טקס הפתיחה - לונדון 2012

PRINCER

New member
טקס הפתיחה - לונדון 2012

אני לא יודע מה איתכם... אני צופה בשידור בערוץ 1 וברגע שהשידור עבר לאורי לוי ויורם ארבל הרגשתי חתיכת צמרמורת! וזה עוד לפני שהטקס התחיל.

בהזדמנות זו אאחל בהצלחה לכל הישראלים שמבחינתי הם ענקיים ולא משנה מה יעשו.

PRINCER

New member
אני דוקא מאוד מתרשם

תמיד בטקסי פתיחה של אולימפיאדות יש חלק משמעותי שנוגע להסטוריה ומורשת של המדינה המארחת. הבריטים עושים את זה בצורה מרשימה, עם שילוב של הומור (מלכת אנגליה קופצת מהמסוק... מיסטר בין חולם...) ועם סגנון טיפוסי!

באופן כללי הבריטים מביאים סיפור יפה ומושקע במקום פירוטכניקה ריקה מתוכן. חשוב לציין שגם ההיכרות עם המשתתפים המפורסמים תורמת מאוד (ג'יימס בונד - דניאל קרייג, ג'יי קיי רולינג, מיסטר בין - רואן אטקינסון ועוד....), בניגוד למה שהיה באולימפיאדות הקודמות, שם היה מדובר יותר בסלבס מקומיים ולא בעלי שם עולמי.

ובנוסף לזה כל היצירות המוזכרות בעלות שם עולמי (מנגינות, ספרי ילדים ועוד).

מסכים לגמרי

טקס פתיחה הוא בדרך כלל (בצד האמנותי שלו) פירוטכניקה מרשימה והכל, אבל בריטניה משתמש היטב בסמלים שלה כדי להשאיר מזכרות. כי מי כבר זוכר את הזיקוקים. אבל מי ישכח את דניאל קרייג והמלכה?.

אולימפיאדה

4 שנים אני מחכה לרגע הזה ואיזה כיף שזה הגיע, אבל אני חייב להודות שטקס הפתיחה זה די חארטה.
בכל מקרה כמובן שאני אראה את זה עד הסוף, לא כל יום פותחים אולימפיאדה...

BentzWatchJudo

New member
מצטרף כמובן לאיחולי ההצלחה

ומקווה שנדע לפחות פה בפורום לכבד את הספורטאים בכל מקרה ובכל תוצאה.

doron62

New member
כבוד כן בהחלט.

אבל זה לא אומר שלא תהייה אכזבה במקרה של כשלון.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מתחברת לקטעים התרבותיים

ג'יימס בונד (דניאל קרייג), מייק אולדפילד (טיובולר בלז), הביטלס, מרי פופינס ועוד כמה דברים שכבר הספקתי לשכוח בינתיים... ומחכה כמובן לפול מקרטני.

nitsansh

New member
מה זה הדבר שהילדים מחזיקים?

לפני כל משלחת, משמאל לנושא הדגל, צועד ילד (או ילדה) עם איזשהו חפץ בידיו... מה הדבר הזה?

BentzWatchJudo

New member
הבנת בסוף מה זה היה?

למרות שלא ראיתי את הקטע הזה בטקס אני מנחש שאתה מתכוון למה ששימש בסוף להדלקת הלפיד.

nitsansh

New member
כן, אבל אף אחד לא הזכיר את זה קודם...

מן הסתם היו צריכים לשמור את זה בסוד...

JonJon9

New member
סיכום קצר של טקס הפתיחה

סה"כ, טקס מרהיב בהחלט, מושקע ביותר, אבל משהו היה חסר בו-
לא היו בו מספיק אנרגיות שירימו את הערב הזה לשואו של "וואו!", שואו שסוחף אותו מהמקום הבסיסי ביותר של צופה. כנראה שזה בהשפעת האיפוק הבריטי הידוע...
הקטע עם מיסטר בין היה חביב, וצר לי לומר ש"חביב" הוא הרגש החזק ביותר שחוויתי בחלק האומנותי של הערב.
מצד שני, אהבתי את דרך הדלקת הלפיד- גם מבחינת מדליקיה וגם מהבחינה הטכנית.
ובסופו של דבר, צריך לזכור שהעיקר באולימפיאדה זה לא המופעים, אלא הספורט- וכאן בטוח שהסופרלטיבים לא יסתכמו ב"חביב".
לגבי אורי לוי ויורם ארבל- יורם הוא בחירה מוצלחת לשידור, הוא איש של ספורט ורואים שהוא מחובר לספורט בנשמתו. כשהציגו את חללי מינכן, יורם הוסיף על אחד מהם "המאמן האישי שלי". ההערה האגבית הזו הייתה הדבר הנוגע ביותר ללב שהיה בערב כולו, כמה קטנה- ככה חזקה.
ועכשיו, אחרי ארבע שנות חיזור וארבע שעות של משחק מקדים- סוף סוף הגענו לעיקר! מחר קמים ליום ראשון של תחרויות, שהוא גם עמוס בישראלים- שיהיה להם בהצלחה!

BentzWatchJudo

New member
אהבתי מאד את הבחירה של מדלקי הלפיד

היה עכשיו בשידור חוזר בערוץ 1.

cscan

New member
אני מאתמול בלילה במחשבות

איפה הולכים למקם את הלפיד...
מוזר מה שהלך שם, אבל מאוד יפה ומיוחד.

האם ניתן למצוא את הטקס ברשת?

אני רוצה לראות את החלק השני שפספסנו ולא מוצאת.
תודה

למעלה