יום הזיכרון ויום העצמאות

יום הזיכרון ויום העצמאות

יום הזיכרון חל השנה ב-5 לאפריל ויום העצמאות מיד אחריו בשילוב בלתי אפשרי.

כהרגלי אני מוציאה שירשור עם המון רעיונות לפעילויות ויצירה לילדים בכל הגילאים.

האם אתם חוגגים/מציינים את יום הזיכרון או יום העצמאות? במידה וכן, איך?
אשמח גם לקישורים או סרטים שנראים לכם מתאימים.

נתחיל ברינת ויויו ליום העצמאות, ועוד המון קישורים.

חג שמח

עונה.

יש לנו דגלי ישראל, גם גדולים ובעיקר שרשרות דגלים שנתלים ברחבי הבית, ארוחת הערב היא ישראלית, עוד לא החלטתי מה זה אומר
ואח"כ אני ובוני, בעיקר, רוקדות לצלילי מוסיקה ישראלית

אני גם יראה לה את רינת ויויו, אבל אם למישהו יש סרטון יותר טוב, שמתאים לילדים בני 8, בעברית או אנגלית, אני ישמח לקבל.

חג שמח

יום הזיכרון

במידה ויש לכם סיפור או כל דבר אחר שקשור ליום הזיכרון ואתם רוצים לשתף אותנו, זה המקום.

מאוד קשה לי עם המעבר החד מידי בין יום הזכרון

ליום העצמאות. במיוחד בשנים האחרונות מרגישה שלא מציינים את יום הזכרון כמו שצריך כי עסוקים כל היום בתכנון מה עושים בערב,אצל מי עושים על האש וכו' ולאט לאט משמעות היום הזה מופחתת.

אצלנו התכנון בערב הוא להישאר בעיר, יש הופעות של זמרים שאני די אוהבת וזה לשמחתי גם דקה מהבית כך שלא אאלץ ללכת הרבה (או במקרה שלי: לדדות..).

ביום העצמאות עצמו הולכים לעל האש אצל ההורים שלי.

Mottek

New member
יום העצמאות

בתור ילדה זכור לי תמיד העצרת שעשינו על הדשא הגדול ובסוף הטקס אחרי הצפירה כולם איחלו אחד לשני חג שמח ועשו את דרכם לחדר האוכל לחגוג את יום העצמאות. בזמנו הקוטביות הזאת לא הפריעה לי. היום כאדם בוגר הקוטביות הזאת ממש קשה לי. ביום הזיכרון (כמו גם ביום השואה) אני מדליקה נר זיכרון ומספרת לילדים למה מדליקים את הנר וגם שמה שירים של יום הזיכרון.
לגבי יום העצמאות לא עושים שום דבר מיוחד. אוכלים ארוחת ערב ישראלית (פיתה, פלאפל וכדומה) וזהו.

1me too1

New member
יום העצמאות

אני מהיותי מורה בבית ספר יהודי, חווה את הימים האלו. כשעבדתי בכיתה ה, ו השתתפתי בטקסים, כיום כמורה בכיתה א' לא.
בכל שנה ביום העצמאות חוגגים בגדול בבית הספר, גם השנה, ואין ספק שזה עושה לי משהו.
תמיד אני מספרת על ההואי בארץ בימים האלו, על תקופת הצבא, הילדים מאוד מתלהבים לשמוע שהייתי חיילת

בבית, עם הילדון, עג השנה הוא היה בגן עם צביון יהודי, וחגג והיה מודע, בערב לקחנו אותו לאירוע של הקהילה. השנה הוא בחוג עגרית ושם מזכירים וחוגגים. אני מניחה שבעלי יקח אותו לארוע, בערב.
הימים האלו עושים לי משהו, בכלל החגים כאן גורמים לי לחשוב. אני מסתדרת בלי העיות מיוחדות לאטרך השנה, החגים, ובמיוחד אלו, גורמים לי געגועים

למעלה