אלו משחקי קופסא מתאימים לגיל 7

אלו משחקי קופסא מתאימים לגיל 7

מחפשת משחקי קופסא שמתאימים לגיל 7 , לבן, חשבתי על מונופול (ואז כדאי מונופול "צעיר" או רגיל ?) חשבתי על race שאני זוכרת את המשחק מהתקופה שהייתי ילדה, אבל לא בדיוק זוכרת את הכללים ולא יודעת עד כמה זה מתאים לגיל 7

הוא אוהב לשחק בעיקר במשחקים לוחמניים, למשל לשים תחפושת של גיבור על ולהלחם ברחבי הבית, או לשחק בפליימוביל של לוחמים, או בדמויות של פאאוררנג'ר וכו'
הוא גם משחק עם הגדולים משחקי קופסא כמו טאקי, רבעיות, סולמות וחבלים, משחק זכרון פאזלים וכו', חשבתי לשדרג לו את משחקי הקופסא

ועל הדרך רוצה לשאול לגבי משחקי קופסא לילדה בת 5, אשמח להמלצות

בדיוק היינו בחופשה בבית של סבא וסבתא

והיה שם את הRACE הישן שלי ושל אחותי, הילד שיחק בו ונהנה אז נראה לי לגמרי תואם גיל, לא היו לנו הוראות ולא זכרנו עד לאיזה סכום מגיעים אבל הסתדרנו, יכול להיות שיהיה צריך לעזור לו בהתחלה עם החישובים כי אם אני לא טועה צריך להגיע ל-1000 במדויק ובגיל 7 אולי זה קצת קשה לחלק מהילדים, הבן שלי הסתדר כי הוא ברמה מאד גבוהה בחשבון אבל לילדים שקשה נראה לי שאפשר להגמיש קצת את החוקים, לשחק על סכום נמוך יותר או סכום לא מדוייק.

יש לאחיינית שלי סוג של מונופול, נראה לי קוראים לזה עושים כסף או משהו בסגנון (יש היום מלא גרסאות) מונופול זה משחק מאד ארוך, גם אני לא ממש התחברתי אליו בתור ילדה אז חוץ מלשחק עם הכסף הם לא ממש "משחקים" במשחק כמו שצריך ולפי ההוראות, נראה לי שזה עוד קצת מסובך בשבילם כי יש המון חוקים וצריך ממש ראש עסקי בשביל לשחק במשחקים האלו כמו שצריך, אני לא יודעת איך נראה מונופול צעיר אבל אולי יתאים יותר.

יש משחק בשם "מנקלה" שהוא חמוד.
יש את "חלומות" של פוקס מיינד שהאמת שהוא כבר טיפה קטן עלינו (קבלנו ליום הולדת 7 וחרשנו עליו) אבל הוא מקסים מקסים ובקרוב גם בת ה-5 תוכל להשתלב ולשחק אתכם.
בכלל המשחקים של "פוקס מיינד" מעולים, יש להם כמה משחקי חשיבה מעולים (ויקרים!) שמתאימים לגיל הזה, צריך פשוט ללכת לחנות ולבחור מה שנראה (אני מראש בדקתי באתר שלהם שמחולק לפי גילאים וככה קראתי עם הילד על כל משחק וראינו מה נשמע לו שהוא יאהב).

יש את ה"רמז" שהוא גם מאד חמוד אם כי אולי טיפה מסובך לגיל הזה, אנחנו שחקנו בו אבל יחד עם ההורים שעזרו ורמזו לא מעט, יש גרסה בשם "הרמז הצעיר" אבל שוב אני לא מכירה אותה ולא יודעת אם היא ילדותית מידי לגיל 7.

יש משחק משפחתי מקסים מקסים בשם "יד על הלב"- כבר המלצתי עליו כמה פעמים כאן ובהורים לפעוטות, זה משחק שהכרנו אצל הקלינאית תקשורת וראיתי אותו כבר בארון של כמה מטפלים בריפוי בעיסוק\קלינאים וכו'.
זה משחק לוח בצורת יד שמתקדמים בו לפי הקוביות מההתחלה לסוף ובדרך אוספים פרצופי רגשות וכתרים, כמעט בכל מקום שהקוביה תיפול יש ציור של לב או שאלה או קוף ואז יש קלפי משימות, או לעשות דברים מצחיקים (נגיד להציג כאילו אתה מטיל ביצה או עשות כאילו אתה מוציא כינים לזה שלימינך וכו'), בקלפי שאלות צריך לדבר על רגשות כמו למשל "לפעמים אני חושב שאמא היא..." או "כשאבא כועס אני..." או כשלרותי נולדה אחות היא הרגישה ש..." וכו'...
יש גם קלפים שמבקשים לתת נשיקה או חיבוק או מחמאה לזה שלידך\מולך\זכר\נקבה, בקיצור משחק שהוא גם מצחיק וגם עוזר להפתח ולדבר על רגשות, יש גם אפשרות לא לענות על שאלות שלא רוצים או משימות שמתביישים לבצע ואז מותר לסרב במשך 3 פעמים לאורך המשחק או לוותר על כתרים שצברת...
אפשר לשחק גם בזוג וגם עם כמה אנשים, גם הקטנה יכולה להשתתף, אצלנו לפעמים הוא בוחר לשחק רק עם סבתא או רק איתי או רק עם הבנות דודות שלו...
בקיצור זה המשחק שאני הכי הכי ממליצה עליו, הוא עולה בסביבות ה-100-120 ₪.

ואוו איזו תשובה מושקעת

בהחלט אלך לחנות לחפש את "יד על הלב"
race אני אקנה, נראה לי אפילו בשבילי (איתם, כן ? לא לבד
)
רמז זה פשוט שנותנים רמזים למשהו מסוים שרואים בקלף ?
מה זה מנקלה וחלומות ?
מונופול צעיר זה עד גיל 8 ראיתי, הוא עוד לא בן 7 , גם לנו יש איזה משחק שמזכיר מונופול "עושים כסף" והוא דווקא אוהב, אבל אני לא בטוחה כמה הוא מוצלח

תודה רבה על התשובה המושקעת !

רמז זה משחק בילוש\ריגול

התבצע פשע וצריך לגלות מי הפושע..
יש לוח עם חדרים, יש כלי רצח (נראה לי שבגרסה החדשה של קודקוד זה הוחלף לגניבה ולא לרצח) כמו חבל, פטיש, פמוט, אקדח וכו'
יש דמויות שונות...
המטרה זה לגלות מי הגנב, באיזה חדר זה בוצע ובאיזה כלי נשק...
לכל שחקן יש קלפים ולפי מה שחסר אפשר לגלות פרטים על הפשע, לכל אחד יש לידו דף עם טבלה ולפי שאלות שהוא שואל שחקנים אחרים ולפי חדרים שהוא נכנס אליהם הוא לאט לאט מסיר מהטבלה שלו אנשים,חפצים וחדרים שהוא יודע שבהם לא התרחש הפשע עד שמישהו מצליח לגלות את כל פרטי הפשע...
נשמע מסובך אבל זה כיפי ואפילו שהקטנים בחבורה (6 ו-7) היו צריכים את העזרה הצמודה שלנו הם הצליחו להנות.
גם לדעתי לא כדאי לקנות את ה"רמז הצעיר" כי הוא יתאים לזמן מאד קצר, אני מחכה לגיל 8 כדי לקנות את המשחק המקורי לילד (שחקנו מהמשחק של האחיינית הגדולה שלי).

מנקלה זה לוח עץ עם גומות וגולות שאת צריכה להעביר מגומה לגולה עד שהגולות נגמרות ומי שיש לו הכי הרבה גולות בסוף הוא המנצח, זה משחק שצריך לתנן כמה מהלכים קדימה ודורש קצת מחשבה (לי אין סבלנות להתרכז במהלכים קדימה אז הבן שלי תמיד מנצח אותי
)
לפעמים יש עליו מבצעים ואז הוא עולה בסביבות ה30-40 ₪ במקום 50-100 ₪), יש המון דוגמאות אבל תכלס הכל זה אותו הדבר רק שינוי של הגולות ושל גודל הלוח וזה ממש שטויות כי אפשר לשחק בזה אפילו עם חצץ
אז אל תקני את זה ביותר מ-40 ₪ (זה בערך המחיר ששילמתי על זה בסטימצקי, אחותי קנתה בדיוק אותו אחד כמו שלי ב100 ₪ בעידן 2000).

חלומות זה משחק קלפים של פוקס מיינד שצריך בעזרת מלכים לאסוף כמה שיותר מלכות, בדומה לרייס את יכולה לעכב את השחקן שמולך ע"י דרקונים וכישופים שאת שמה לו ואז הוא צריך להחזיר את המלכה שלו או לתת לך אותה אם אין לו הגנה מתאימה...בכל תור צריך להפטר מקלפים ולקחת עוד- נפטרים מקלפים ע"י עשיית חשבון פשוט של תרגילי חיבור עד 10, נגיד אם יש לך 2, 3 ו-5 אז את זורקת אותם כי הם עושים תרגיל חשבון נכון ואז את אוספת קלפים חדשים.
זה נחשב למשחק ממש מעולה, אפשר בזוג ואפשר בקבוצה יותר גדולה, זה היה להיט אצלנו המון זמן (וגם היום מידי פעם) ואני כמעט ולא מכירה ילד שאין לו את המשחק הזה....

מונופול צעיר הוא פשוט עם מחירים חד ספרתיים ל

לרחובות (1,2,5 ) ואז כשצעירים קל יותר לשחק אותו (היה לנו מאז שהבחור שלי היה בן 5 - והיה ועדיין מאד פופולרי בבית)
בגלל בת ה 5 אז אפשר לקנות אותו .... אם היום הייתי קונה רק לבן ה 7.5 שלי הייתי קונה את הרגיל כי אין לו בעיה עם חישובים גבוהים יותר.

(המשימות זה סטייל לך לרחוב הזה או קבל בית ברחוב הזה וכו .. נראה לי שזה דומה למונופול הרגיל עד כמה שזוכרת)

ממליצה גם

הקרב
טאבו
אוצרות הפירטים
החבילה עוברת
מונופול
חתלתול
גנובים
נחש מי
הרמז

לילדה בת החמש
פיקולינו
גופים הנדסיים(מעולה)
רבעיות
משחק הזיכרון

תודה רבה, אבדוק את המשחקים

אוצרות הפיראטים נראה לי ראיתי בחנות, אבדוק מה זה
לגבי השאר אבדוק
תודה רבה !

חלק ממה שרשמת קצת קטן על גיל 7, לא?

אוצרות הפירטים זה המשחק שחופרים את הדמויות ואז יש לוח משחק פשוט? הוא מיצה את כל הסדרה הזאת (יש גם של פרעונים ועוד משהו) בגיל 5, לא נראה לי מתאים לגיל 7.
נחש מי וחתחתול גם נראה לי לגילאים הרבה יותר קטנים, מיצינו את זה ממש מזמן אבל גם כשבא חבר בן 6 וחצי שלא היה לו את הנחש מי ולא הכיר, הוצאתי להם והם מיצו אותו אחרי סיבוב אחד קצר.

want a baby

New member
לא ממליצה על מונופול צעיר/הרמז צעיר

עדיף להמתין לגיל שבו כבר המשחק האמיתי מתאים.
הרמז מתאים לבן שבע אם הוא משחק עם מבוגרים ממנו, לחבורה של בני שבע יהיה קצת קשה בהתחלה. לבת חמש לא מתאים כלל. אנחנו קיבלנו ליום הולדת שבע והמלהבת העיקרית כרגע זאת אני

מונופול צעיר התקבל אצלנו בבוז גדול. המונופול המקורי מתאים מגילאי 8+ והצלחת המשחק היא בעיקר בכמה החבר'ה משחקים בו. כמשחק עם ההורים הוא קצת ארוך לטעמי.
יש לנו את טיסה 501 שהוא חמוד ומלמד על ארצות שונות.
רייס בהחלט מתאים לגיל 7 החשבון היחיד הוא לאסוף 1000 בקלפים של 25,50,75,100, אז זה לא כך כף קשה אם מסבירים לפני המשחק.
שמתי לב שבשנה האחרונה אנחנו פחות עם משחקי קופסא ויותר עם משחקי מחשב/טלפון/אייפד וכו'
מנקלה שהציעו לך גם אחלה משחק אנחנו משחקים בו מגיל 5.
חלומות הוא אחת ההצלחות הגדולות בבית שלנו - גל המשפחה משחקת בו בהנאה כבר לפחות שנה שזה אומר שהקטנה שיחקה בו מגיל 4+

ויש הבדל בין המונופולים השונים ?

ראיתי כל מיני מונופולים בכל מיני מחירים, עד 300 ש"ח ! יש הבדל בינהם ? יש אחד שנחשב יותר מוצלח מהשני ?

want a baby

New member
אני חולת מונופול ובד"כ לא מוצאת שותפים למשחק

המונופול המקורי זה המשחק עליו גדלתי. עכשיו נוספו כרטיס אשראי וכו' ולפי דעתי המשחק בצורה זו די מאבד מהקסם שלו אבל מצד שני שמעתי שהילדים מתלהבים מהדבר... לא יודעת להגיד מנסיון אישי, לא יצא לי לראות.
הדיס המלצה לגבי מונופול צעיר - כי המשחק די משעמם למי שכבר גדול מספיק לאהוב את המונופול הרגיל, ולקטנים הוא משעמם כי הוא ארוך וקשה לראות מתי מתחיל הכיף (התנסות אישית שלי ושל החבר'ה שלי)
פתחנו אותו בדיוק פעם אחת, וכך הוא חדש מבלה על המדף.

בכלל אם יש אפשרות לנסות משחקים אצל חברים זו ההמלצה הכי חמה שלי. יש מליון משחקים מגניבים, אבל לא את הילד הפרטי שלנו.
המשחקים השווים עולים הרבה וחבל שישמשו כמוקד צבירת אבק.

משום מה הייתי בטוחה שמונופול זה משחק "חובה"

לילד שלי יש איזה משחק שנקרא נדמה לי כסף גדול, מחלקים כסף והוא רוכש בתי מלון ובניינים, הוא אוהב לשחק אבל המשחק עצמו לא משהו, יש הפתעה בדרך ויש קנס, לכן חשבתי על מונופול
רציתי משחקים קטנים לקנות בעצמי לילדים כי עכשיו חופש ולפעמים נשארים בבית במזגן
ולילד יש בקרוב יומהולדת ורציתי לבקש משחקים עבורו, משהו בעלויות של 80-150 ש"ח

want a baby

New member
מונופול זה בדיוק זה.

פשוט המונח מונופול שייך לחברה אחרת.
המשחק הוא אותו המשחק, יש רחובות וערים, אם יש לך את כל הרחובות בעיר אתה יכול לבנות בתים/מלונות. יש הפתעות וקנסות וכרטיס צא מהכלא. יש כלא (הפסד תור) ויש סכום שמקבלים במעבר בנקודת ההתחלה.
כשאני הייתי קטנה (אני בת 33) זה היה המשחק השולט בבתים של רוב הילדים שהכרתי. היום משחקים בו פחות.

לנו יש חנות משחקים בבית (כמעט) ואני בזמן האחרון לגמרי הפסקתי לקנות (רק מקבלת מתנות לימי הולדת) והשלל מיום הולדת 7 האחרון:
הרמז (אני רציתי כי זה היה אחד המשחקים האהובים עלי בילדות, אבל מתאים מגיל 8)
טיסה 501 - משחק נחמד מאוד, לוח שהוא בעצם מפת העולם. המשחק די ארוך לפי הכללים המקוריים שלו, אבל כיוון שאנחנו משחקים עם כל המשפחה (בת החמש וחצי גם רוצה להשתתף) אז צמצמנו קצת את המשימות. סה"כ נחמד מאוד ומלמד אותם על מדינות וערים שונות.
המבוך הקסום - נחמד מאוד, שיחקנו פעם אחת בינתיים.
טאבו - עוד לא פתחנו (עודף מתנות היה לילד)
כל המשחקים האלה בסביבות ה-130.

בדיוק היום ראיתי בחנות את המונופולים השונים

זה עם הכרטיס אשראי אולי באמת מאבד קצת מכל הכייף של להתעסק עם כסף אבל ראיתי גם גרסה של מונופול מיליונרים או משהו כזה ואז במקום לקנות את תל אביב וירושלים וכאלו אז קונים מכוניות פאר ויאכטות ואיים ויהלומים וכו' אז המשחק נשאר אותו הסגנון רק שקונים דברים אחרים, דווקא היה נראה לי נחמד והיתה גם גרסה של מונופול פלאי עולם ואז שוב במקום לקנות ערים בישראל את קונה פרמידות במצרים ואת מפלי הניאגרה וכו', הגרסה הזאת הכי קרצה לי כי ככה אפשר גם ללמד את הילדים על כל מיני מקומות מיוחדים בעולם.

מסכימה עם כל ההמלצה שלך למטה- כשהוא היה בגן אפילו שדרגתי אותה- היו משחקים שהוא ממש היה רוצה כי יש בגן אז הייתי מלווה מהגן (הגננת סמכה עליי ונתנה לי בכייף), הוא היה משחק עם זה כמה ימים בבית ואז היינו מחזירים, ככה הוא היה ממצה את המשחק ולא מנדנד שאקנה לו ואם דווקא הייתי רואה שזה משחק ששווה להשקיע בו אז הייתי קונה אבל רק אחרי שידעתי שהוא באמת משחק בו.

היום לפעמים אנחנו מחליפים עם חברים, יצא לי בתחילת החופש לקחת מחבר משחק קלפים של פוקס מיינד שהילד שלי מאד רצה, שחקנו בו שבוע וגילינו שהוא בכלל לא משהו כמו שחשבנו, החזרנו אחרי שבוע של משחק ברצף ואחרי שמיצינו אותו לגמרי, הבן שלי כבר לא היה מעוניין לקנות אותו

ויש משחקים ששחקנו עם הבנות דודות שלו כמה פעמים בתקווה שימצה (כמו הרמז למשל) והוא ראה שממש כייף לו והוא דווקא כן רוצה לרכוש אותם.

נוRית

New member
הההמממ...

כשהיינו ילדים היה משחק "טקטיקו" (נדמה לי שזה השם) שמשחקים בשניים אחד נגד השני - יש לכל אחד "יילים" וכל אחד צריך למצוא את הדגל של השני - משחק של טקטיקה, זכרון, חוקים (וזה אחלה לבנים כי השחקנים שם הם באמת חיילים בדרגות שונות)

עוד משחק טקטיקה לשניים זה "אבן נייר ומספריים" שהוא לא ארוך, אבל בהחלט מלמד שיבה מראש ותכנון מהלכים, כולל כאלה אפשריים של היריב.

יש משחק שנקרא "משחקי המאה" שאני לא בטוחה אם ש בחנויות, אבל ניתן לקנות דרך האינטרנט (אני מקווה שאכן עדיין מוכרים אותו). זו חפיסה של 100 קלפים ויש בעצם 7 שחקים שונים ברמות קושי עולות - כך שג בת ה-5 יכולה להנות (מהמשחק הראשון) וגם בןה-7, וגם בעוד כמה שנים, כשילמדו עוד ועוד חוקים בחשבון.

משחקי קלפי - רביעיות- יש כאלה שגם בת ה-5 יכולה להנות מהם, ויש כאלה עם כיתוב שיכולים להתאיןם לבן ה-7 (ואפשר לקנות בנו/שאים שמעניינים אותו).
חתחתול שבר הומלץ
טאקי

אצלנו מככבים רוב המשחקים של פוקס מיינד כמו שאמרו - חלומות, חתחתול, גנובים אבל גם כבשה שחורה, סלט יווני, אוצרות
משחקי אסטרטגיה כמו אבאלון ומנקלה
רייס בלי בעיה מתאים לגיל 7 (משחקים עד 1000, אז המבוגר עושה את החישוב במהלך המשחק) ואהוב אצלנו מאוד
אהוב כאן מאוד גם "תפוס את הדרקון" (סוג של משחק זיכרון אך קצת שונה מהסטנדרט)

נוRית

New member
נזכרתי בעוד משחק - SET

משחק של קלפים. פורסים על השולחן 9 או 12 קלפים, והמשתתפים צריכים למצוא סטים של 3 קלפים.
על הקלפים יש כל מיני צורות וצבעים. סט יכול להיות או 3 תכונות זהות או 3 תכונות שונות. לא יכול להיות 2 זהים ואחד שונה. למשל - או 3 קלפים באדום, או שכל קלף בצבע אחר. או שלושה מלבנים, או שכל קלף בצורה אחרת.
בכל קלף יש כמה תכונות - צורה, צבע, מילוי. וכל החוקים הנ"ל צריכים להתקיים על כל התכונות הנ"ל.
נשמע מורכב, אבל זה מפתח הסתכלות רב "מימדית" וגם זריזות.
בהחלט משחק אהוב אצלנו.

מצטרפת להמלצות על המשחקים של פוקס-מיינד ודומיהם (למרות המחיר הגבוה
)

אהה... נזכרתי - גם "בול פגיעה" הוא משחק מעולה (לשני שחקנים)

צריך לנצל מבצעים. מדי פעם יש לסטימצקי מבצעים של השני ב-50%, ואז אני מנצלת את זה כדי להתחדש קצת.
וגם מנצלים ימים הולדת

למעלה