משחק הפנטזיה
מה רצו מוביסטאר להשיג?

משחק הפנטזיה
מה רצו מוביסטאר להשיג?

הרכיבה של ון אוורמט היום הייתה מעל ומעבר לכל מה שהיה ניתן לצפות. נכון שהפרופיל התאים לו, אבל עדיין, להשיג 5 דקות על הדבוקה בקטע כזה, זה ביצוע לא רגיל. כשמוביסטאר לקחו את ההובלה ורכבו בקצב מטורף הפער מהבורחים ירד במהירות, אבל כשנגמרו להם הרוכבים וסקיי לקחו את המושכות לידיים הפער לוון אוורמט עלה מ-5:30 דקות למעל ל-6 דקות, כי סקיי רק רצו לרכוב בקצב הרצוי להם מקדימה וכל היתר לא ממש עניין אותם. רק בסיום, כשרומן ברדה ניסה לברוח והדליק את ואלוורדה וקינטנה, הפער ירד חזרה ל-5 דקות. הקצב של מוביסטאר הפיל חללים לא מעטים. היו שלבים שהיה נראה לי שגם טיבו פינו נאחז בשארית כוחותיו בדבוקת הפייבוריטים. מעניין היה לראות את אסטנה. קבוצה שבחלק מהגרנד-טורים מראה כוח בלתי רגיל, היום, (אם מתעלמים מרוכבי הבריחות) רק פביו ארו נמנה על הדבוקה של 25-30 הרוכבים שהצליחו להחזיק עם הפייבוריטים.

במשחק הפנטזיה איש לא בחר את המנצח היום והחולצה הצהובה החדשה, גרג ון אוורמט (מחירו היה 70 ש"ח), לקבוצת הפנטזיה שלו. חלק גדול מהמשתתפים בחרו ברוכבים אחרים של BMC ונהנו משיפור קל במצב הנקודות שלהם (כולל שלוש הקבוצות המובילות במשחק) כך שאין שינויים מהותיים בטבלה ואינני מפרסם היום את קובץ האקסל.

nachshon4

New member
אודי, כל הניתוח שלך של השלב היום

לא קשור למשחק הפנטזיה.
אני למשל לא משתתף במשחק הפנטזיה, ורק במקרה נכנסתי לתוכן, והוא מעניין בלי קשר למשחק שלכם.
חבל, כי יש גם טור דה פראנס שעומד בפני עצמו, בלי קשר למשחק פנטזיה, ואפשר לדבר עליו גם בלי להשתתף במשחק. זה מוזר להתייחס להכל דרך זה, ואתם מפסידים קהל...

יילקח בחשבון

אני לא רואה את עצמי כפרשן. לפעמים אין לי מה להגיד, לפעמים יש. פשוט לא רוצה להציף את הפורום. בדרך כלל יוצא שמישהו פותח שרשור על הקטע היומי. אתמול לא יצא, אז כבר הכנסתי את הכל בהודעה אחת.

ariasdo

New member
ואן אברמיט מנצח בקטע 5 - קישור לכתבה מפורטת והכפיל הישראלי

שמופע בתמונת השוואה נבחר ע"י תוכנה שנמצאת בשלבי פיתוח .
( היה קשה לאתר כפיל הסיבה שאין מספיק תמונות ברשת לואן אברמיט עבור ביצוע הצלבות )

לגבי הטור גרג ואן אברמיט מנצח בסולו משכנע
היה בבריחה הרבה זמן החזיק מעמד ושמר על פער לאורך הרבה ק"מ של כמעט 6 דקות .

ואן אברמיט יחסית רוכב גדול וכבד אפילו שרירי בפלג גוף עליון אבל בעליות קצרות בקטע יומי יש לנתנים כאלו יתרון בכוח ובכמות וואטים .

המסלול בחצי השני היה בו מספר עליות קצרות ותלולות וכמובן ירידות
הפלטון במצב כזה לא יעיל לסגור ב30 ק"מ האחרונים הפרש זמן מעל 10 דקות של הבריחה , עובדתית הפלטון גם התפרק לקבוצה קטנה יותר .

מצורף קישור לכתבת מפורטת לקטע 5 מאת יאיר בן עמי באתר שוונג

http://www.shvoong.co.il/טור-דה-פראנס-2016-קטע-5-חולצה-צהובה-יכולה-גם/79573/

אריה סדובניק

ariasdo

New member
הקטע המסקרן זה הזמנים בעליה המדורגת 2 - בהשוואה לנס הרים

העלייה ממוקמת בק"מ ה 179 צריך לקחת בחשבון שזה חלק משולב בטור בקטע 5 ללא ימי הפסקה .

אורך העלייה כ 5.4 ק"מ ( נס הרים 5.6 ק"מ ).

שיפוע ממוצע 8.1% מדורגת 2 ( נס הרים 7.2% שיפוע ממוצע )

הפרופיל דומה בעיקרון חצי ראשון מתון חצי שני תלול .
החצי השני בעלייה בטור כ 3 ק"מ בערך תלול כ 10% ממוצע (נס הרים בחצי השני כ 9% ממוצע ).

חלק מהרוכבים לא לקחו זאת בחשבון מבחינת תשלובת קלה יותר ונשארו בסטנדרט 39/25
היחס 39/25 הקשה לסובב רגלים כפי שהרוכבים רגילים בסטואציה אתמול .

בשיפוע התלול בסיטואציה אתמול הרבה התפרקו כולל סאגאן וניבלי
ואן אברמיט השקיע הרבה מאמץ וכוח בקטע הזה הרבה רכב בעמידה הוא יחסית בחור גדול וכבד .

אתמול בלילה ממש התעוררתי סיקרן אותי מאוד כמה זמן הם רכבו את העלייה הזו כחלק מהקטע היומי ראיתי שוב את ההקלטה ולקחתי זמנים .

הבריחה ואן אברמיט עם הרוכב הנוסף רכבו כ 16:30 דקות .

מיקה ו5 הרודפים רכבו כ 16 דקות .

הקבוצה המצומצמת של הפלטון שכלל את כל המטפסים רכבו מהר גירדו את כ 15 דקות .

בסימולציה בהתחשב בתנאים לערכתי בנס הרים היו רוכבים 2-3 דקות פחות .

יום טוב

אריה סדובניק

ariasdo

New member
כל הרוכבים המקצוענים ברמות טור שביקרו במשך השנים בארץ .....

מסיבות שונות לא השאירו חותם וק:מ לרכיבה מקצוענית בנס הרים .......

בסוף 2011 היה הזדמנות פז רן מרגליות הצליח להביא את קבוצת סאקסו בנק לישראל עם בריאן ריס קונטודור וכו'

רכבו בגליל . היו בבוץ בים המלח ,צנחו ממטוס , עשו כנס במכון וינגייט הסבירו על התנהלות קבוצה מקצוענית וכו'
בהמשך נפגשו עם מנכל המשטרה ונשיא המדינה פרס , רכבו בירושלים מסביב לחומות .

אבל לא הישארו חותם לדורות בנס הרים קשור לק:מ לרכיבת אופנים לדעתי זה פספוס גדול של המארגנים .
נס הרים זו העליה היחידה בארץ שמדדו זמנים באופן רשמי ויש ק:מ לנג"ש בעליה .

אני אחדד את הטעון ע"י אלגוריה משל במטרה להעביר מסר לפעם הבאה
זה כמו להגיע לביקור בפריז ולא לעלות ל Tour Eiffel

אריה סדובניק

nachshon4

New member
בא הנה, אריה, אתי חי בסרט

הרגת אותי עכשיו....
אתה כל כך עמוק בתוך העליות וההילוכים שלך, שזה בסדר, אבל אתה מתקשה להבין כמה זה ההילוך הספציפי של קינטנה בעליה של 12.589% לא מעניין את האחרים.
ממש חשוב לקונדטור לבוא לישראל ולעשות את נס הרים... איזה פספוס. רן מרגליות פישל בענק. כדי לכפר על כך לדעתי הוא צריך לארגן את ריאל מדריד, שיבואו לשחק כאן נגד הפועל מרמורק.
זה מזכיר לי פאשלה דומה מתחום המוסיקה. לפני כמה שנים ביקר כאן רוג'ר ווטרס מהפינק פלויד. מה רבה הייתה אכזבתי כשההפקה לא אירגנה לו דואט עם מרגול. אני בטוח שרוג'ר אוכל את הלב עד היום.

ariasdo

New member
אני לא חי בסרט - אני אולי הבמאי של הסרט ולפי ההבנה שלי

גם את הצופים בפורים כנראה הסרט מעניין או שזה בררת מחדל

אני כותב על מה שמעניין אותי ואם זה לא מעניין את הצופים הייתי שם לב לא הייתי כותב .

לא קל לי לכתב בעברית ,אני משתמש בטריקים של שיווק ויצרת סקרנות
אבל יש גם תוכן ממשי בהודעות ובתגובות חוץ מכותרות וגימקים .

לקונטודור לא חשוב לטפס את נס הרים אפילו הוא לא יודע מה זה .
אבל לחתך רוב הרוכבים בארץ מעניין לדעת אך וכמה זמן קונטודור מטפס את נס הרים לצורף ק: מ .

הדוגמה של מרגול עם רוג'ר ווטרס מהפינק פלויד ממש לא לעניין .

אתה כנראה לא מבין במוזיקה מזרחית ולכן אין טעם להסביר את ההתאמה הדרושה בהופעה המשותפת .
לכל מוזיקה יש את המקום והקהל שמתאם ואוהב למה צריך דוגמאות להשווה שיש בהם זלזול בצד אחד .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
זה בסדר, אריה

זה לא שזה כל כך מפריע לי, זה פשוט נהיה מגוחך
.
אבל כשמישהו חי בסרט, מה שמאפיין את התופעה זה שהוא לא חושב שזה סרט, הוא בטוח שזו התרחשות אמיתית. זה שבאים ואומרים לו את זה ממש לא עוזר.

ariasdo

New member
אני עונה לך תמיד עניינת ואתה מגיב כהרגלך רק מילים .......

לפעמים עם חרוזים , אתה מחפש בכל דבר תמיד רק בכיוון השלילי בכל התגובות שלך הניגון הזה חוזר .

רק תלונות יש לך
תכתוב פעם משהוא יצרתי שידליק את הפורם בלי ליצור ויכוח .
אין לי בעיה שתגיב נהפוך הוא אני מעוניין בתגובה .

אבל תגיב בהגינות בלי זילזול שאתה מקבל תשובה והסבר לעניין אתה תמיד מגיב בצורה מתחכמת לא הוגנת ולא עניינת מזלזלת על מנת להקטין לגמד ולטשטש .

מה הבעיה הגדולה ולמה זה מגוחך ההיגיון שלי שרכיבה של מקצוענים שמגעים לארץ ירכבו בנס הרים שזה מדד מסוים לצורך אינדיקציה לבדיקה השוואת הרמה .

זה אחלה אימון ויגרום שיווקית ליצור רייטינג גבוהה לענף אופנים בכל מדיות התקשורת .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
האמת שאתה צודק

אני באופיי ביקורתי, ולפעמים זה נראה לא טוב. זה לא שאני מחפש את השלילי בכח, אבל כשיש לי דעה על משהו, קשה לי לא להגיד אותו. אל תיקח את זה באופן אישי, זה לא משהו נגדך כאדם, אני דווקא מחבב את דמותך. אבל זה נכון שהרבה פעמים אתה מציג דברים בצורה שבעיני מעוותת ולפעמים מגוכחת (דוגמאות? 1. פעם טענת שרכיבה נגד שעון מהירה יותר כאשר חלק מהדרך בעליה וחלק בירידה מאשר מצב של מישור מוחלט. 2. פעם טענת שבהילוך קבוע וסל"ד קבוע לאותן אופניים, יכולות להיות מהירויות שונות. 3. פעם טענת שברכיבה מפ"ח לחיפה ובחזרה יש גובה מצטבר של 800 מ').
אני לא מתכוון להתווכח על הדברים מחדש, כבר ראיתי שזה חסר טעם.
אני לא מתכוון לזלזל, אם זה נשמע כך אני מתנצל.
אשתדל להימנע בעתיד מתגובות שליליות, ואם בכל זאת לא אתאפק מלהביע את דעתי אנסה שזה לא ישמע מזלזל.
אבל אני לא מבטיח לא להביע את דעתי, ובפורום פתוח צריך לדעת גם לשמוע דברים שלא על דעתך או שלא נעימים לך.

ariasdo

New member
אתה שוב תוך כדי מכנס בדלת האחורית קטעי עניינים שהיו בפורום

בוויכוח מציין חלקי דברים מתעלם ממה שנוח לך .

כל מה שכתבתי בעבר נתתי נימוקים והסברים עניינים בהתיחס לסטואציה לכל דבר וענין הכל מופע בתוך ארכיוני הפורום .
השימוש שלך בדוגמאות בדברים שהיו בויכוח וניתן בזמנו תשובות עניניות אפילו שהם לא מספקים אותך זה עוד צד שלילי אצלך שמטרתו לערער אמינות .

ביקורת אתה מוזמן לכתוב תמיד זה מה שיפה בפורום פתוח כל אחד כותב מה שהוא רוצה
אין לי בעיה לשמוע דברים שונים מדעתי זה כל המהות של פורים שיש דעות שונות הסברים ונימוקים שונים

רק אתה באופן עקבי מתעלם תוך כדי הביקורת מפרטים רלוונטיים וכל הזמן מנסה לטשטש את התגובות החוזרות ע"י סגנון שללי מזלזל מקטין ומגמד .

אני בפורום מ 2010 מאות אתגרים עשיתי כל העליות המיוחדות והתלולות בכל חור בארץ אפילו את נס הרים עליתי כאתגר על פלטה .

אך פעם לא הייתה חיובי , כל פעם אתה מחפש את השלילי בכל סיטואציה .
למרות חוסר האיזון אני מבין שזה לא אישי נגדי .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
מה זה חוסר האיזון, ואיזו התעלמות?

בדוגמאות שהבאתי אני לא מתעלם מכלום, אני מציג את דעתי, לא את דעתך. בכל הדוגמאות הללו הייתי אחד מרבים שמנסה להראות לך שאתה טועה, שמה שאתה מציג לא הגיוני, לפעמים אפילו סותר את המדע. אחרים נשברים מוקדם, אני תמיד ממשיך לענות לך (ובסופו של דבר גם אני נשבר..). זה לא מזלזול, להיפך.

אני מכבד אותך על האתגרים שעשית, אבל זה לא עושה אותך צודק.

אמרתי כבר, אני לא מחפש את השלילי, אני ביקורתי... אשתדל בעתיד לא להתווכח, גם כשאחשוב שאתה טועה או מטעה, אבל אני לא מבטיח!!

cipo 1

New member
אריה אתה מבחינתי יקיר הפורום הזה המשך לעסוק ולכתוב על מה

שבא לך רוצים יקראו לא רוצים שלא יקראו בכל מקרה אתה מוביל בענק בכמות הצפיות בפוסטים שאתה שולח גם אם העברית שלך קצת עילגת "נו שויין" אז מה.
שבת שלום !!
עודד צור

nachshon4

New member
אין שום בעיה עם העברית אגב

היא טובה מאד. שגיעות כתיב יש גם לצברים ותיקים.

natyh

New member
צודק לחלוטין .

לו קונטאדור היה מראה לנו פעם אחת איך רוכבים את נס הרים היינו מבינים מהי הרמה העולמית.
פחות משנה באיזה יחס הילוכים יותר חשוב הזמן כמדד .

natyh

New member
שאלה מענינת .

מה מווביסטאר ניסו להשיג ?
מה הם ניסו להשיג בעשר השנים האחרונות ?
מה הם השיגו מ 2012 ?
לא ברור אם יש להם איזושהו מטרה בכלל ?

ההשערה שלי שונה

אין לי ממש הסבר הגיוני להאצה של מוביסטאר, אבל יכולות להיות מספר סיבות.
1. בתור קבוצה שרואה את עצמה כמועמדת לניצחון בטור (קינטנה), יש להם אחריות והם לא רצו שיישאר פער גדול מדי לקבוצת הבורחים. כשנשארו 65 ק"מ לסיום והפער היה עדיין 15 דקות לראשונים ו-12 דקות לקבוצה של רפאל מייקה (רוכב שאי אפשר לתת לו כל כך הרבה חבל), ואף קבוצה לא עשה סימנים שזה מעניין אותה, מוביסטאר לקחו את ההובלה. וכדי לצמצם פער כזה גדול במרחק שנותר, צריך לרכוב בקצב גבוה וזה מה שהם עשו.
2. הם רצו לבדוק מישהו מהפייבוריטים המרכזיים. יכול להיות שהיה להם מידע מוקדם או חשבו שייתכן ולמישהו מהמועמדים המובילים יש בעייה כלשהי ורצו לבדוק זאת ולנצל את זה אם זה באמת קיים.
בסיכום, הרבה לא יצא להם ממה שהם עשו, אבל יש להם עכשיו (וגם לנו) מיפוי טוב יותר של יכולות הרוכבים והפועלים המרכזיים של הקבוצות החזקות (סקיי, אסטנה, טינקוף, BMC)

rubber duck

New member
נקודת מבט מעניינת

שון קלי ציין עוד יום קודם
כי לדעתו למרות שלא מדובר בקטע עם עליות קיצוניות
ואולי דווקא מסיבה זו , הקטע של אתמול יכול לשנות את יחסי הכוחות

כרגע המצב נראה עדיין בר תיקון לכולם ( ניבלי אמנם חטף אך הוא מראש הצהיר שלא בא כדי לנצח אלא כדי לתמוך - כלומר להיות מגה דומסטיק )

שרון

למעלה