חוזרים למקורות - צפייה משותפת

timetraveler900

New member
חוזרים למקורות - צפייה משותפת

מוניקה העלתה רעיון נהדר שבכל שבוע נצפה בפרק אחד מהסדרה הקלאסית - פר דוקטור. לדוגמה, הדוקטור הרביעי - פרקי הלוגופוליס (פעם נוספת באדיבות מוניקה
)

כל אחד צופה בזמן שלו בפרק (סיפור) שבדרך כלל מחולק לכמה חלקים של 20 דקות, לכן הפרקים יהיו טיפה יותר ארוך מהפרקים שאנחנו רגילים אליהם.

במהלך סוף השבוע כשמסיימים לצפות בפרקים, כותבים רשמים בשרשור זה ופותחים דיון.

זו באמת הזדמנות "לחקור" את הסדרה הישנה בפרספקטיבה של היום. עם כל מה שאנחנו יודעים היום. חוץ מזה שאני בטוחה שחוץ מכמה בודדים אף אחד לא ראה את כל הסדרה הקלאסית. אני לא אומרת שנשב על זה עד שנגיע לשם, אבל אם באמת נהנה וזה יצליח, אין סיבה שלא :)

השאלה היא אם אתם רוצים לעשות את זה בצורה שכל שבוע זה יהיה דוקטור אחר וכל פעם מישהו אחר מציע סיפור, או שניצמד לדוקטור אחד למשך כמה פרקים? (כאן זה גם המקום, דרך אגב, לבקיעים בסדרה הקלאסית לחלוק מידיעתם
)

את הפרויקט אנחנו מתחילים היום עם הדוקטור הרביעי בסיפור Logopolis (בעונה ה - 18).

כלל בסיסי אחד: אין לדבר על מקורות צפייה בלתי חוקיים על גבי הפורום

צפייה מהנה

limors2

Active member
תאורטית נשמע כיף.

בפועל לא ממש יוצא לי להתחייב לסדרות הקבועות שלי, אז להוסיף עוד משהו זה לא חכם

timetraveler900

New member
כן, אני רואה שזה לא ממש ממריא

ניתן עוד הזדמנות לאותם פרקים בסופ"ש הזה (מודה שגם אני לא הצלחתי להגיע לזה שבוע שעבר), נראה מה קורה...

MonicaF

New member
אני מן הסתם ראיתי כבר, אבל מזמן ו

ואני אראה שוב אם יהיו כאן שותפים.
בכל מקרה, אלה הפרקים האחרונים בהם מופיע טום בייקר. לכן זה הופך את הפרקים האלה למיוחדים.
יש כאן כמה רעיונות יפים רקורסיביים.
ורעיון המקום לוגופוליס מאד מצא חן בעיני.
עשיתי לעצמי הרגל לראות פרקים ראשונים ואחרונים של כל דוקטור, וכמה פרקים מומלצים ביניהם.
מה שקורה אחרי צפייה כזו הוא סקרנות גדולה למה היה לפני ומה יהיה אחרי.
בקיצור התכוונתי רק לטעום מהסדרה הישנה ומצאתי עצמי משלימה את כל החסרים.
לפרקים שעבדו בינתיים קניתי אחד הספרים והוא חמוד מאד. עם הדוקטור הישן. המצחיק הוא שכשאני קוראת אותו אני מדמיינת את מה שאני קוראת, בשחור לבן

במקור התכוונתי דווקא שנתחיל עם ark in space מכיוון שהוא היה יכול לעבוד יופי היום. פרקים עשויים טוב מאד, טום בייקר בתחילתו שם, הוא מוזר ומסקרן, בא לך ללכת אחריו להבין אותו והוא תמיד מפתיע עם משהו חדש.
פשוט נראה לי שפרקים אלה הם איכשהו ה"אמא" של הסרט "הנוסע השמיני".

Ayelet 363

New member
לא ראיתי את הפרק הזה ולא את הסרט, אבל בדקתי

באינטרנט (כי אני מחפשת תירוצים לא ללמוד למבחן שיש ביום ראשון...) ועוד אנשים חושבים שזה דומה.

על פי ויקיפדיה הבמאי He was originally assigned to design the second Doctor Who serial, The Daleks, which would have entailed realising the famous alien creatures. ניסיתי לבדוק מה המקור שלהם אבל הערת השוליים שאחרי זה היא לספר אז לא יכלתי לבדוק אם זה נראה לי מהימן. זה ספר על דוקטור הו, אבל הגיוני שזה דווקא כן מהימן, אני מניחה.

אני מזמן מתכננת לראות את הסרט הזה ואת הסדרה הישנה של דוקטור הו, אבל לא מוצאת זמן. לכן גם לא צפיתי בפרק שנבחר לצפייה המשותפת למרות שרציתי. החשק שלי עלה עכשיו.

1Rain1

New member
נשמע מסקרן לקרוא את דוקטור הו

זה משהו שאני באמת חושבת לעשות בקרוב.
וגם לראות את הסדרה הישנה.
לאט לאט, כשלומדים עוד ועוד על הדוקטור, נקשרים אליו. וזה נעשה יותר ויותר מסקרן לגלות את כל הסיפור שלו והדרך שעבר.
אני די טרייה יחסית בעולם הדוקטור. עכשיו מתחילה את העונה הרביעית.
לאחר הרבה המלצות, הייתי חייבת לראות גם

ממליצה על קריאה של דוקטור הו?

למעלה