ארד לאלכס שטילוב באליפות אירופה

guinnart

New member
כל הכבוד!

מאז 2009 יש לשטילוב 2 מדליות ארד באליפות העולם + כסף ו-2 ארד באליפויות אירופה. אני חושב שזה אחד הקמפיינים האולימפיים הפורים ביותר מספורטאי אחד בישראל אי פעם (הבולטים האחרים הם אריק זאבי עם שלוש אליפויות אירופה לפני אתונה, ונמרוד משיח עם כסף ו- 2 ארד באליפויות עולם בין 2009-2011).

PRINCER

New member
אני לא מאמין שאני קצת מאוכזב

הישג גדול והוכחת יציבות, אבל בהתחשב בזה שיש שלושה לא-אירופאים פייבוריטים יחד עם אלכס למדליה, הייתי הרבה יותר רגוע עם זהב או כסף.

מה שכן - גמר אולימפי חייב להיות.

guinnart

New member
הניקוד שלו בגמר היה מתחת לרף שלו

15.166 - זה הרבה פחות ממה שהוא משיג בד"כ.
יש גם אירופיים טובים - היווני שניצח עשה 15.766, ניקוד שהיה לוקח זהב גם באליפות העולם, ורוסי במוקדמות עשה 15.666: גם ציון מאוד גבוה.
לא יהיה קל בלונדון. אני מקווה שאחרי הקרב רב, התחרות הקבוצתית והעובדה שחלק מהטובים ביותר יתחרו בגמרים גם על מכשירים נוספים - הסיכוי של שטילוב בלונדון יגדל.

PRINCER

New member
כנראה שהמדליות בקרקע בלונדון יתחלקו בין...

סיני, יפני, ברזילאי, בריטי ושטילוב. היווני לא העפיל ללונדון. הבלרוסי לא ברמה של מדליה.

גם הרוסי שהשיג ציון גבוה במוקדמות וביצע תרגיל ברמת קושי גבוהה מאוד עשוי להתברר כמועמד.
בנוסף אני צופה שבגמר ישתתפו אמריקאי וצ'יליאני. גם הם עשויים לגנוב מדליה.

שני הניתוחים, של פרינסר ושל גיא נכונים לדעתי.

מה שכן, צריך לזכור תמיד שהענף הזה, מורכב מהכרעת שופטים נטו, שלעולם תכיל היבטים סובייקטיבים.
להבדיל מתחרויות בהן ישנה תוצאה עובדתית של זמן/מרחק , score / הכרעה.
בהקשר הזה, הענף הזה דומה, גם אם נצא מנקודת הנחה שקיימת התמקצעות, קרוב יותר להצלחה באירווזיון וכו'.

בלונדון הכמובן שהתפקוד של שטילוב חשוב, אך באחוזים ניכרים גם זהות השופטים.

לדוגמה- ראיתי שהוכח מחקרית שבאולימפיאדות

יש הטיה מובנית של השופטים בענף ההתעמלות לצ'פר יותר את המארחת וישנם פרמטרים אחרים כמובן.

2 שופטים שתוכננו לשפוט בהתעמלות הורחקו

בימים אלה מהאולימפיאדה.
http://www.telegraph.co.uk/sport/ol...es-after-being-found-guilty-of-neglience.html

כפי שניתן לראות מנסים לצמצם כמה שיותר התנהלות מוחצנת של "חוסר ספורטיביות" (ולא ממש מפרטים בהודעה מה הם בדיוק עשו ביפן) אבל את מה שלא מוחצן כמעט שאי אפשר למנוע.

כשאר החלטת סובייקטיבית של שופט מכריעה באופן מובנה מראש תוצאה ספורטיבית, תמיד הפוטנציאל להטיה הוא גבוה יותר מענפים אחרים.

BentzWatchJudo

New member
תרשה לי לגחך על ההשוואה לאירווזיון

עם כל הכבוד לאירווזיון (ויש כבוד).

נקווה שהשיפוט באולימפיאדה לא יהיה כזה..

כאמור מחקרים על הטיות שופטים באולימפיאדות ובתחרויות אחרות קיימים.
בכל מקרה, זהו ענף עם חסרון מובנה שבו עמדה סובייקטיבית של שופט היא בעלת משקל מכריע לעומת כל ענף אחר.
אם נפרוט את זה בצורה עדינה לפירושים: שטיוב יצטרך להיות טוב בדרגה אחת מהבריטי למשל כדי לעבור אותו, ואולי גם אחרים.

yati6

New member
כל הכבוד, אבל בלונדון יצטרך תוצאה טובה יותר

בשביל להתמודד על מדליה.

a221

New member
נראה לי שראיתי שמישהו כתב פה שהוא לא הולך

לבצע אלמנטים שיכולים לסכן אותו..
אולי זה מסביר את התוצאה הנמוכה יחסית?

JonJon9

New member
נכון, גם אני זוכר משהו כזה

אבל הבנתי שגם הייתה לו טעות שפגעה לו בניקוד.

למעלה