יום העצמאות זה בערך היום הכי רחוק

timetraveler900

New member
יום העצמאות זה בערך היום הכי רחוק

יום העצמאות זה בערך היום הכי רחוק מדוקטור הו.

ובכל זאת, ולמרות זאת ובגלל זה, תנסו לחשוב איך הדוקטור היה אם הוא היה ישראלי. עם אופי ישראלי, תואר \ שם ישראלי (מלך הפלאפל
), איפה הוא היה משרת אם בכלל ובמי הוא היה נלחם?

תתפרעו, אבל תשמרו על דיון נעים כי זה יכול לחרוג לקווים קיצוניים.

ailag

New member
אצלי זה דוקא מאוד קשור (תגובה לא קשורה אבל)

כלומר בהקשר של ישראליות אבל לא ספציפית מה שכיוונת.

אנשים לפעמים מקטרים שהדוקטור פתאום אוהב את גליפריי ורוצה שתחזור (לא רצה שתחזור אבל היתה ערגה לחזור אליהם), הם מקטרים על הסתירה בין זה ובין זה שראסילון ומועצת אדוני הזמן היו נוראיים בEND OF TIME והוא העדיף לשלוח אותם לעזאזל.

לי זה לא סותר, וזה דוקא מזכיר לי את עצמי בתור ישראלית שמאלנית. אני אוהבת את המשפחה והחברים שלי פה ואת קהילת המד"ב וכל זה, ואם אהיה שנים בחו"ל בטח אתגעגע וארצה לבוא לבקר - אז אני אוהבת את ישראל. מצד שני, אני לא מסכימה עם שום דבר שהממשלה או הצבא עושים, יש לא מעט אנשים ברחוב ובאינטרנט שינבלו את הפה כלפיי רק כי אני חושבת אחרת (ברמה של להציע לרצוח אותי) רק בגלל שאני שמאלנית, אז אני מרגישה לא שייכת ושונאת את ישראל. והנה סתירה דומה לשל הדוקטור.
(אפילו שירתתי בצבא למרות שאני לא מסכימה עם מה שהוא עושה)

דיסקליימר: אם מישהו רוצה להגיד לי שאני *טועה* בדעותיי השמאלניות קחו בחשבון שאני לא אגיב. גם אם תכתבו מעליב או פרובוקטיבי. במיוחד אז. הנושא של ההודעה הזאת היא שאני כישראלית מרגישה הזדהות עם הדוקטור כגליפראי.
אני מבקשת גם מאחרים לא לענות להודעות פוליטיות אלא רק לדברים לגבי הדוקטור והזדהות איתו כי אחרת לא נצא מזה.

ailag

New member
ונעלמתי כי עניין שינוי הסיסמה עצבן :)

(בכמה מובנים)

BloodyRose

New member
גם אני לא רואה בזה סתירה

ואם ניקח את זה לכיוון אחר, שלא מערב פוליטיקה -

כל אדם באשר הוא צריך מקום שהוא מרגיש בו בבית. גם הנוודים והטיילים הgypsy at heart צריכים מקום שהם יכולים לקרוא לו 'בית', או לפחות מקום בו הם מרגישים בבית.
זה לא צריך להיות המקום בו נולדת, או גדלת. זה יכול להיות מקום שמעולם לא היית בו. אני גיליתי את המקום הזה שלי בגיל 12, ואני בוחרת לא לגור בו, אבל טוב לי לדעת שהוא שם, וכשאני צריכה את זה, אני נוסעת לשם.
זה שהדוקטור מטייל בכל היקום ובכל הזמן, לא סותר את זה שלפעמים גם הוא צריך מקום שהוא יכול לקרוא לו 'בית'. וזה לא משנה אם הוא הסתדר עם האנשים שם, אם הוא מסכים איתם, אם הם רואים בו "בן סורר".

אגב, זה כמו שהדוקטור ניסה להציל את המאסטר בסוף העונה הרביעית - לא משנה מה חילוקי הדעות והשקפות העולם השונות שלהם, הוא צריך שיהיה מישהו כמוהו.

אז גם במובן הפיזי - הוא רוצה שיהיה מקום שיהווה את "הבית", וגם במובן הרגשי - הוא לא רוצה להיות האחרון מבני מינו.

timetraveler900

New member
אני יכולה להזדהות איתך מאוד

זה שאנחנו לא מסכימים עם פעולות או אופי מסוים שהמדינה בוחרת לנהוג על פיהם, לא אומר שזה לא הבית שלי. כנ"ל לדוקטור (ההשוואה הזאת ממש מדויקת לדעתי), ועוד הוא היה בין אלה שעמדו בשורות הראשונות, לא התחבא ולא ניתן לטעות במעשים שלו. ודווקא בגלל זה, כל כך כואב לו שזה הגיע למצב הזה לא רק בגלל שזה השמיד חצי יקום, אלא כאב לו לראות מה קרה לאנשים שהיוו בשבילו בית, וסוג של משפחה. פתאום כל סולם הערכים שלהם השתנה והוא איבד אותם (לפני שהם מתו). זה קורע לב במיוחד כשאתה תופס את עצמך כשעוד שניה אתה הולך בדרך הזאת גם.

למעלה