עונה
משהו טוב שקרה השבוע: סוף סוף שבוע חופש ממבחנים ועבודות!
משהו רע שקרה השבוע: טובי 60
(למרות שאני דווקא יצאתי מזה יחסית בסדר)
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: להתקדם בעבודת הסמינר שלי ולהישאר שפוי
התחדשות השבוע: לא הייתה, נראה לי.
סרטי השבוע:
"התבגרות" - החדש והמדובר של לינקלייטר. סרט חמוד סך הכל, ומעורר מחשבה, וזה באמת פרויקט מרשים והכל, אבל אני חושב שהוא די אוברייטד. אנשים מדברים עליו במונחים של "יצירת מופת", ו-וואלה, אני לא חושב שזה ככה. בעיקר כי הדמות הראשית כ"כ חסרת אופי ואישיות, וההורים שלו יותר מעניינים ממנו, אבל פחות מתמקדים בהם. בקיצור - סרט טוב, אבל הייתי נזהר עם השבחים המופרזים.
"ירח מר" - של פולנסקי. מדהים. וואו.
"זה ייגמר בדם" - מרשים מאוד וקולנועי מאוד, אבל נורא מדכא.
"לורנס, בכל מקרה" - קסאוויה דולן הזה הוא משהו. משלושת הסרטים שלו שצפיתי בהם - זה מקום שני. ממש מרשים ומוצלח. הסיפור פחות עניין אותי, אבל כל השאר - אדיר. השפה הקולנועית שלו עשירה כל כך, מעניינת כל כך, הוא מוכשר בטירוף והוא יודע מה הוא עושה. ילד פלא של ממש. לביים סרט כזה בגיל 23? זה מטורף! הוא גם ערך את הסרט, אגב. והעריכה שם מאוד מוצלחת.
"סיפורי ניו-יורק" - של סקורסזה, קופולה ו-וודי אלן. וואו, זה טוב! והחלק של וודי אלן קורע
(גם את של סקורסזה ממש אהבתי).
"פסגת הפחד" - מותחן ניינטיזי מוזר של סקורסזה, רימייק לסרט הוליוודי ישן. רוברט דה-נירו אדיר והייתי די במתח רוב הסרט, ואני חושב שזה מוצלח מאוד, ואהבתי את המחוות להיצ'קוק, אבל משהו בסרט הזה נורא מוזר. מעניין אותי מה סקורסזה בדיוק ניסה לעשות ולמה זה נראה כל כך גרוטסקי. והליהוק של ג'ולייט לואיס היה הזוי
סדרת השבוע: פרויקט מסלול.
ספר השבוע: "הגביהו את קורת הגג, נגרים" של סלינג'ר. אדיר. חריף ומרגש בו-זמנית. ובמקביל קראתי קצת שוב גם את "להישאר בחיים" של מישל וולבק.
שיר השבוע: הממ...כמה:
Al Green - Let's Stay Together
Tracy Chapman - Fast Car
Lauryn Hill - Ex-Factor
The Roots - You Got Me
ועוד.
אלבום השבוע: חזרתי השבוע ל-El Camino של הבלאק קיז וממש עפתי עליו. קניתי אותו כשהוא יצא, שמעתי אותו באותה תקופה, ואח"כ די זנחתי אותו. ועכשיו פתאום בא לי עליו שוב.
מאכל השבוע: בורגוס ועוד.
ציטוט השבוע: אין ספור ציטוטים מהמניפסט/חיבור של מישל וולבק, "להישאר בחיים, שיטה" - אבל זה ארוך. פשוט תקראו את זה.
תמונת השבוע: כמו שבוע שעבר - תמונה של Emil Kozak המדהים.
תכניות לסופ"ש: מנוחה.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): תעשו חיים, אומה.