עונה 1 Vs עונה 2

shirush3

New member
עונה 1 Vs עונה 2

שבוע שעבר זכה 2X02
שמזכה את עונה 2 ב-

השבוע:
1X03 - Snow Falls
http://www.youtube.com/watch?v=noIQpOPS9Aw

מול

2X03 - Lady of the Lake
http://www.youtube.com/watch?v=ytFmYVHvDU8

חוקים:
כותבים בכותרת את השם של הפרק שאתם רוצים שינצח + נימוק
אין לשנות הצבעה
פרק שינצח יזכה את העונה שהוא שייך אליה בנקודה
במקרה של תיקו 2 העונות יקבלו נקודה
לחפור כפי יכולתכם

למה דווקא הפרק הזה?
קטע/סצנה אהובים מהפרק?
ציטוט אהוב?
דמות אהובה מהפרק?

ניקוד:
עונה 1-

עונה 2 -

Macphista

New member
מחשבה קרובה לנושא: כל העונה הראשונה

זהירות חפירה לפניך-

לפני מספר שבועות התחלתי צפייה חוזרת של העונה הראשונה ואתמול סיימתי אותה.
וממש ניסיתי להבין ולחשוב מה בעונה הזו עבד כל כך טוב שבעונה השנייה פשוט אבד.
גם בעונה הראשונה היו מלא דמויות חדשות- אבל, וזה אבל גדול, רובן, בעצם כמעט כולן, שולבו בדרכים שמאירות דמויות מרכזיות בצורה משמעותית יותר מהעלילה שלהן עצמן והן לא הגיעו לפרק אחד ונעלמו אלא שולבו יפה בעלילה הכללית.

למשל סינדרלה- היא חוברה לרמפל, לסנואו ולצ'רמינג (וגם לנסיך המיותר שלה) בעולם האגדות, ובסטוריברוק חוברה לאמה, רובי וגולד- הסיפור שלה התפרש על פני רוב הקאסט וחזר שוב בהמשך הסדרה בפרק ולנטיינז. וכמובן שבעקבות הסיפור שלה אמה הייתה חייבת טובה לגולד- עוד נקודת ציון משמעותית שיצאה מסיפור די קטן.
וכך גם היו שאר האנשים- רובי לדעתי שולבה ביותר פרקים ובצורה יותר משמעותית בעונה הראשונה מאשר בשנייה, וכך גם רוב שאר תושבי סטוריברוק. אפילו הצרצר והפיה חזרו שוב ושוב.
ואגב, הפרק של הצרצר היה ממש מעולה!
גם כשחושבים על הסיפור של פינוקיו, או הסיפור של הנסיכה אביגיל- אמנם היה "פרק לכבודם" אבל הם היו חלק בלתי נפרד מהעלילה בסטוריברוק והיו להם קשרים להרבה דמויות שונות כך שהכל התחבר והשתלב בצורה מושלמת.

אני מתכננת על צפייה חוזרת בעונה השנייה בקרוב. אבל בגדול לפחות מהזיכרון, בעונה השנייה היו שני סוגים של פרקים- פרקים שחוזרים לעבר של הדמויות שאנחנו כבר מכירים- עוד כיפה אדומה, עוד רמבל, עוד סנואו ורג'ינה או פרקים שמציגים דמויות חדשות שאיכשהו קשורות.

בנוגע לפרקים שמציגים עוד מהדמויות שאנחנו מכירים- הרי היו פרקים כאלה גם בעונה הראשונה, חזרנו שוב ושוב לסנואו וצ'רמינג למשל- אבל- היה קו עלילתי ברור לחזרות לעולם האגדות, היה רצף, בין אם כרונולוגי (מסע החיפוש/איחוד של סנואו וצ'רמינג) ובין אם "עלילתי/מאיר" (שופך אור על משהו מסוים- למשל פרק רמבל). בעונה השנייה החזרות לדמויות שכבר הכרנו בעולם האגדות לא עמדו בשום רצף עלילתי ביער המכושף (עד כמה שאני זוכרת כרגע) מלבד נסיון לקשר למשהו שהתרחש בסטוריברוק. ולפעמים גם הקשר הזה היה רופף.
בנוגע לפרקים שהציגו דמויות חדשות שלכאורה שפכו אור על הישנות- הדמויות היו שוליות ולא שולבו במארג הטקסט הגדול. וגם האור שהם שפכו לא היה משמעותי.

אני מניחה שלחיוב אפשר לציין רק את אוון-גרג ותמרה שאיכשהו, ברמה מאוד נמוכה, כן התקרבו למה שהדמויות השוליות היו בעונה הראשונה מבחינת שילוב בקווי עלילה שונים ועושר עלילתי כלשהו. אבל, עדיין, ברמה נמוכה.

אני מניחה שהדבר המשמעותי ביותר הוא הרצף העלילתי- בעונה הראשונה ממש יש משהו שהולך ונבנה ומתקדם- לקראת שבירת הקללה, לקראת חשיפת רג'ינה. הרצף העלילתי- והיה נסיון ליצור כזה בעונה השנייה (מסעות שונים לאיחוד משפחות לדעתי) היה שבור, מקוטע, והיה ממש צריך לחפש אותו בפרקים מסויימים. שלא כמו בעונה הראשונה בה פרקים שהוקדשו לדמות מסויימת עדיין השאירו חלק משמעותי בפרק להתקדמות העלילה המרכזית ולהצגת הדמויות האחרות, בעונה השנייה ניתן מקום יותר משמעותי כל פרק לדמות אחת, לקו עלילה אחד, וכך קו העלילה המרכזי של הסדרה (אם אכן "מסעות שונים" זה קו עלילה מרכזי) נדחק לפינה, ניתן לו מעט זמן מסך וכך העלילה התקדמה בקצב איטי יותר.
ועכשיו כשחושבים על זה גם "מסעות שונים לאיחוד משפחות" לא מכליל את כל העלילה הבסיסית של העונה- הוק יוצר קו עלילה עם אג'נדה שונה לאיחוד.
אבל אני בכלל רציתי להתמקד כאן בעונה הראשונה כי אותה עכשיו סיימתי לצפות וכבר חפרתי כאן מלא.

רק אציין עוד שבפרק שביילפייר עוזב ורמפל נשאר ביער המכושף הפיה אומרת לביילפייר שהכוח של הדארק וואן לא שייך לעולם הזה (ליער המכושף) והוא ממקום אחר.
אז... הדבר הראשון שחשבתי עליו כשהיא אמרה את זה היא שהכוח של הדארק וואן מגיע מנוורלנד ואולי זה יתחבר לעלילה ולהרס של הדארק וואן בעונה השלישית.

יסמין@

New member
מאוד

מסכימה עם הניתוח. העונה הראשונה הרבה יותר קוהרנטית, ויש שילוב מאוד יפה בין הסיפורים החושפים את העבר ביער המכושף ואת ההווה בST של דמויות שונות לבין העלילה הכללית. יש התקדמות בעלילה הן מבחינה פנימית-רגשית-עיצוב הדמויות וכו' והן מבחינה עלילתית (ההתרחשויות וכו').

ואתן דוגמה מהעונה השנייה של פרק שדווקא אהבתי: הפרק על פרנקנשטיין. באמת פרק מעניין. אבל הוא היה מאוד נקודתי, וכמעט לא תרם לעלילה הכללית. בעונה השנייה (ועוד יותר בעונה השלישית) כאילו חיפשו עוד ועוד סיפורים פרטיים של דמויות מסוימות שרצו לפרש בדרך מיוחדת, אך לא תמיד הצליחו לקשור זאת לעלילה הכללית. דוגמה מהעונה השלישית שכבר כתבתי עליה: רובין הוד ומריאן. כאילו היוצרים הרגישו צורך להוסיף עוד אגדה. אבל הם לא פירשו אותה באופן מיוחד, לא העמיקו בהבנת הדמויות, לא האירו באור חדש ומעניין את הדמויות המרכזיות, וזה לא קידם את העלילה. וזאת בניגוד למשל לסיפור על רובי בעונה הראשונה: הדמות של כיפה אדומה הוצגה בצורה מאוד מקורית ומפתיעה, עם עומק פסיכולוגי ועם טוויסט ממש מעניין (לא זוכרת שאי פעם קראתי שמפרשים את הזאב לא כדמות עצמאית נפרדת, אלא כחלק מדמותה המורכבת מאוד של כיפה אדומה עצמה). גם דמותה של גראני הוצגה באור מיוחד ומורכב עם ביוגרפיה מיוחדת. וכל זה התקשר בצורה מאוד מעניינת לדמויות שלהן בSB וקידם את העלילה, והאיר באור חדש דמויות כגון סנואו, צ'רמינג ועוד.

בקיצור, אפשר להוסיף אותי כמי שמצביעה באופן כללי על העדפת העונה הראשונה על פני השנייה (וכנראה גם השלישית).

Macphista

New member
נראה לי שקצת התבלבלת+ שבירת הקללה בעונה1

נראה לי שקצת התבלבלת בדברים שלך בין העונה השנייה לשלישית- התייחסת לשלישית אבל היא עוד לא התרחשה. רובין הוד ומריאן היו בשניה.

לגבי סיפור רובין הוד- פחות הפריע לי. ראיתי את זה כמעין אזכור לקרוסים אפשריים עם עוד כל מיני סיפורים גם אם הם לא מרכזיים ספציפית לסיפור שלנו.
מצד שני- כמו שכתבת לגבי פרנקנשטיין. יכלו לעשות מהדמות שלו בעונה השניה מה שעשו עם רובי והצרצר בעונה הראשונה.
הצפייה החוזרת רק הדגישה בפני כמה הם היו מעורבים שוב ושוב בהרבה מאוד פרקים ולאורך זמן.
הצרצר היה במעורבות שעשו לסנואו, הוא עזר לצ'רמינג להחזיר אותה למי שהייתה ועוד כל מיני קטעים. וכך גם רובי- חזרה שוב ושוב בסיפורים השונים. לירוי (גראמפי) הולך עם סנואו לרמפל, לירוי נפגש עם בל, לירוי מבקש עזרה מהפיות אחרי שויתר על אהובתו הפיה, רמפל שונא את הנזירות בגלל הפיה הכחולה וכו' וכו'- הכל הסתדר כל כך יפה והשילוב של כל הדמויות בפרקים האחרונים היה פשוט נהדר.

הסיפורים בעונה השניה היו מאוד מנותקים והדמויות פחות השתלבו אחת בחיי השניה. וגם קיבלתי תחושה שהזמן שניתן לסצנות מקדמות עלילה בעונה השניה היה קטן משמעותית מהעונה הראשונה.

בכל מקרה, עוד משהו שחשבתי עליו- הרבה כאן כתבו שזה שהקללה נשברה בסוף העונה הראשונה הרס את הסדרה והיו יכולים למשוך את זה עוד עונה.
לדעתי- ממש לא.
פרקים 16, 17, 18 בעונה הראשונה כבר הפכו את אמה לדי מטופשת בגלל העקשנות שלה לא להאמין. זה הגיע למצב שאוגוסט, ג'פרסון והנרי אמרו לה בצורה מפורשת שהספר אמיתי, שהקללה אמיתית ורק היא מסרבת להאמין.
זה כבר הגיע למצב שגולד ורג'ינה דיברו בחופשיות על הזהות האמיתית של כולם אחד עם השניה, וכך גם גולד עם אוגוסט, וג'פרסון עם רג'ינה, ולצ'רמינג היו פלשבקים מהחוויות שלו עם סנואו מהיער... זהו.
הכל כבר היה רגעים לפני שכולם יודעים וכולם זוכרים גם ככה. אמה הייתה חייבת להאמין והקללה הייתה חייבת להישבר בסוף העונה הראשונה.
העונה השניה היתה לא משהו בגלל סיבות אחרות, לא שבירת הקללה.

יסמין@

New member
נכון

התבלבלתי עם העונות של כמה סדרות
ברור שהתכוונתי לשנייה. ומסכימה איתך גם בנוגע לשבירת הקללה, בנוגע לכך שאמה התחילה סוף סוף להאמין בקללה וכו'. באמת היה מוגזם למשוך את זה עוד. וזה לא שהעונה השנייה לא הייתה משהו. היא הייתה בהחלט משו ואפילו משו משו, אבל בהשוואה לעונה הראשונה הייתה קצת פחות. עדיין זו סדרה מוצלחת ביותר, על שתי עונותיה (עם יתרון לראשונה). נקווה שהעונה השלישית תהיה מוצלחת גם היא, ושיתנו לנו תשובות להרבה מהשאלות ומהסודות.

הפרקים ששברו לי את הלב, ונתנו לי תקווה

למרות שלא השתתפתי שבוע שעבר, אהבתי יותר את פרק 2 בעונה 2.

2 הפרקים הנוכחים מספרים את הסיפור של צ'רמינג וסנאו, ומאוד קשה לי לבחור בינהם, גם בגלל שהם הדמויות האהובות עלי, וגם בגלל שאני מאוד מזדהה עם סנאו.
בעונה הראשונה, היא נערה שמתאהבת במציל הקסום שלה. היש דבר יותר רומנטי וטהור בעולם מניצנים של אהבה שמתחילה לפרוח?! בזה הרגע הייתי מוכנה לחזור אחורה בזמן ולהתאהב שוב. פרפרים בבטן, מבטים גנובים, נגיעות קטנות, חילוקי דעות קריטים, ריבים לוהטים, ופיוס רומנטי. זה מקסים, ומרומי זוגיות בת 12 שנה, ואצהיר בפה מלא - איזה כיף להיות מאוהבת, הלוואי והייתי שוב בשלב הזה של חיי.....
בעונה השנייה, סנאו היא אימא, נמצאת במערכת יחסים יציבה שנים רבות, ובטוחה באהבתה. היא בשלב חדש ונפלא בחיים. אני לרגע לא מתייחסת לאמה כי היא לא "חשובה" בשינוי של האימהות. זה נכון מה שאומרים, שבלידה נולדים 2, תינוק ואימא. וברגע שאישה הופכת להיות אימא, רוצה או לא, היא מתבגרת, נהיית שקולה יותר, איטית יותר, זהירה יותר. למרות שסנאו לא תפקדה בתור אימא רישמית, האופי שלה אימהי. היא זקוקה לאנשים כדי לטפל בהם. היא רכה, מגוננת, זהירה, אחראית, ויודעת את מקומה (ורואים את זה בהתמודדות של עם אמה, שהיא אומרת לה פעם אחר פעם, את תצטרכי לסמוך עלי, אני אימא שלי ואני יודעת, כי אימא תמיד יודעת). סנאו היא אימא, והצורה בה היא מסתכלת על החיים התשתנה. הייתי רוצה להגיד שילדים הם תמיד מקום ראשון, אבל זה שקר גס ורומנטי שאין לי מושג למה מספרים אותו לנשים הריונית. סנאו צריכה להציל את אמה, ולהחזיר אותה הבייתה. אבל סנאו גם רוצה לשרוד, לחיות את החיים שלה, להתאחד עם צ'רמינג, וכך צריך להיות. אימא לא מאושרת מוביל לילדים לא מאושרים והמון טעויות שלוקח שנים להתגבר עליהם.

טוב, סורי על החפירה, זו תקופה שאני עוברת..... אז כמו שכתבתי, מבחינתי הפרקים חזקים מאוד, ואני לא יכולה לבחור בינהם, כל אחד מדגיש פן אחר ותקופה אחרת בחיים.

למה דווקא הפרק הזה? 1X03 - אין כמו סיפור אהבה טוב. 2X03 - כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אימא (וזו הכי לא קילשאה בעולם!)

קטע/סצנה אהובים מהפרק? סנאו רואה את כל הרגעים שלא קיימים והיו יכולים להיות. אחת הסצנות הכי חזקות שראיתי אי פעם. ליבי נשבר 100 פעמים ברצף......
https://www.youtube.com/watch?v=dr0z1W72orA
https://www.youtube.com/watch?v=2UCKuUcKdcg מדקה 3:30

ציטוט אהוב? Aren't you a real prince charming.
I have a name you know
Don't care, charming suits you

דמות אהובה מהפרק? סנאו וייט, אמה וצ'רמינג

יסמין@

New member
מאוד אהבתי

מה שכתבת ומאוד מסכימה ומזדהה. גם אני מאוד אוהבת את סנואו ואת צ'רמינג. הם בעיניי הזוג האולטימטיבי: הנסיכה והנסיך על הסוס הלבן שתמיד ידהר ותמיד ימצא אותה והיא תמיד תמצא אותו, והם תמיד יצילו זו את זה ולהיפך. אהבה רומנטית, אהבה משפחתית, נאמנות, התחשבות בבן/בבת הזוג, יציבות, אמינות ועוד ועוד - פשוט נפלא!

Macphista

New member
103!

פרק 3 בעונה הראשונה.
כי... הפרק השלישי בעונה השנייה הוא עם לנסלוט ולא אהבתי אותו... קצת הרגיש לי פרק מטופש שכזה.
סצנה אהובה- אמה והנרי יושבים אצל גרני, מרי מרגרט נכנסת ואומרת שהוא התעורר ותפס לה את היד.
ציטוט- מממ לא זוכרת...
דמות- כן, אהבתי כאן את סנואו. היא הייתה מגניבה פה.

1X03 - Snow Falls

2X03 היה מיוחד. בהווה ביער - סנואו ואמה אם ובת. בעבר - סנואו והנסיך נישאים, סנואו מגלה שתהיה לה בת. בהווה בסטוריברוק - דייויד סבא טוב. באמת פרק יפה.

אבל הבחירה שלי היא ללא ספק פרק 1X03

למה דווקא הפרק הזה? בגלל סנואו וצ'ארמינג. כאן התחילה האהבה. שניהם ביער לומדים להכיר זה את זו בסצנות יפהפיות אחת-אחת.

סצנה אהובה מהפרק? סנואו נופלת במלכודת ומדברת עם צ'ארמינג מתוך הרשת.

ציטוט אהוב? "Wherever you are, I will find you" - המשפט הנצחי בכלל התחיל בתור איום

וגם "Not having someone, that's the worst curse imaginable".

דמות אהובה מהפרק? סנואו-ווייט הבנדיטית. היא הצ'ארמינג האמיתית של הסדרה הזאת.

הפעם זה קשה לי.....אני אלך על 203

103 - מקסים ורומנטי, אני חושבת שפה הבנתי שהנרי לא סובל מהזיות קשות והכל בראש שלו.

אבל גם אהבתי את 203, הוא היה קומי יותר עם האוגרס וכל זה.

Shiri from the block

Active member
103 ללא ספק לא אהבתי כל כך את הקטעים של מרי מרגרט ואמה בFTL...

תקשיבי אני מרגישה ממש רע אבל על השאלות שאת שואלת ממש קשה לענות ואני מדברת בתור מישהי שראתה את העונה הראשונה כמעט 3 פעמים ואני עדיין לא זוכרת ציטוטים או סצינות ולא תמיד יש לי כוח וזמן להפעיל את הפרק

בכל אופן דמות אהובה זה רג'ינה כמובן

shirush3

New member
בהחלט הפרקים שהכי קשה לבחור בינהם

הם היו מעולים, אבל נראה לי שגם 103
הוא מה שגרם לי לרצות לראות עוד מהסיפורים המוכרים
בהתחלה חשבתי שאוקיי כל פרק זה על הקללה/סיפור אחר
ואז לקחו את שלגיה והנסיך והראו איך הם הכירו וחלק בי שממש מתלהב מאגדות וטרו לאב(
) וכאלה פשוט יצא החוצה

אחד הרגעים האהובים עלי זה הרגע שסנואו וצ'ארמינג הכירו וסונואו היא לגמרי הדמות האהובה עלי שם

כשהיא עוד הייתה רק סנואו...

למעלה