מחשבה קרובה לנושא: כל העונה הראשונה
זהירות חפירה לפניך-
לפני מספר שבועות התחלתי צפייה חוזרת של העונה הראשונה ואתמול סיימתי אותה.
וממש ניסיתי להבין ולחשוב מה בעונה הזו עבד כל כך טוב שבעונה השנייה פשוט אבד.
גם בעונה הראשונה היו מלא דמויות חדשות- אבל, וזה אבל גדול, רובן, בעצם כמעט כולן, שולבו בדרכים שמאירות דמויות מרכזיות בצורה משמעותית יותר מהעלילה שלהן עצמן והן לא הגיעו לפרק אחד ונעלמו אלא שולבו יפה בעלילה הכללית.
למשל סינדרלה- היא חוברה לרמפל, לסנואו ולצ'רמינג (וגם לנסיך המיותר שלה) בעולם האגדות, ובסטוריברוק חוברה לאמה, רובי וגולד- הסיפור שלה התפרש על פני רוב הקאסט וחזר שוב בהמשך הסדרה בפרק ולנטיינז. וכמובן שבעקבות הסיפור שלה אמה הייתה חייבת טובה לגולד- עוד נקודת ציון משמעותית שיצאה מסיפור די קטן.
וכך גם היו שאר האנשים- רובי לדעתי שולבה ביותר פרקים ובצורה יותר משמעותית בעונה הראשונה מאשר בשנייה, וכך גם רוב שאר תושבי סטוריברוק. אפילו הצרצר והפיה חזרו שוב ושוב.
ואגב, הפרק של הצרצר היה ממש מעולה!
גם כשחושבים על הסיפור של פינוקיו, או הסיפור של הנסיכה אביגיל- אמנם היה "פרק לכבודם" אבל הם היו חלק בלתי נפרד מהעלילה בסטוריברוק והיו להם קשרים להרבה דמויות שונות כך שהכל התחבר והשתלב בצורה מושלמת.
אני מתכננת על צפייה חוזרת בעונה השנייה בקרוב. אבל בגדול לפחות מהזיכרון, בעונה השנייה היו שני סוגים של פרקים- פרקים שחוזרים לעבר של הדמויות שאנחנו כבר מכירים- עוד כיפה אדומה, עוד רמבל, עוד סנואו ורג'ינה או פרקים שמציגים דמויות חדשות שאיכשהו קשורות.
בנוגע לפרקים שמציגים עוד מהדמויות שאנחנו מכירים- הרי היו פרקים כאלה גם בעונה הראשונה, חזרנו שוב ושוב לסנואו וצ'רמינג למשל- אבל- היה קו עלילתי ברור לחזרות לעולם האגדות, היה רצף, בין אם כרונולוגי (מסע החיפוש/איחוד של סנואו וצ'רמינג) ובין אם "עלילתי/מאיר" (שופך אור על משהו מסוים- למשל פרק רמבל). בעונה השנייה החזרות לדמויות שכבר הכרנו בעולם האגדות לא עמדו בשום רצף עלילתי ביער המכושף (עד כמה שאני זוכרת כרגע) מלבד נסיון לקשר למשהו שהתרחש בסטוריברוק. ולפעמים גם הקשר הזה היה רופף.
בנוגע לפרקים שהציגו דמויות חדשות שלכאורה שפכו אור על הישנות- הדמויות היו שוליות ולא שולבו במארג הטקסט הגדול. וגם האור שהם שפכו לא היה משמעותי.
אני מניחה שלחיוב אפשר לציין רק את אוון-גרג ותמרה שאיכשהו, ברמה מאוד נמוכה, כן התקרבו למה שהדמויות השוליות היו בעונה הראשונה מבחינת שילוב בקווי עלילה שונים ועושר עלילתי כלשהו. אבל, עדיין, ברמה נמוכה.
אני מניחה שהדבר המשמעותי ביותר הוא הרצף העלילתי- בעונה הראשונה ממש יש משהו שהולך ונבנה ומתקדם- לקראת שבירת הקללה, לקראת חשיפת רג'ינה. הרצף העלילתי- והיה נסיון ליצור כזה בעונה השנייה (מסעות שונים לאיחוד משפחות לדעתי) היה שבור, מקוטע, והיה ממש צריך לחפש אותו בפרקים מסויימים. שלא כמו בעונה הראשונה בה פרקים שהוקדשו לדמות מסויימת עדיין השאירו חלק משמעותי בפרק להתקדמות העלילה המרכזית ולהצגת הדמויות האחרות, בעונה השנייה ניתן מקום יותר משמעותי כל פרק לדמות אחת, לקו עלילה אחד, וכך קו העלילה המרכזי של הסדרה (אם אכן "מסעות שונים" זה קו עלילה מרכזי) נדחק לפינה, ניתן לו מעט זמן מסך וכך העלילה התקדמה בקצב איטי יותר.
ועכשיו כשחושבים על זה גם "מסעות שונים לאיחוד משפחות" לא מכליל את כל העלילה הבסיסית של העונה- הוק יוצר קו עלילה עם אג'נדה שונה לאיחוד.
אבל אני בכלל רציתי להתמקד כאן בעונה הראשונה כי אותה עכשיו סיימתי לצפות וכבר חפרתי כאן מלא.
רק אציין עוד שבפרק שביילפייר עוזב ורמפל נשאר ביער המכושף הפיה אומרת לביילפייר שהכוח של הדארק וואן לא שייך לעולם הזה (ליער המכושף) והוא ממקום אחר.
אז... הדבר הראשון שחשבתי עליו כשהיא אמרה את זה היא שהכוח של הדארק וואן מגיע מנוורלנד ואולי זה יתחבר לעלילה ולהרס של הדארק וואן בעונה השלישית.