חלק שלישי - שלוש דוגמאות
דוגמא ראשונה
האם יחסי העבודה ביני לבין אורלי ישתפרו?
רקע
קרן בת 30, טרודה לגבי הקשר שלה עם חברתה לעבודה: "מחוץ לעבודה אני מחבבת את אורלי, ואנו אפילו חברות שיוצאות ומבלות, אבל כעובדת היא בלתי נסבלת, והעבודה שלה היא ממש אסון. בפועל אני לא יכולה לסמוך עליה, ומכיוון ששתינו שותפות לאותה האחריות לרוב אני עושה את העבודה שלה".
הקלפים שיצאו:
ארבעה מטבעות – שש חרבות – שני מטבעות
התשובה
המסר העיקרי נמצא בקלף האמצעי, שהוא הקלף שש חרבות. קלף זה מדבר על החופשה שקרן לקחה לעצמה מפתרון הבעיה, ומראה שיש לה נטייה לחכות שהמצב ייפתר מעצמו. אולם הקלף מראה שבסופו של דבר המצב בעבודה לא ישתפר. קרן חייבת לדעת כיצד לדרוש מחברתה את מה שמצופה ממנה – השינוי לא יקרה מעצמו.
באופן כללי, הקלפים שלצד הקלף המרכזי לא חייבים להתחלק ל"בעד ונגד" באופן מוצהר. ייתכן מצב שבו יהיו גם שני קלפי "בעד", קלפים תומכים, או לחילופין, שני קלפי "נגד" שחוסמים.
אני הייתי מתייחס לקלף ארבעה מטבעות כאל קלף חוסם. הקלף מייצג היצמדות לקיים מתוך תחושת איום. לדעתי הקלף רומז לקרן להפסיק להיצמד למה שהיא מכירה ולהתחיל להשתחרר ולחשוב על דרכי פעולה חדשות. נראה שהיא מרגישה מאוימת, והיא פשוט פוחדת להגיב כפי שהיא רוצה. אולי היא חוששת לפגוע באורלי או לצאת "הרעה" בסיפור הזה.
קלף שני מטבעות מייצג מצב של חזרה מיום עבודה מהנה. כאן יש לקרן הזדמנות לעשות את הדבר הנכון עבורה, אלא שהיא צריכה להיות קשובה לעצמה ולא להתחמק. בתוך תוכה היא יודעת מה עליה צריכה לעשות והיא פשוט נמנעת מכך. זהו קלף תומך בדרך כלל,
אבל אם קרן לא תאזור די אומץ, תישיר מבט פנימה ותפעל לפי צו לבה,
הוא יהיה קלף חוסם.
לסיכום, המסר הוא שאסור לקרן להשאיר את זה "באוויר". עליה לעבור לשלב הבא של התקשורת וליישב את הקושי.
דוגמא שנייה
האם הקשר הזוגי ביני ובין עוז יתקדם לחתונה.
רקע
לאיילת, בת 32 יש שאלה לגבי בן הזוג שלה: "עוז ואני יוצאים כבר שנתיים וטוב לנו, אך נראה שהקשר לא מתקדם ואני לא מבינה מדוע כל השיחות על מיסוד הקשר לא מניבות תוצאות. אני רוצה לדעת אם יש כאן פוטנציאל לחתונה או שאני מבזבזת את הזמן שלי."
הקלפים שיצאו
תשעה גביעים – הקיסר – המיזוג
התשובה
קלף התשובה הנו קלף הקיסר, המייצג את הכיוון אליו איילת הולכת וכן את המקום שבו היא נמצאת. הקלף מראה כי הזוגיות שלה אכן אמורה להתקדם למיסוד הקשר, כי הקיסר הרי קשור במיסוד ויציבות, אך כל זה יקרה בתנאי שהיא תלמד לשלוט בעולם החומר.
בתחום הזוגיות, קלף הקיסר מייצג צורך בשיפור ההבעה ובביטוי הרגשות. הקלף מראה כי יש לאיילת נטייה להיות בשליטה ולברוח למקום שמנהל את הצד השני; היא חייבת ללמוד להביע את עצמה וליצור איזון בין הרגשות שלה לבין היכולת שלה לבטא אותם.
קלף הקיסר יכול גם לייצג את ראש המשפחה (רעיון שמתחזק לנוכח הקלף 9 גביעים), לפיכך נראה שיש כאן צורך להבין את ההיררכיה במשפחה של עוז ולקבל את העובדה שהדעה של משפחתו ושל הוריו חשובה לו.
קלף תשעה גביעים הוא אמנם קלף חיובי הנוגע לאושר ולשגשוג, אך הוא גם קשור לארכיטיפ העוסק בקושי להשתחרר מהאם. לפי הארכיטיפ ייתכן שלעוז יש קושי לבחור בין אמו לבין איילת, והוא שרוי בקונפליקט עמוק. בסופו של דבר כדי שהקשר יתקדם, עליו לבחור באיילת, אך זה עלול לקחת זמן, מכיוון שהוא חווה את הדילמה כבחירה של "שחור או לבן".
קלף המיזוג מראה כי איילת צריכה לגייס אמונה, וכי עליה להבין שבסוף הכול יסתדר, מכיוון שהכוח בידיה. הקלף קורא לה שלא לאבד אמונה, מכיוון שהאמונה היא המשאב החשוב ביותר שיש לה, ובזכותה היא גם תצליח לגשר על הפערים הקיימים.
אמנם איילת הייתה שמחה אם עוז היה זה שפועל ומגשר בינה לבין הוריו, אך קלף המיזוג מראה שהיא זו שצריכה ללמד אותו לעשות זאת, ולפי הקלף, היא גם מסוגלת לכך.
דוגמא שלישית
האם נכון לי לעזוב את מקום העבודה בחצי השנה הקרובה?
רקע
דנה, בת 40 מגיעה אלינו עם שאלה בנוגע לקריירה שלה: "אני עובדת בשנתיים האחרונות כיועצת השקעות בבנק, אבל לא טוב לי שם. אין לי אפשרות לקידום, העבודה לא מאתגרת ואני צריכה משהו מעניין יותר. אני שוקלת לעזוב את העבודה לטובת תחום אחר שאותו למדתי – פרסום, ואני רוצה לדעת אם זהו העיתוי הנכון.
הקלפים שיצאו
קלף הקוסם - תשעה מטות - מלך המטות
התשובה
הקלף תשעה מטות הוא קלף חיובי המראה שעזיבת העבודה היא הצעד הנכון, עם זאת הקלף מעיד על מכשולים שיצוצו לקראת הגשמת המטרה שלה. נראה שהשואלת תתקשה לעזוב את העבודה מיד, ועליה להחזיק מעמד.
כאשר מתבוננים בקלפים שלצדי הקלף המרכזי, אפשר לראות גורמי השפעה נוספים:
לפי קלף הקוסם, השואלת יודעת מה היא רוצה לעשות וגם איך לעשות את זה. בנוסף, לקלף מלך המטות זיקה חזקה לנושאים כמו התחלות חדשות ויזמות, ולכן עולות פה שתי סוגיות עיקריות:
סוגיה ראשונה שמתחזקת לנוכח קלף הקוסם היא רצונה של השואלת להיות עצמאית.
הסוגיה השנייה היא רצונה לבטא את עצמה בעבודה, להיות אקטיבית ולהרגיש את האש שמאפיינת את הקלף מלך המטות.
לסיכום נראה לי שהשואלת רוצה להיות עצמאית, לפתוח עסק משלה, או לפחות להפגין יותר עצמאות בעבודה. הקלפים ברקע מראים שיש לה סיבות טובות לרצות לעזוב, ונראה שהיא גם בנויה לכך מבחינה אישיותית.
למרות זאת, קלף תשעה מטות מראה לנו גם את הטבע של השואלת, והנטייה הטבעית שלה היא לנסות להחזיק מעמד עוד חצי שנה (למה חצי שנה אתם שואלים? כיוון שכך הגדרנו את השאלה). אולי היא רוצה לנהוג כך כדי לשפר עמדות לקראת העזיבה, אבל גם עקב היסוס ופחד מהמהירות של כל ההתרחשויות.
לכן לדעתי, בחצי השנה הזו היא אכן צריכה לחכות, אך בד בבד אסור לה לתת לפחדים שלה לעכב את תהליך ההתפתחות שלה. במידה שיהיו לה הזדמנויות – אל לה לפסול אותן בגלל פחדיה.
הסבר מעמיק נוסף בקורס וידאו (מתנה)
קריאת ה-sos יקרה לליבי ולכן הכנתי קורס וידאו מתנה מאד מושקע בו אני מסביר על הקריאה, מלמד כיצד שואלים את הקלפים, מציג הרבה דוגמאות מהשיעורים וגם מחלק ספרון אלקטרוני עם כל הפירושים.
מי שרוצה ללמוד כיצד עובדים עם הקריאה הזו – מוזמנת להצטרף ולקבל את הקורס במתנה.
קורס וידאו מתנה – המדריך לקריאה בקלפי טארוט (קריאת ה-sos)