אנסה להוסיף דיבוב אחר כך
יש לי הרבה לחפור על השבוע, אז אסיים עם לחפור ואז אמשיך להעביר את הזמן בבהייה בתמונה (וחבל שאני כזו גרועה בדיבוב, כי אני דווקא חושבת שאני כן מוצאת פרטים קטנים שאשפר להתייחס אליהם, וגם דיי הרבה בתמונה הזו, אני חושבת, אבל בינתיים לא דיבוב אליהם). המשך יבוא. מקווה.
משהו שקרה לי השבוע ובא לי לשתף אתכם בו: זה לא משהו שקרה השבוע, אבל מחשבות שעברו לי בראש השבוע. מתקבל?
יש אירוע בחו"ל, שמתקיים כמה פעמים, בכמה מקומות, שממש חשוב לי להגיע אליו. יכול להיות שציינתי את זה בסכמ"שים אחרונים, אבל אני לא בטוחה (בכל אופן, אין צורך לזכור את זה. זה סתם אירוע שטותי שמעניין אותי) תמיד כשמכריזים על עוד מקום אני מתלבטת אם להזמין מראש כרטיסים או לא, וחוטפת פחד עז מלטוס לבד- בהתחלה זה היה- אני אומרת "היה" כי הכרטיסים אזלו- בסטוקלנד, בדבלין, בארה"ב ואז הכריזו על פעם נוספת בסקוטלנד. אחרי הפעם או הפעמיים הראשונות שבהן לא קניתי כרטיסים, בתירוץ של "בטוח שיש לי כסף?" או "אני לא רוצה לקנות כרטיסים מהר", "אני עוד מתלבטת אם לטוס לבד לאנגליה, זה תמיד היה החלום שלי" ובעצם הסיבה האמיתית, שהתכחשתי לה, היא כי אני מפחדת לטוס לבד, אני תוהה אם יהיה לי אומץ לצאת מהעיר. או, מילא מהעיר, מהמלון... אז אמרתי לעצמי שאם תוכרז הזדמנות נוספת אטוס לכל חור, גם אם זה אטלנטיס. זה היה ארה"ב. אני לא חושבת שיש לי כסף לארה"ב... גיליתי תחרות שהפרס אליה הואר כרטיס לאירוע, באירלנד. וויש מי לאק. יש כמה מתמודדים אחרים שמגיע להם הרבה יותר... המנצחים יוכרזו ביום שני.
והיום הוכרזה הזדמנות נוספת בסקוטלנד, ובהפעם לא קניתי כרטיסים (בטח כבר אזלו) כי פחדתי מהתגובה של אבא. סיבה טיפשית עוד יותר מהפחד מלצאת מהמלון (חוץ מזה שהסיבה הזו גם הייתה קיימת קודם כשוויתרתי מכל מיני תירוצים, בנוסף לסיבה השנייה שקשורה לפחד שלי). פחדתי שהוא יזדעזע משום מה, קשה לי להסביר למה. אני גם שאלתי אותו מה דעתו שאטוס לאירוע באירלנד\סקוטלנד במקום אנגליה, והוא, כמו מה שגם אחותי אמרה, נשמע נגד, אבל זה כי הם יוצאים מנקודת הנחה שיהיה לי טומץ לצאת מהמלון. אמרתי להם שאני לא בטוחה שיהיה לי אומץ, גם אם אטוס, ונראה לישהם לא מבינים כמה זו אפשרות אמיתית.
בעצם וויתרתי על משהו, התחרטתי ואמרתי "לא שוב", ומאז זה קרה כמה פעמים. אני תמיד מוותרת ואז מתחרטת, רק בגלל פחד. דווקא אבא שלי טען שכן יש לי כסף לטוס לבד, אז זו לא סיבה, זה היה סתם תירוץ בשבילי.
אירועים מגניבים יהיו תמיד, וכל כך טיפשי וילדותי כמה שזה מעצבן אותי, אבל הפעם הייתה לי הזדמנות שהסיבה היחידה שמנעה ממני אותה היא בעצם אני, ושוב ושוב אני.
ועכשיו גם החלטתי שבגלל שאני כל כך עצבנית על זה אני אגיד לאבא שלי שבפועל זה מה שאני עושה ולא מעניין אותי מה הוא חושב, ובדקתי וגיליתי שאכן כבר נגמרו הכרטיסים שוב. למה יש לי אומץ רק כשכבר מאוחר מדיי? ואולי בעצם הסיבה שבכלל נהיה לי אומץ היא כי ידעתי שמאוחר מדיי.
אני מאוד רוצה לנצל את החודשים שיש לי כרגע בשביל משהו גדול. תמיד הרגשתי "בית הספר זה כל החיים שלי", "הצבא זה כל החיים שלי", מאנשים שהשתחררו הבנתי שישר אחרי השחרור כל דבר קטן אמור להיות קסום וכל טיפה של חופש זה כיף, אבל אני תמיד אמרתי "אוף, למה אני לא מוצאת משהו גדול לעשות?" ומכיוון שלא מצאתי שום דבר גדול, לא עשיתי גם שום דבר קטן. הייתי יושבת בבית ולא עושה כלום, בטענה שאין באמת משהו שמעניין אותי, וזה ממש דיכא אותי לאורך שנים.
זו יכולה להיות עבודה, זו יכולה להיות תרומה... אבל אני רוצה שזה יהיה משהו ממש מיוחד, שלא רבים אחרים עשו. אין לי מושג מה.
בינתיים חשבתי על:
1. טיסה- הרבה עושים את זה, אבל אולי זה מרגיש לי משהו מספיק מיוחד, שאני מספיק רוצה.
הבעיה היא בעיקר האולי. זו גם הסיבה הרצינית למהציק לי שפספסתי כמ הפעמים את ההזדמנות למה שהזכרתי למעלה. הייתי בטוחה שגם טיסה בכללי זה מספיק גדול, אבל אניממש מתעקשת על משהו "שלא הרבה אנשים אחרים עושים". אני גם קצת חוששת להגיד איזה אירוע זה (בהנחה שלא הזכרתי אותו בסכמ"שים קודמים) כי כל מי שישמע את זה יחשוב "אה, זה ממש מתאים לאיילת. ברור למה היא רוצה את זה" וכן, זה יהיה מסיבה נכונה מאוד, אבל אני רוצה את זה גם כי זה שונה מטיסה רגילה (וגם כי מכיוון שזה לטוס לאירוע אז זה אירוע+קצת הסתובבות, אבל לא דברים שידרשו ממש יציאה מהעיר, וגם לא הרבה פעמים לצאת ממלון, אז לא נורא אם אגיע לשם ורק שם אגלה שהאומץ שחשבתי שיש לי נעלם שוב).
2. לצלם תמונה חיה של "איפה אפי?" אבל בטח עשו את זה כבר, ואין לי מושג איך להשיג תלבושת של אפי כשאני לא יכולה להזמין מחו"ל, וגם כדאי שיהיו שם הרבה אנשים, כמו שיש בתמונות שבספרים. וגם רוב התמונות מצויירות כאילו שהן במקומות מיוחדים, אז גם אני רוצה. למען האמת, אני חושבת שמצאתי מקום שאני חושבת שהוא קסום- חומות עכו. אבל אני לא יודעת איך זה יעבוד, זה גם בטח רחוק לאנשים... ואני גם לא יודעת איך זה ייצא דומה לתמונות שבספר, כי בספר התמונות מצויירות מזווית שיהיה קשה לצלם ממנה, אלא אולי אם הצלם יעמוד על מקום גבוהה, אבל אז נשאלת השאלה איפה המצלמים את זה (וזה גם בטח פוסל את חומות עכו לגמרי, אבל זה לא קריטי).
3. פלאש מוב. הרבה עשו את זה, אבל תמיד רציתי. השאלה איך לארגן את זה. ואם האנשים יזרמו על לנצל את ההזדמנות ולהצטלם לתמונות איפה אפי זה יהיה נחמד.
חברה שלי דיכאה אותי כשבתשובה לשאלה הזו היא אמרה "חבל שלא הגשת הצעת רעיון ל"עולמות". יכלת להרצות על ג'וס ווידון". החלטתי שמתישהו בחיים אני אנסה לעשות את זה, אבל אני גם רוצה משהו לבינתיים. אני לא אעשה את זה לפחות בשנים הקרובות, אני מניחה.
וזה גם עוד משהו שהרבה אנשים כבר עשו, כמו גם הנקודות שהעלתי למעלה, ומסיבה לא ברורה אני דווקא הכי נדבקת לזה שאני רוצה שזה יהיה משהו שלא עשו לפניי. אני לא כל כך מאמינה שמישהו בת 20 יכולה לעשות משהו שאף פעם לא עשו לפניה (וגם מעבר לגיל 20), זו דרישה מטורפת ובטח לא קיים שום דבר כזה.
המלצה לסופ"ש: The Lizzie Bennet Diaries. תודה גדולה למעין על ההמלצה. עוד לא סיימתי, אני בפרק 79, אבל אני מאוד נהנת.
משהו שאמור לקרות לי בשבוע הקרוב ובא לי לשתף אתכם בו: אגלה רשמית שהפסדתי בתחרות, ואז אני מקווה שאאזור אומץ ואתכנן את הטיס הלאנגליה שתמיד חלמתי עליה.
מילות סיום ומסר לאומה:
תמונה לסיום, אם בא לכם: