רמז זה משחק בילוש\ריגול
התבצע פשע וצריך לגלות מי הפושע..
יש לוח עם חדרים, יש כלי רצח (נראה לי שבגרסה החדשה של קודקוד זה הוחלף לגניבה ולא לרצח) כמו חבל, פטיש, פמוט, אקדח וכו'
יש דמויות שונות...
המטרה זה לגלות מי הגנב, באיזה חדר זה בוצע ובאיזה כלי נשק...
לכל שחקן יש קלפים ולפי מה שחסר אפשר לגלות פרטים על הפשע, לכל אחד יש לידו דף עם טבלה ולפי שאלות שהוא שואל שחקנים אחרים ולפי חדרים שהוא נכנס אליהם הוא לאט לאט מסיר מהטבלה שלו אנשים,חפצים וחדרים שהוא יודע שבהם לא התרחש הפשע עד שמישהו מצליח לגלות את כל פרטי הפשע...
נשמע מסובך אבל זה כיפי ואפילו שהקטנים בחבורה (6 ו-7) היו צריכים את העזרה הצמודה שלנו הם הצליחו להנות.
גם לדעתי לא כדאי לקנות את ה"רמז הצעיר" כי הוא יתאים לזמן מאד קצר, אני מחכה לגיל 8 כדי לקנות את המשחק המקורי לילד (שחקנו מהמשחק של האחיינית הגדולה שלי).
מנקלה זה לוח עץ עם גומות וגולות שאת צריכה להעביר מגומה לגולה עד שהגולות נגמרות ומי שיש לו הכי הרבה גולות בסוף הוא המנצח, זה משחק שצריך לתנן כמה מהלכים קדימה ודורש קצת מחשבה (לי אין סבלנות להתרכז במהלכים קדימה אז הבן שלי תמיד מנצח אותי
)
לפעמים יש עליו מבצעים ואז הוא עולה בסביבות ה30-40 ₪ במקום 50-100 ₪), יש המון דוגמאות אבל תכלס הכל זה אותו הדבר רק שינוי של הגולות ושל גודל הלוח וזה ממש שטויות כי אפשר לשחק בזה אפילו עם חצץ
אז אל תקני את זה ביותר מ-40 ₪ (זה בערך המחיר ששילמתי על זה בסטימצקי, אחותי קנתה בדיוק אותו אחד כמו שלי ב100 ₪ בעידן 2000).
חלומות זה משחק קלפים של פוקס מיינד שצריך בעזרת מלכים לאסוף כמה שיותר מלכות, בדומה לרייס את יכולה לעכב את השחקן שמולך ע"י דרקונים וכישופים שאת שמה לו ואז הוא צריך להחזיר את המלכה שלו או לתת לך אותה אם אין לו הגנה מתאימה...בכל תור צריך להפטר מקלפים ולקחת עוד- נפטרים מקלפים ע"י עשיית חשבון פשוט של תרגילי חיבור עד 10, נגיד אם יש לך 2, 3 ו-5 אז את זורקת אותם כי הם עושים תרגיל חשבון נכון ואז את אוספת קלפים חדשים.
זה נחשב למשחק ממש מעולה, אפשר בזוג ואפשר בקבוצה יותר גדולה, זה היה להיט אצלנו המון זמן (וגם היום מידי פעם) ואני כמעט ולא מכירה ילד שאין לו את המשחק הזה....