חדשות, עדכונים והודעות משוטטות

כמה דברים ליום הזכרון לשואה ולגבורה:

קישור ליומן הצפיה של יעל בפרק ה"נאצי" של "מסע בין כוכבים" המקורית.
קישור לסרטו של ליאונרד נימוי "לעולם לא לשכוח".
קישור לעיבוד היסטורי-מציאותי לפרק הקלאסי של "חלל עמוק תשע", Duet.

כאן.

וגם: 50 שנה למפגש, הרצאות טרק בוידאו, ועוד:

עוד 50 שנה בלבד למפגש עם הוולקנים;
חדשות STID כולל הג'אר-ג'אר של סרטי מב"כ החדשים;
הרצאות מב"כ (בין השאר של יואב לנדסמן וגלי גולן) עלו לרשת בוידאו;
יוזמה להחזרת "אנטרפרייז" לעונה חמישית;
ויעל ממשיכה לצפות ב-TOS, על סף מאה הלייקים הראשונים.

כל זאת ועוד.

haimgds

Member
מספר שאלות על קוראי ספרים אלקטרונים.

ואני מתנצל מראש על ההצפה בשאלות אך לא נראה לי כי בפורום אחר דנו בנושא זה כפי שדנו בו כאן. (נדמה לי כי על חלק גדול מהן דובר כאן בעבר)

כאשר אני קורא ספרי מד"ב באנגלית אז מדובר בפורמט DOC או TXT (בנוסף, ספרות מקצועית וכדומה מגיעים ב PDF אך זה פחות חשוב לי). כיום אני קורא אותם על מסך המחשב בשימוש בתוכנת Office ומסתייע באופציות המובנות בתוכנה כגון "מצב קריאה" והמילון הקיים עם אופצייתEncarta . כיום אני מחפש ספר אלקטרוני היכול לתמוך באופציות הקיימות לי כרגע במחשב (ככל האפשר).

-איזה מותג? אני לא חובב גדול של מותגים ייחודיים (Apple, Amazon וכו') אך אין לי התנגדות להשתמש בהם. הייתי מעוניין במכשיר סטנדרטי פחות או יותר שישמש לקריאה בלבד כך ששאר השכלולים מיותרים לטעמי.
-מסך מגע? לא איכפת לי לשלם יותר עבור הנוחות אך השאלה היא האם זה שימושי (סימון טקסט לתרגום/חיפוש, לוח מקשים וירטואלי וכו').
-איזה גודל? האם 6" יתאים? כיום קריאת ספרי כיס מודפסים באנגלית אפשרית לי אך קשה עקב הפונטים הזעירים (והגיל...), אולם אני מעדיף לא לאמץ את העיניים אם אשתמש בקורא אלקטרוני.
-חשוב לי מילון משולב אנגלית-אנגלית הכוללEncarta או Thesaurus (רצוי גם מילון עברית-אנגלית).
-מכיוון שבחלק מקבצי הספרים ישנן שגיאות אייות שונות (מסיבות כלשהן...) הייתי שמח לאופציית תיקון טקסט (או בעצם עריכה מוגבלת) לקבצים.
-היכן ניתן לבדוק ולהתרשם מקוראי ספרים אלקטרונים? לא הייתי רוצה להזמין מערכת כזו ללא איזושהי היכרות קודמת.
-האם כדאי לרכוש בחו"ל או בארץ? (שירות, אחריות, מכס ועוד...)

למעלה