לי קורזיץ אלופת עולם !!!!!

myaron

New member
מרוצי המדליות נדחו בגלל רוחות חזקות

כרגע השעה המעודכנת היא 15:00 שעון ישראל.
מחזיק אצבעות שהשיוטים יתבטלו.

מזל טוב לקורזיץ

היה טוב יותר אם היו מתקיימים, אבל כל הכבוד.

מה שחשוב באמת שבמאני טיים באולימפידה במבחן הקובע באמת שכבר יתרחש בקיץ ולכן עם פחות סיכוי לביטולים, לי תגיע מוכנה ונכונה מול האיטלקיה, הפולניה והשאר.

myaron

New member
ברכות ללי

אלופת עולם פעם שלישית זה לא הולך ברגל.
כל הכבוד.

apy ape

New member
מזל טוב ללי!!! וסיכום קטן

מראה שהיא קרוצה מחומר אחר, ומצדיקה את כל הציפיות שיש בה. הזכייה מלמדת על תהליך ההתבגרות והיציבות שעברה לי: לפני אולימפיאדת אתונה היא גם הגיעה כאלופת עולם לאליפות המסכמת ולא זכתה במדליה.

אני חושב שאפשר לסכם את האליפות הבאה בצורה כזאת:
נשים - לי וזוחה ביססו סופית את מעדמדן כראש החץ של השייטות, והן המעמדות הבולטות לזהב בלונדון. שתיהן מאוד יציבות ונמצאות רמה מעל השאר (פרט לנפילה -עקב טעות טכנית- של הפולניה באליפות אירופה). במאבק הפנימי שלהן יש יתרון קל ללי, אבל זה באמת לא אומר כלום לגבי לונדון. היחידה שמתקרבת אליהן היא סנסיני, שיכולה להפציץ, אבל היא הרבה פחות יציבה מהן. הרחק מאחור ישנן שאו הבריטית או אחת הספרדיות (שאמנם הייתה להן תחרות נוראית, אבל שתיהן שייטות איכותיות) שיכולות להפציץ פתאום בלונדון.

גברים - הכל פתוח! גם אחרי שמתחשבים בשייט אחד למדינה, ישנם 7 שייטים לפחות שיכולים לזכות במדליה, מכל צבע, בלונדון. יש יתרון קל לבונטס (ותיק ומנוסה) ודמפסי (ותיק, ויתרון הביתיות) אבל זה יכול להיות באותה מידה היווני, פולני, הולנדי, ניו-זילנדי או כמובן נמרוד.

זה מוביל אותי למאבק בין שחר ונמרוד - אמנם נמרוד לא ניצח בנוקאאוט, אלא הוסיף רק כמה נקודות, אבל אני חושב שהוא ראוי להיות זה שיהיה בלונדון. הרבה יותר יציב... אם הוא לא יאבד ריכוז הוא בהחלט מסוגל לחזור עם מדליה. לא רואה את זה קורה לשחר.

משיח וצוברי לא מגלים נכון לעכשיו יציבות

בכל מקרה, המאזן ביניהם הוא שצוברי חייב מדליית זהב או כסף כדי שיהיה לו סיכוי כלשהו.

למשיח מספיק ארדבמקרה של מתכת זהובה לצוברי או במקרה של כסף לצוברי , מקום 8 באליפות זו יעניק לו את הכרטיס.

guinnart

New member
הייתי מכניס גם את שואו ואלבאו

לרשימת הבכירות שיתמודדו על ניצחון ברצינות.
אלבאו רק לפני חודש ניצחה שיוט אחרי שיוט אחרי שיוט באליפות אירופה והבטיחה זהב עוד לפני שיוט המדליות (שלא היה בסוף... אולם מהסיבה ההפוכה). יש לה ברקורד כסף אולימפי ושלל מדליות מאליפויות עולם ואירופה.
סנסיני, בת 42 (!!!), היא סגנית האלופה האולימפית מבייג'ינג, ומאז אטלנטה יש לה זהב, כסף ו- 2 ארד אולימפיים. באליפויות עולם (בלי לספור את המיסטרל בכלל!) יש לה פעמיים זהב, פעם כסף ופעם ארד (מעכשיו). דרך אגב, יש לה אפילו מקום 7 אולימפי מברצלונה בדגם הלכנר...
בריוני שואו, הרביעית באליפות הנוכחית, היא מדליסטית ארד אולימפית. וויימות זה לא רק לארח את התחרות כבריטית, היא אשכרה גדלה שם.
וכמובן קלפצ'קה, אלופת אירופה ופעמיים רצוף סגנית אלופת העולם בהפרש קטן מקורזיץ.
זאת החמישייה שתרוץ על המדליות באוגוסט.

apy ape

New member
כמה הערות

בגדול אני מסכים איתך, וזה בערך מה שכתבתי... אני עדיין חושב שללי וקפלצ'קה יש יתרון ע"פ האחרות.
אני לא בטוח אם אלאבו היא זאת שתייצג את ספרד - יש גם את מנצ'ון שהייתה בעבר אלופת עולם, אבל בכל אופן שתיהן חזקות (והיא לא מדליסטית אולימפית אגב).

בקשר לשואו - היא אכן מדליסטית אולימפית, ואכן יש לה את יתרון הביתיות, אבל היא לא ממש עשתה כלום מאז ביג'ינג, ועם ביתיות בלבד לא מנצחים (תשאל את 2 הספרדיות שסיימו במקומות ה-13 וה-20 את האליפות הזאת).
אני חושב שמקרה הטוב ביותר היא תשחזר את ההישג מ-2008

זה נכון. מי שחושב שהמדליה האולימפית תהיה

טיול של אחר הצהריים טועה. בקיץ , בתנאים שונים מאלה של חורף, הקרב בין 5 עד 7 גולשות שכל אחת מהן יכולה על הפודיום.

במידה מסוימת בהיבט הנפשי, אפילו היה טוב יותר אם לי הייתה לא מסיימת שוב בטופ, כדי למנוע סיכוי למצב בלתי נשלט
של רוויה מנטלית, אחרי שזכית בשתי אליפויות עולם זו אחר זו.

Mikey Weiss

New member
האפקט הנפשי יכול להיות גם הפוך

זה תלוי באופן ההתמודדות עם זה. אני חושבת שבאיזשהו מקום היא אפילו הראתה את זה באליפות הזו כבר אחרי שהיא הגיעה אליה כאלופת עולם. זה לדעת שאתה טוב, לקום בבוקר במצב רוח הזה של "זה מה שאני עושה וטוב בו" וללכת ולעשות את זה. זה יכול באותה מידה להיות מקום מאד טוב מנטלית. אם היא היתה זוכה באליפות העולם שמונה שנים ברציפות פלוס מדליות אולימפיות בשלוש האולימפיאדות האחרונות הייתי דואגת מרוויה, אבל אני חושבת שלי עדיין לא שם, בטח בהתחשב במסלול שהיא עברה כדי להגיע להישגים של השנה.

מעבר לזה, אני מסכימה עם זה שהתנאים שונים, אם כי אני לא מכירה את ווימות' מספיק כדי להגיד עד כמה ווימות' בקיץ שונה מתנאי חורף.

io100

New member
אני מעדיף שיתקיימו.. גם הדרך חשובה

ועוד יותר חשוב זה לא לשכוח שאליפות העולם הזאת היא מיני הכנה לאולימפיאדה.. וכמה שיותר תרחישים ש-לי תתנסה בהם ככה ייטב לה בתחרות עצמה.

אני מסכים איתך. עדיף שהם יתקיימו.

בכל זאת נשאר להמר אם יש סיכוי שזה יקרה.
אפשר להבין גם מדוע הספורט הזה, בעייתי לצילום טלוויזיוני, במיוחד ברשתות ארציות, כאשר האירוע כמו חשמלאי, מבטיח להופיע (או שלא..) בין 12 ל 4, בעיקר שתהיו בבית..

myaron

New member
הדרך לא נראית לי בעייתית

אבל אני מסכים שיש יתרון לקיום השיוט מבחינת ההכנה לאולימפיאדה.

רואים בקטע המחזורי שם את קורזיץ משתעשעת

נראה שהיא דמות דומיננטית גם שם, חברתית.

מדד הרוח של האתר לא שווה הרבה, אתמול גם כן נראו מספרים כמו 20 קמ"ש של רוח, כשיודעים שזה היה כפול.

רואים שם באותו קטע מחזורי את השייטות מברכות

את הצרפתי שבמקום הראשון, "מזל טוב" כאילו כבר נקבע שלא יהיה משטים.

למעלה