המשך~
כעבור כשעתיים, שדרק העדיף להדחיק, בידיהם של הסטייליסטים, שני המיועדים ממחוז ארבע קיבלו הוראה לפנות לארוחת הצהריים, בעוד שהסטייליסטים עובדים על עיצוב התלבושת. הנערים ישבו לשולחן קטן בצד חדר האוכל. דרק היה רעב מכדי ליזום שיחה עם שותפתו למחוז, ונראה היה לו שגם היא מעדיפה להתבודד. אך ככל שהארוחה התקרבה לסופה, כך הפכה השתיקה למעיקה יותר. לבסוף, לא יכול היה לעמוד בזה יותר. הוא הרחיק מעליו את מגש האוכל, ונותר רק עם כוס משקה כתום ומבעבע ביד.
"אז... המשקה הזה מוכר לך?" הוא התחיל בהיסוס. דרק לא אהב להודות בזה, אבל הוא הרגיש מאויים מאוד על ידי אדיסון, ומערכת היחסים שלהם עוד לא הגיעה לשלב בו הם צריכים להרוג אחד את השנייה.
"לא, פעם ראשונה שאני טועמת משהו כזה," תשובתה השקטה הייתה נוקשה ולא השאירה מקום להמשך השיחה. ולמרות זאת, הוא ניסה שוב, מונע בדחף לא מוסבר לדובב אותה.
"כן, זו גם פעם ראשונה שלי.. אבל דווקא יש לזה טעם טוב..." הוא קטע את עצמו כשראה שהיא הפנתה את מבטה חזרה אל מגש האוכל. "את מתעלמת ממני עכשיו," קולו של דרק היה שקט עכשיו, עם שמץ של עצב והפנמה.
"אני מנסה," היא אמנם הסתירה את זה היטב, אבל דרק יכול היה לחוש בעצבנות שלה. זה אבוד, הוא חשב, היא לא רוצה שום קשר איתו. הדבר שרצה עכשיו יותר מכל זה לקום וללכת כדי לא למשוך את הרגע המביך עוד יותר, אך החליט להישאר ישוב לשולחן, כמו שלימדו אותו הוריו כשהיה צעיר יותר, כמו נער מנומס. היה לו ברור שהנימוסים שלו היו נחותים מאוד בהשוואה לאלו של הנערה האדמונית שישבה מולו, ולמרבה הפתעתו, היא הבחינה בחדות עין במאמץ הגדול שהוא עושה.
"אני מקווה שלא מפריע לך שאמרתי להקטור שאנחנו לא מתכננים להתאמן יחד וליצור ברית," היא אמרה, "הוא חשב ששנינו יחד יכולים לסחוט דיי הרבה הערצה ברחבי הקפיטול, אבל הבהרתי לו שלא זה המצב."
"למען האמת, כן, זה מפריע לי," הוא התחיל, אך לפני שחשב לבקש ממנה למשוך את האמרה הבוטה שזרקה אל האוויר בערב הקודם, היא קטעה את דיבורו.
"אני מצטערת, אני חושבת שפירשת את דבריי לא נכון; אני אכן מקווה שזה לא מפריע לך, אבל אני לא מתכננת לשנות את דעתי בנוגע לברית. התכוונתי למה שאמרתי, ואין לך מה להציע לי. אתה נראה לי כמו נער נאה מאוד, ובמציאות אחרת אולי הייתי מסכימה לשקול את קיומך במעגלים חברתיים להם אני שייכת, אבל אנחנו כאן, ואני רוצה שתדע שכשיגיע הרגע, לא יהיו בי חרטות אם אצטרך להרוג אותך."
למרות שנשמעה נחושה, אדיסון ידעה שהיא לא מתכוונת למה שאמרה כעת, לא בכנות. היא הייתה מודעת למצב הקשה בו נמצאת, וידעה שהיא עושה את מה שעליה לעשות. אבל לא יכולה הייתה להישאר אדישה לנער החולמני שישב מולה. אדיסון ניסתה בכל כוחה שלא לשקוע במבט התכלת העמוק שלו שאיים לשאוב אותה פנימה. ודרק עזר לה בכך שקם מהשולחן ועזב את החדר, כי לא העלה בראשו תשובה טובה למילים שזה עתה אמרה לו.
"רשת דייגים? אתם רוצים להציג אותנו לקפיטול לבושים ברשת דייגים?" דרק לא יכול היה להסתיר את ההסתייגות שלו מהרעיון המגוחך. מחוז 4 ממנו בא הוא אכן מחוז הידוע בדייגים והשחיינים המיומנים שלו, אך הוא עצמו יכול היה להעלות בראשו לפחות עשרה רעיונות טובים מזה שהוצע ע"י הסטייליסט וקבוצת ההכנה שלהם.
"אף אחד כאן לא שואל אותך, ילד," הקטור זעם, "אתה תודה לי על זה כשזה יהפוך את המוות שלך לקצת יותר נוח." מילותיו נפלטו החוצה בשצף וקצת רוק ניתז על הנערים מולו. דרק התאפק שלא לנגב את פניו בשרוול. "רשת דייגים; זה פשוט, זה קליל, זה מציג את הנתונים הטובים של שניכם. אני מניח שאני לא צריך להסב את תשומת ליבכם אל המציאות- הנתון הכי חזק ביותר שלכם כרגע הוא היופי שלכם. ככל שתשבו יותר מתושבי הקפיטול, תכנסו לראשם ולא תסכימו לצאת," הוא נקש באצבעו על ראשו של דרק, "כך תשיגו יותר חסויות. וחסויות יעזרו לכם לעשות את מה שבאתם לכאן לעשות- לשרוד."
"אני דווקא אוהבת את זה," אדיסון אמרה, בידיעה שתמיכתה בדרק אולי הייתה משנה את המצב ביניהם, ובכל זאת מבהירה לו שהיא עדיין בשליטה. "זה מיוחד, זה נועז, זה מותיר רושם."
"אם כך, זה סגור," הקטור אמר והושיט לשניהם חליפות קלות, המורכבות מחוטים עבים. אביו של דרק היה דייג דיי מנוסה בעצמו, והוא ידע לזהות את העובדה שזהו בד שנרקם במיוחד למאורע, ולמרות הדמיון החיצוני שלו לרשת דייגים- התלבושת שבידו לא תתפוס אפילו דג אחד, גם ביום הכי מוצלח בשנה.
מחוסר הברירה, הוא פנה למדוד את החליפה, שהייתה, באופן לא מפתיע, בהתחשב באדם שעיצב אותה- כחולה. הוא תהה אם הצבע הכחול הוא טביעת חותמו של הקטור, או שהגוון המדויק שנבחר מסמל את הצבע של הים במחוז ארבע. הרשת הייתה מתמזגת באופן טבעי עם הגלים שהיו מתנפצים על המזח הכהה שליד ביתו של דרק. הוא ניסה לא לחשוב על כך. הנער יצא מתא ההלבשה ופנה לפגוש את הקטור, שכבר עמד ובחן את גופה של אדיסון שעמדה לצידו. אין ספק שהרשת מבליטה באופן יוצא דופן את היופי שלה, הוא חשב. מעוטרת בחוטים ירוקים, שתאמו באופן מושלם לגוון החודר בעיניה, גזרתה הדקה הייתה מרהיבה. בעודו מתבונן בה בחוסר אונים, שוקע ביופי התהומי שנחשף מולו, מנסה לברוח מהרגשות הברורים מאליו שרודפים אחריו למראה הנערה. דרק נדהם מהקרירות החודרת שהיא העבירה, ובאותה העת מהלהט המדהים שהוא חש בתוכה, הוא החל לתהות אם הרושם שלה עליו היה מוטעה, אם אולי נהג בפזיזות כשעזב את חדר האוכל, או אולי מיהר מדי בהצעת הברית, אולי היא הגיבה בהתאם, אולי היה משהו בדבריה. כל מחשבותיו המסובכות נקטעו על ידי דקירה קלה שחש במותן. כשהביט לראות מה קרה, ראה חיוך אשם של אחת מהבנות עם השיער הזוהר, שכיוונה מחט תועה אל המקום הלא נכון.
"מצטערת," היא לחשה והשפילה את מבטה, מכירה בעובדה שהיא רק עוד שליחה של הקפיטול, ושעל הנער שבידיה להיות במצב הטוב ביותר, ודקירות לא יקדמו אותו בדרך למצב זה.
"זה בסדר," הוא אמר, ובאמת הודה לה על שקטעה את רצף המחשבות שלו, שגם כך היה לא במקום. לפני שיכול היה להמשיך, הקטור משך שוב בידו והושיב אותו על הכיסא מול המראה הקטנה שוב, בכדי לעצב את שיערו.