מחקר: בשר וגבינות מסוכן יותר מעישון סי

ladybug6

New member
מחקר: בשר וגבינות מסוכן יותר מעישון סי

"המחקר כלל 6,318 מבוגרים בני 50 ומעלה. החוקרים קבעו כי דיאטה עתירת חלבון כוללת צריכה של לפחות 20% מהקלוריות היומיות – מחלבונים. מהממצאים עלה כי חובבי התפריט עתיר החלבון היו בסיכון גבוה ב- 74% לתמותה מוקדמת מכל סיבה שהיא, בהשוואה לאלה שהקפידו על תפריט דל חלבון. עוד נמצא כי אלה שצרכו תפריט עשיר בחלבון מן החי היו גם בסיכון גבוה לתמותה מסוכרת."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4495577,00.html
 

RSPA

New member
תודה. קראתי, אבל הכתבה ממש לא ברורה לי.

גם מה שציטטת כאן מתייחס לחלבון (באשר הוא חלבון) ולאו דווקא לזה מהחי. אז איפה בדיוק ההפרדה?
אבל אולי זה רק אני שלא הבנתי...
 

Gidi Shemer

New member
כהרגלו בקודש

הטור הזה מצליח לעשות עבודה חובבנית לגמרי.

עברתי על המאמר המקורי, עדיין לא בקפדנות. יש כמובן מרחק רב בין הממצאים לכותרות ynet, אבל זה לא חדש.

יש כמובן תמיד את הבעיה העקרונית של מחקרים כאלו שבודקים משהו, נניח חלבון (מהחי או מהצומח) אבל לא מפרידים בין מי שאכל בשר במקדונלד או שקנה צ׳יקן נאגטס מעובדים לבין מי שאכל grass-fed. ובאותה מידה- אין הפרדה בין אוכל צמחוני טוב לג׳אנק. יש את הבעיות של המרכיבים שמעורבים בתוחלת חיים או בסיכון לסרטן (מעניין לראות את קשת התוצאות שמתקבלות ולא רק את הממוצע. הטווח רחב מאד). בכל מקרה, מחקר תצפיתני שהוא עדות שצריך להיזהר מאד מלקפוץ ממנה למסקנות, אבל לא בהכרח להשליכה לפח.

לגבי החי מול צמחוני, החוקרים טוענים שהעלייה בסיכוי לקבלת סרטן וסוכרת בעקבות צריכה מרובה של חלבון מהחי נעלמה כשהחלבונים היו ממקור צמחי. הם שמו טבלה אחת שהתייחסה לזה ולא הבנתי לגמרי מדוע הם מגיעים למסקנה הזו, אבל ייתכן שזה בגלל שלא קראתי את הנתונים לעומק.
 

RSPA

New member
אחרי קריאת ה"חדשות" של USC -חושב שהבנתי


הדברים כעת (בגדול) קצת יותר ברורים לי (בהשוואה למה שנכתב בוואינט), לפחות ברמה של כוונת המשורר.
http://news.usc.edu/#!/article/59199/meat-and-cheese-may-be-as-bad-for-you-as-smoking/
אם אני מבין נכון (ותקן לי אם אני טועה) ההתייחסות היא לשני מרכיבים: ראשית, ההשפעות של רמת החלבון הנצרכת ושנית ההשפעות של מקור החלבון (חי, צומח). מעבר לכך ניתנה התייחסות גם לתקופה בחיים (בוגרים/גיל ביניים לעומת קשישים מעל 65 שנים) בהקשר לשני המרכיבים הנ"ל.
אשמח לשמוע מה אתה אומר וכמובן מה התרשמויותיך מהמחקר עצמו, לאחר שתעמיק בו.
לילה טוב
 

Gidi Shemer

New member
כן, אלו המסקנות הבסיסיות שלהם

לצריכה גבוהה של חלבון היתה אסוציאציה חיובית עם סיכון למות מסרטן או מסוכרת ולא היתה אסוציאציה לתמותה ממחלות לב וכלי דם- זאת לגבי גיל הביניים. לעומת זאת, המגמה מתהפכת לאחר גיל 65.
הם גם טוענים שחלבון מהחי יכול להסביר את התוצאות האלו ואילו לחלבון מהצומח לא היו אסוציאציות דומות

אני אשמח לתת לך את התרשמותי לאחר קריאה יותר מעמיקה, או במסרים או על גבי הפורום.

ליל מנוחה
 

RSPA

New member
מה בדיוק קורה לאחר גיל 65?

כשאתה אומר שהמגמה מתהפכת - האם הכוונה לשינוי סוג החולי האפשרי (מסרטן וסוכרת למחלות לב וכלי דם) או שלאחר גיל 65 צריכת חלבון גבוהה תקטין את הסיכוי לחולי משני הסוגים הנזכרים גם יחד? כלומר, שאין היפוך מגמה (ביחס לסוג החולי) אלא הקטנה בסיכוי לחולי מכל סוג מאלה שנזכרו?
וסתם כאנקדוטה - אני נזכר בכל מיני פרסומים ביחס לתזונה של כלבים (להבדיל. או אולי לא...). בשלב מסוים הועלו שם טיעונים שעדיף שלכלבי סניור זקנים יינתן מזון עם חלבון מופחת (ביחס לכלבים בוגרים בגיל הביניים). אבל מאוחר יותר הובן שעדיף לתת להם דווקא מזון עם חלבון ברמות שמתקרבות לרמה של מזון לגורים. וכל זה כדי להקטין הסיכוי לתחלואה (כללית) ולשפר הסיכוי להאריך את תוחלת חייהם.
 

Gidi Shemer

New member
אני אענה בפירוט יותר מאוחר

קראתי בעיון את המאמר, והיות והיו לא מעט דברים שלא הסתדרו לי בין הנתונים לבין המסקנות, כתבתי לקולגה שסטטיסטיקה היא מומחיותו כדי להבין איפה אני טועה. מסתבר שהוא מסכים איתי לגמרי.

אני כרגע בארגוני בוקר, אז מעט עסוק מדי לענות בפירוט, אבל אכתוב מאוחר יותר במשך היום או בערב (שלי).
 

Gidi Shemer

New member
שמע, עזוב את ענייני השכמת הבנות

עזוב את האכלת התרנגולות, ועזוב את הארגון העמני שלי.

אחרי הדיון אתמול, אני צריך להתחיל להכין ארוחת בוקר גדולה, לא?
 

Ofericko

New member
ואלה סיבות טובות מבחינתך לתת לכולנו

להמתין??
מילא התרנגולות....
 
נו.? מה חדש??

אם אני ירדתי כמעט 30 קילו רק מלהחליף אוכל למזונות צמחיים מלאים, בלי לספור קלוריות/תפריטים מיוחדים, אין יותר קנדידה, אין עצירות, אין יותר כולסטרול גבוה, לאבא שלי אין יותר אלרגיות בעור, אין צורך בסטטינים (!!!) שרופאה הבטיחה לו ש"יצטרך כל החיים" ,ירד 8 קילו (לא צריך יותר), רק מתזונה צמחית מלאה, לבעל אין יותר נזלת אין סופית, מיגרנות, לא צורך יותר אקמולים ואנטיהיסטמינים בכמויות, ירד 14 קילו, אמא שלי גם - פחות 14 קילו + שאר מחלות.....

מה צריך מחקרים כדי לעשות 1+1 ולהבין שהמחלות האלה באות מהאוכל?
 
ידוע שעודף חלבון (ועוד מהחי) הוא נזק לכליות

הכליות לא בנויות לכל כך הרבה חלבון לכן לא ברור לי איך הם חושבים שזה בריא.
 
ומחר יכתבו משהו הפוך.....

אפילו לא מגיעה לרמת הקריאה של גידי שחותר לקרוא את המקור ואת אמינות המבנה הסטטיסטי של המדגם.
מחר, קבוצה אחרת תמצא ממצא הפוך.
עדיין אני חושבת שאכילה מאוזנת של מזון ממקור טוב מספקת אופצית חיים בריאה.
נשמע קלישאה אבל ככה זה נראה לי.
 
למעלה