כתבה על המצב של 2025:
מתוך וואלה:
https://e.walla.co.il/item/3221062
"קשת בלחץ מנתוני הרייטינג של התוכנית '2025'", אומר לוואלה! תרבות גורם יודע דבר בקשת. "בעקבות הנתונים הנמוכים מהציפיות, נעשו בסוף השבוע האחרון טלפונים לסוכנים, כדי לחשוב איתם אם להכניס מפורסמים לתוך העיר, כדי לעשות רעש, לייצר באזז ולהעלות את הרייטינג. בניסיון לשפר את המצב, הכניסו לצילומי התוכנית ששודרה אמש אסי עזר ורותם סלע. בנוסף ללחץ מהרייטינג, בקשת יש גם ביקורת על התוכן. בכירים אמרו, למשל, שהחלק של כניסת התושבים החדשים בתכנית של יום חמישי לא היה עשוי טוב מספיק".
"2025", מה שאמורה הייתה להיות תוכנית הדגל של קשת, שהושקעו בה סכומים אדירים - ההערכות נעות בין 80 ל-100 מיליון - זוכה לאכזבת אנשי קשת לחוסר הצלחה יחסית, שמתבטאת ברייטינג נמוך מהמצופה, בלשון המעטה - בפרק ששודר אמש התרסקה התוכנית לריטיינג הנמוך ביותר שלה עד כה - 11.2% בלבד, היעדר באזז גדול וביקורות שליליות רבות. לפני שלב הנימוקים, נבהיר מיד: התוכנית לחלוטין אינה כישלון, קשה מאוד לעמוד בציפיות האדירות שקשת יצרו בעצמם ויש להעריך מאוד את קשת על ההשקעה, המאמץ והפיתוח. קיים סיכוי גדול שכפי שקרה במקרים אחרים כמו "הכוכב הבא" מה שלא המריא בהתחלה יגיע לפסגות בהמשך.
כשנשאל ארז טל בריאיון שפורסם ב"ידיעות אחרונות" לפני בכורת "2025" מה הציפיות שלו לרייטינג לתוכנית החדשה, אמר "כלכלית, אם אנחנו מעל 16 אחוז, אנחנו בסדר, עומדים בציפיות. לא פשוט להיות עם ארבע תוכניות בשבוע מעל 16. אם נהיה באזורי ה-18, קניתי עכשיו. 20 אנחנו חוגגים". גורם בתעשייה אומר: "אם ארז טל אמר שיעמדו בציפיות מעל 16, אז סביר להניח שקו האיזון האמיתי הוא בין 18 ל-20". למרות הציפיות של ארז טל, רוב הפרקים ששודרו עד כה רשמו פחות מהציפייה המוכרזת ל-16% מינימליים.
"אני חושבת ש-'2025' עוד יכולה להמריא, עוד מוקדם לקבוע את גורלה כי הם בתחילת הדרך", מוסיפה אבנרי. "זה כל כך קשה להחדיר פורמט חדש לשוק. אני לא חושבת שיש פה אשמים. זה ניסוי וטעייה. אני בעד שינסו פורמטים חדשים. בשלב הזה אני כואבת שהרייטינג הוא לא מי יודע מה. אני בעד שהפורמטים החדשים יצליחו, אחרת גופי השידור לא ישקיעו יותר בפורמטים מקוריים והכל יהיה פורמטים קנויים מחו"ל. חשוב שזה יקרה לטובת התעשייה, שנמצאת במצב לא פשוט כרגע, אחרי הפיצול ואחרי המיזוג. אבל '2025' עוד יכול להמריא. אני מניחה שהם יעשו כל מיני הפתעות וטוויסטים כדי לחזק את התוכנית".
על רקע כל זאת, האם לתוכנית "2025" יש עתיד? כמעט בטוח שכן. ההערכה בתעשייה היא שתהיה עונה שנייה לתוכנית, בין השאר בגלל ההשקעה הכספית הגבוהה של ביצירת התוכנית והקמת "העיר", בגלל שהתוכנית אינה כישלון מובהק כמו "דה פור", ובגלל שקשת יודעת ללמוד לקחים ולהשתפר במקרה של פורמטים שלא הצליחו כפי שניתן היה לצפות, וזוהי תכונה מעוררת הערכה. ההערכה היא שיהיו בעונה השנייה שינויים מהותיים. כאן המקום להזכיר שגם "הכוכב הבא" לא הצליחה כשעלתה לאוויר, אבל השתפרה עם הזמן. במידה רבה, בזכות הכנסת האלמנט שהזוכה ייצג את ישראל באירוויזיון היא הפכה להצלחה גדולה, שהגיעה לשיאה עם זכייתה של נטע ברזילי באירוויזיון. אז אולי קשת תצליח להפוך את הבאסה - לסבבה.
תגובות
מקשת נמסר בתגובה: "2025 הוא ריאליטי מקורי המצטלם, נערך ומשודר תוך כדי תנועה. לפני שיצאנו לדרך, לקחנו בחשבון שנבצע שינויי תוכן ונגיב בזמן אמת לאחר ההשקה ובמהלך העונה. אנו גאים בתכנית מתוך אמונה ביצירה מקורית, המחייבת נטילת סיכונים, גמישות, למידה וסבלנות."