יש לי משהו להגיד בנוגע לפסימי ואופטימי
אני לא בטוח שהאווירה במשלחת מדוכדכת, האווירה פה בפורום ובחלק גדול מהתקשורת היא כזאת אבל המשלחת מורכבת מספורטאים ואנשי מקצוע שמרוכזים כל אחד במטרתו ובנוסף הציפיות שלהם הרבה יותר ריאליות משל הציבור והם מודעים לכך שבספורט אם כל הצער שבדבר יש יותר מפסידים ממנצחים.
ההערה הבאה כמובן לא מכוונת אליך כי לא ראיתי שההתנהגות הזאת אופיינית לך אבל למי שמעוניין להגיד אמרתי לכם ("להיות מתריע בשער") תמיד עדיף להמר על אי זכייה במדליה. הסיכוי הסטטיסטי לכשלון כמעט תמיד גבוה יותר מאשר להצלחה (וגם במקרה של הצלחה אף אחד לא יבוא חשבון אם מי "שהתריע בשער" על כשלון)
אני מכבד את דעתך שאליס לא מספיק חזקה מנטלית ואני מקווה שהיא תוכיח אחרת אבל לא זאת הנקודה שלי כרגע. הנקודה שלי היא שאם לא תהיה הצלחה של אליס היום וכך לגבי כל ספורטאי אחר תהיו ספקנים לגבי הסיבות לכישלון הספורטיבי.
רובנו לא מכירים את הספורטאים ואת סביבתם היטב, מה שנחשף בתקשורת זה קצה הקרחון וגם כשהאמת נחשפת זה לרוב רק בדיעבד.
אפשר להביע דעה ואפשר לנתח, לזה מיועד הפורום, אבל בסופו של דבר יכולות להיות סיבות שונות להפסד (לדוגמא אני אתן את האיפון שאריק ספג באליפות העולם 2011, היה פה חוסר ריכוז רגעי ולא יותר ולא ניתן לדעת איך אריק היה ממשיך את יום הקרבות ללא החוסר מזל הרגעי הזה)