה לה רק שן אחת . הנקתי גם עם שיניים וננשכתי אולי פעמיים ,( מעניין מה יהיה עם התאומים ) .
אולי להרדים ללא הנקה יקל ?
האמת שמוזר לי להציע משהו כזה ,את הבכורה בזמן שהיא ינקה הרדמתי רק בהנקה וגם היה לה מוצץ רק אצל המטפלת.
עם התאומים אני אני פועלת באופן קצת שונה וכן מנסה להרדים חלק מההרדמות ללא הנקה . שמתי לב שאצלי הבן קשה לו להרדם עם הנקה .הוא ילד שפולט הרבה ואולי יש לו אפילו ריפלוקס לכן הומלץ לנו שיהיה בזוית אחרי האוכל. לכן אני מנסה להרדים בדרכים אחרות עם מוצץ וניענונים ותפיחות עם הגב ואכן נרדם יותר טוב לא מיד בתום הנקה. הבת היא טיפוס יותר ישנוני ולא הורגלה למוצץ ונרדמת אחרי הנקה ולכן רוב ההרדמות הם עם הנקה אבל גם איתה לפעמים מרדימה ללא הנקה גם באותו אופן בחיבוק בנענוע וגם במיטה היא מרדימה את עצמה לבד על ידי מציצת אצבע ( לא יודעת אם זה דבר טוב אבל זה כן עוזר לה להרדם).
קראתי בפורומים על אמהות עם סדר יום שאצלן הן שמות במיטה שרים שירים מספרים סיפור והם נרדמים לבד. לי זה נשמע דמיוני אני ניסית וקיבלתי מקהלה בשני קולות .
לסיכום הרדמות לבד אני לא כל כך מצליחה אבל על ידי גורמי תלות אחרים שאינם הנקה אני כן מצליחה להרדים מדי פעם .

ונוס 26

New member
תודה רבה. אני בהחלט שקלת להרדים ללא הנקה

גם בגלל הנשיכות גם כי ההרדמה שלהן נהייתה סשן של שעה וחצי ויותר של הנקה, וזה מעייף, כואב ומחסל לי את הערב (שאני זקוקה לו כדי להתקדם בדוקטורט). כמוך כמוני, אין לי מושג איך אפשר להרדים תינוק בגיל הזה ללא גורם תלות, והאמת היא שההיקשרות למציצה (ציצי או מוצץ) בגיל הזה נראית לי נכונה ובריאה. האמת היא שבעיני הדבר הנכון הוא להרדים בהנקה ולא עם מוצץ, כך היה עם הגדולים, אבל אני מפנימה שתאומות זה לא אותו דבר, ואני לא במצב שהיתי בו אז, וכנראה שיהיה טוב יותר לשלושתנו אם ניתן להם מוצץ, אז ננסה, ונראה אם יהיה שינוי.

אפשר גם לשקול הרדמה בדרך אחרת

אני לא זוכרת בדיוק באיזה גיל זה התחיל להיות רלבנטי, אני חושבת שכבר בגיל של התאומות שלך, הייתי שולחת אותם לטיול שינה עם אבא בעגלה ומקבלת קצת אויר והרדמה הרבה יותר קלה מבחינתי, נסי, אולי יעזור גם אצלכם ויחסוך את המוצץ... בהצלחה בכל מקרה.

ונוס 26

New member
תודה רבה. באמת לשמחתי לא התחלנו עם מוצץ

באותו יום בו התכוונתי לנסות התחרטתי. יכול להיות שעוד יבוא יום וניאלץ להיעזר במוצץ, אבל זה בהחלט הפתרון הכי פחות רצוי מבחנתי, והחלטתי שאני מעדיפה לנסות פתרונות אחרים לפני כן.
רק החלטתי וכבר הבנות הראו שיפור...
אז בינתיים אני מרדימה בהנקה אבל זה קצת יותר קל, הן מתנתקות ביתר קלות וכפי שכתבתי להדר בשרשור אחר, אני מנסה להרדים אותן בנפרד, להניק קודם את העייפה יותר ולהניח אותה ואז את השניה, זה עבד פעם אחת. זה ענין של ניסוי וטעיה, כמו הרבה דברים אחרים.
אם יהיה צורך בהחלט ננסה הרדמה בטיול, אבל באופן כללי הן לא כל כך רגילות להרדם בטיול. בעגלה הן לא נרדמות בכלל, בעגלול לפעמים כן, אבל לא תמיד זה מחזיק והן גם נוטות להעיר אחת את השניה (העגלול די צפוף). יש מצב שאני אעזר באבא להרדמה על הידיים, הוא תמיד היה נהדר בזה, אתמול אחת מהן סרבה להתנתק, כל פעם שהנחתי אותה בכתה ולא נרדמה, הוא לקח אותה על הידיים, היא בכתה לשבריר שניה ותוך פחות משתי דקות כבר שכבה לישון במיטה וישנה היטב...

למעלה