אליס שלזינגר שוב אלופת עולם

BentzWatchJudo

New member
אליס שלזינגר שוב אלופת עולם

אליס שלזינגר זכתה לפני זמן קצר באליפות העולם בהיאבקות קורש שנערכת באיסטנבול (טורקיה) אחר שהשיגה 4 ניצחונות באיפונים מרשימים כאשר הזמן של כל קרב לא עלה על 2 דקות.
התואר הזה מצטרף לזכייה של אליס באליפות העולם בסמבו לפני מספר שבועות.

כל הפרטים על יום הקרבות של אליס, על התחרות והסבר מה זה בכלל היאבקות קורש בלינק הבא:
http://on.fb.me/1h9YEdM

BentzWatchJudo

New member
אני אנסה להסביר

הסבר על קורש (Kurash):
דומה לג'ודו כאשר ההבדלים:
אין בכלל קרבות קרקע. רק קרבות עמידה.
אסורים תרגילי הקרבה (כמו טומוא-נגה).
שיטת הניקוד דומה לג'ודו יש יוקו, וואזרי ואיפון אבל קוראים לניקוד בשמות אחרים ולא בשמות הנ"ל שמקובלים בג'ודו.

עכשיו אני אנסה לפרט קצת יותר כי אני יודע שאת לא חובבת ג'ודו גדולה ולכן אולי לא מבינה את כל המושגים.

בג'ודו ניתן להכריע קרב בעמידה (ע"י הטלת היריב על הגב) או בקרקע (ע"י ריתוק של 20 שניות או הכנעה בחניקה או בנעילת בריח של המרפק) כאשר קרב ג'ודו מתחיל מעמידה ובמהלך הקרב בעקבות הטלה (בד"כ) הספורטאים עוברים לקרב קרקע (שנמשך כל עוד יש סיכוי להגיע לניקוד ונפסק ע"י השופט כאשר המצב סטטי (ואז חוזרים שוב לעמידה))
בקורש כאמור יש רק עבודה בעמידה ואין קרקע.

ההבדל שנוגע לתרגילי הקרבה: תרגיל הקרבה בג'ודו זה תרגיל שבו כדי להטיל את היריב על הגב הספורטאי מקריב את העמדה שלו ונשכב בעצמו על הגב.
תרגילים הקרבה כאלה גם כן אסורים בקורש.

בכל השאר ג'ודו וקורש הם דומים, המטרה היא להטיל את היריב על הגב כשהטלה חלקית נותנת ניקוד והטלה על גב מלא מכריע את הקרב במאין נוק אאוט (בג'ודו זה נקרא איפון).

מקווה שזה מובן למרות שיצא לי מבולגן

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה! ואני אכן לא מבינה כלום בג'ודו

איך יש לה זמן להתאמן בשלושה סוגי ספורט שונים? (טוב, לא כ"כ שונים, ועדיין...).

BentzWatchJudo

New member
זאת בדיוק הנקודה שזה לא עד כדי כך שונה

יש קצת הבדלים ודגשים שונים (בעיקר בין סמבו לג'ודו) אבל זה טכניקה מאד דומה ומי שמוכשרת כמו אליס בענף אחד יכולה להצליח גם בענפים האחרים.
חוץ מזה ברור שאליס מתמקדת בג'ודושזה ענף אולימפי והענף הראשי שלה. פשוט בגלל הסכסוך עם האיגוד הישראלי שמונע ממנה להתחרות בג'ודו ונמנע מלשחרר אותה (
) היא מחפשת דרכים אחרות לשמור על כושר תחרותי.

אדי92

New member
למה היא לא הולכת להיאבקות

זה לפחות ענף אולימפי ויש סיכוי להגיעה לאולימפיאדה וזה גם אומנות לחימה עדיף על כל הדברים הקטנים

BentzWatchJudo

New member
היא אוהבת ג'ודו וטובה מאד בג'ודו

כל הדברים הקטנים זה רק בשביל לשמור על כושר תחרותי.
המטרה היא לקבל שיחרור מהאיגוד הישראלי ולחזור להתחרות בסבב הג'ודו העולמי כמה שיותר מהר תחת דגל אחר.

רוזן71

New member
שאלה שקשורה בשלזינגר..

בס"ד

בתור חובב ג'ודו שמכיר את אליס שלזינגר ועוקב בהערכה אחר הישגיה מנעוריה אני מבין היטב מדוע היא איננה מוכנה להתאמן בנבחרת תחת הדרכתו של שני הרשקו שהוא גם המאמן האישי של ירדן ג'רבי יריבתה.
לפני כשבועיים נעדרה אליס מאליפות ישראל, כבר שש שנים שאליס לא מתמודדת באליפות ישראל בקטגורית משקל 63 ק"ג ומותירה את הבמה ליריבתה, ואני שואל מדוע? במשך שנים אליס הייתה מספר 1 שלנו ב-63 ק"ג ובג'ודו בכלל ויצגה את ישראל בכבוד בשתי אולימפיאדות באליפויות עולם ואירופה, בשנתיים האחרונות דרך כוכבה של ירדן ג'רבי יריבתה והגיעה לשיא בזכיה באליפות העולם!
למרבה הצער שתי הג'ודוקות המוכשרות מתחרות על כרטיס אחד, זה אכזרי כי אחת מהן צריכה לוותר על חלומה, בלונדון 2012 ירדן נאלצה לוותר, לקראת ריו 2016 ג'רבי מובילה.
השאלה היא מדוע אליס לא נלחמת ספורטיבית על מקומה ומוכיחה שהיא ראויה? אין במה טובה מאליפות ישראל להוכיח מי הטובה בקטגוריה, עושה רושם שבשנים האחרונות אליס מתחמקת מהתמודדות מול ירדן, בקרב האחרון בין השתיים בטורקיה לפני כשנה ירדן ניצחה לכן נטל ההוכחה היום הוא על אליס, מדוע אליס עושה מלחמות פוליטיות ולא ספורטיביות? אם אליס הייתה משתתפת באליפויות ישראל בשנים האחרונות ומנצחת את ירדן הייתה יותר לגטימציה ויותר הבנה בציבור לדרישתה למאמן אישי למרות ההבנה לדרישתה, לפעמים צריכים להיות חכם ולא רק צודק.
ובהזדמנות זאת ברכותי לאליס על זכייתה באליפות העולם בסמבו ובהיאבקות, ולירדן על זכייתה באליפות העולם בג'ודו.

BentzWatchJudo

New member
נסיון לענות

בדצמבר 2011 אליס שלזינגר, ירדן ג'רבי ואריק זאבי לא השתתפו באליפות ישראל בגלל העומס הרב בשנה האולימפית.
ב- 2012 אליס לא השתתפה בגלל פציעה (היא נפצעה באולימפיאדה ועדיין לא החלימה לחלוטין).
בספטמבר השנה אליס ביקשה מהאיגוד להשמיט את שמה מרשימת החברים והספורטאים ולאפשר לה לעבור לייצג מדינה אחרת.
מי שאינו חבר איגוד לא יכול להשתתף באליפות ישראל ואליס למיטב הבנתי (אני לא גורם מטעמה אבל זה מה שאני מבין ממה שהתפרסם בתקשורת) אליס לא רואה בעצמה כרגע כחברת איגוד. זה עניין משפטי.
בשנים שלפני כן אליס השתתפה במשקל עד 70 ק"ג. זה נהוג שלאליפות ישראל שהיא אינה תחרות מטרה לא מורידים משקל כדי לא להעמיס על הגוף ולשמור על מוכנות גבוהה יותר לתחרויות החשובות באמת בסבב העולמי.
שים לב שפרט לירדן ג'רבי כל הספורטאים הבכירים בישראל נוהגים כך.
גולן פולק התחרה ב- 73 בשנה שעברה ולא ב- 66 ואורי ששון במעל 100 ולא בעד 100(השנה הם היו פצועים)
טומי ארשנסקי התחרה ב- 66 ולא ב- 60
טל פליקר התחרה השנה ב- 73 ולא ב- 66
אלון ששון התחרה ב- 100 ולא ב- 90
שגיא מוקי ותומר זקהיים התחרו ב- 81 ולא ב- 73
אסף חן התחרה ב- 90 ולא ב- 81
ליאור וילדיקן התחרתה ב- 78 ולא ב- 70
בר פרין התחרתה ב- 70 ולא ב- 63
וכו' וכו'

רוזן71

New member
תגובה..

בס"ד

אתה צודק בכל מה שכתבת ואתה ראוי להערכה בתמיכתך העקבית באליס.
אבל... בשונה לג'ודוקות שהזכרת אליס צריכה להוכיח משהו, היא הייתה צריכה לנצל כל הזדמנות להוכיח שהיא יותר טובה כדי לזכות לתמיכה ציבורית.
המצב היום..אליס השתתפה במספר תחרויות חשובות עם הישגים יפים, העובדה שירדן היום אלופת עולם בנוסף לניצחון שלה על אליס בקרב האחרון בין השתיים מציבה את אליס עם הגב לקיר.
אליס צריכה היום לחפש את העימות הספורטיבי מול ירדן כדי להוכיח אם כדאי להיאבק בשבילה. ירדן מעולם לא התחמקה מעימות כזה..לכן בעיני הציבור אליס נתפשת כמתחמקת מעימות יהיו ההסברים אשר יהיו. אליס בכושר שיא, עובדה שזכתה באליפות עולם בשני ענפים שונים היא יכלה לקבל החלטה אמיצה ולהתייצב ולהתחרות באליפות האחרונה ולהוכיח שהיא טובה יותר.
אני מבטיח לך שאם אליס היית מנצחת את ירדן פעמיים שלושה כל המאבק הציבורי שלה בנושא המאמן היה מקבל תפנית חיובית ותמיכה והבנה.

aaa123

Member
אני מסכים לגמרי

וחבל שאליס לא ניסתה להגיע לאיזה שהוא הסכם עם ירדן ג'רבי בנושא הזה של הכרעה שאחת מהן תייצג את ישראל והשניה לא תייצג מדינה אחרת.

אפשר אולי גם עכשיו להציע איזה שהוא הסכם שמתחשב בעובדה שירדן היא בעמדת יתרון(לא יודע אם ירדן תקבל אותו אבל אפשר לפחות להציע,ואם אליס אפילו לא מציעה הסכם כזה אז היא שוב נתפשת כמתחמקת מעימות ספורטיבי).

הסכם אפשרי יכול לומר למשל שאם אליס זוכה באליפות ישראל עד משקל 63 פעמיים רצוף גם ב2014 וגם ב2015 אז ירדן מוותרת על השתתפות באולימפיאדה של 2016 לטובת אליס,ואחרת אליס מוותרת על השתתפות באולימפיאדה לטובת ירדן בלי לייצג מדינה אחרת.

BentzWatchJudo

New member
לצערי מה שאתה מציע לא מציאותי

אין כבר דרך חדשה. אליס לא תייצג את איגוד הג'ודו הישראלי בעידן פונטי (אם היא תצליח לשלב היא תמשיך לייצג את ישראל בענף הסמבו אבל כמובן שקריירת הג'ודו קודמת לסמבו).
פונטי והאיגוד מתבקשים להפסיק למשוך זמן ולטחון מים ולתת לאליס שחרר מיידי.
כך כולנו נרוויח תחרות מרתקת בין אליס לירדן (אומנם בדגלים שונים) בסבב הג'ודו העלמי ובריו 2016.

BentzWatchJudo

New member
מי שמתחמקים ומונעים תחרות הם פונטי והרשקו

מילא כל ההתנכלות לאליס בשנה וחצי האחרונה אבל מדוע לעזאזל לא לתת לה שיחרור מיידי כאשר היו"ר פונטי הצהיר שהוא לא מאמין בה ובדרכה? למה מחזיקים בה כבת ערובה ובכך מונעים תחרות מרתקת בינה לבין ירדן בסבב העולמי (אומנם בדגלים שונים אבל בכל צפוייה תחרות מרתקת בניהן)?

aaa123

Member
הסיבה שמונעים תחרות בין ירדן ואליס

היא שכנראה לא בטוחים שירדן תנצח בתחרות כזאת,ואם המטרה היא למקסם את הסיכוי למדליה של ישראל באולימפיאדה אז הגיוני לא לתת לאליס שחרור מידי.

אני חושב שירדן מועמדת לנצח את אליס אבל זה לא שההבדל ברמה הוא כל כך גדול שזה בטוח שירדן תנצח, כך שגם לדעתי שחרור לאליס מקטין את סיכוייה של אליס.

למעלה