על סמים בספורט

טומרקין לא ייקח מדליה גם עם סמים

ואני מסכים עם מי שהתווכח איתך שם שאחד מכל עשרה ספורטאים זה רע אבל מכאן ועד ההנחה שכל או אפילו רוב המתחרים בגמרים אולימפיים מסוממים הדרך ארוכה. יש תחומים נגועים בעיקר אופניים ויש כמה מדינות נגועות - בעיקר הסיניים אבל לטעון לגבי כל התחומים שרוב הזוכים בהם הם על סמים או אפילו לרמוז לכך זו סתם ספקולציה חסרת בסיס. זה מחייב קונספירציה עצומה שכל הספורטאים וכל הרופאים שמלווים אותם יהיו שותפים לה מצד אחד בזה אבל שזה לא יגיע לציבור הרחב מהצד השני. זה לא עובד ככה, בטח לא במערב. חוששתני שנצטרך למצוא תירוצים אחרים ללמה הספורטאים שלנו לא מצליחים להשיג מדלייה מאשר השופטים אנטישמיים או כל השאר לוקחים סמים.

ולמותר לציין לגבי הכותרת שאני בטוח שטומרקין לעולם לא ייקח סמים.

trilliane

Well-known member
מנהל
טומרקין אינו הנקודה ואני לא מחפשת לו תירוצים

(וגם אני לא חושבת שהוא אי פעם ייקח סמים).

בגדול לגבי דבריך, מצד אחד אני רוצה להסכים איתך, ומצד שני כשאתה כותב "זה לא עובד ככה, בטח לא במערב" זה לא כולל את ארה"ב, קנדה או בריטניה? בן ג'ונסון היה טיפש וזה כבר היה מזמן (סיאול 88') וגם פלורנס גריפית' ג'וינר מאותה תקופה (לקחה את סודה אל הקבר בטרם עת, אבל יש יותר מדי ראיות נסיבתיות שהיא לא הייתה נקייה) אבל האצנים האמריקניים מריון ג'ונס או אנטוניו פטיגרו הם כבר דוגמאות חדשות יותר (סידני 2000) וצ'יימברס ומילאר הבריטים (שהורשו לחזור להתחרות) הם גם דוגמאות טריות למדיי.

זה לא מחייב קונספירציה, זה לא מחייב את כל הספורטאים (לא כולם משתמשים) וזה לא מחייב עירוב של הרופאים (אם הסוכנות העולמית למניעת סמים בספורט לא מצליחה לגלות גם הרופא לא בהכרח יגלה אם הספורטאי עושה זאת באופן עצמאי, כמובן) ואפשר להזריק עצמאית בלי לערב אף אחד גם במערב (איטליה היא מדינה מערבית, כן?) אם כי כשאתה קונה חומר שקל לגלות בבדיקה ולא משלם הרבה על חומרים מתוחכמים יותר אתה יוצא די אדיוט... אבל גם פרשת באלקו לא התגלתה רק בזכות תושייתם של אנשי הסוכנות אלא כי הם קיבלו עזרה מבחוץ. זה אומר, מן הסתם, שגם דברים כאלה יכולים להתגלות והם אכן מתגלים; אבל עד שהם התגלו חשבנו במשך לא מעט שנים שאותם שיאים הורווחו ביושר, ולא מן הנמנע שיש גם רמאויות ש(עדיין?) לא התגלו.

בקיצור, זה לא אומר שכ-ו-ל-ם נעזרים בסמים (בשום שלב לא טענתי דבר כזה) או באמצעים לא כשרים אחרים שאינם בהכרח סמים ממש (עירוי עצמי למשל), וגם אני לא חושבת שכל ספורטאי הגמרים לא נקיים, אבל אני גם לא משוכנעת שרובם מעולם לא עשו שום דבר לא כשר (למעשה אפילו בלי סמים, הודה האלוף הטרי ב-100 מטר חזה שהוא עשה תנועות דולפין לא מותרות במים). אנשים מוכנים לעשות הרבה מאוד כדי לזכות במדליות וכשהם לחוצים וחוששים שלא יצליחו לספק את הסחורה חלקם גם מוכנים לעשות סמים.

אני בטוח שכמה מהם פעם חנו בכחול לבן בלי כרטיס

בדרך לאימון. נו אז מה? 'אני לא משוכנעת שרובם מעולם לא עשו שום דבר לא כשר' זה ללא ספק אחד המשפטים הכי ספקולטיביים, כלליים ולא מבוססים שנכתב כאן עד היום. האשמות כאלה צריכות להתחיל ממידע ולא מתחושות בטן שמתייחסות לזה אנשים שמוכנים לעשות הרבה מאוד כדי לזכות במדליות אז בטח הם עשו כמה דברים לא כשרים. בסך הכל עושה רושם שמה שאת מדברת עליו זה משהו שנמצא בשולי הספורט, כמו כדורגלנים שצוללים ברחבה. זה מעצבן שיש כדורגלנים שצוללים ברחבה (כמו שזה מעצבן שיש טעויות שופטים) אבל להגיד שבגלל זה אחוז גדול מהכדורגלנים זוכים בתארים באופן לא כשר זה לא רציני.

aaa123

Member
אתה גם כותב משפטים ספקולטיבים

למשל שאתה מניח שגם עם סמים טומרקין לא יזכה במדליה.

aaa123

Member
אתה יודע באיזו מידה סמים משפרים תוצאות בשחייה

כדי לקבוע שאפילו סמים לא היו יכולים לעזור לטומרקין לקחת מדליה?

אגב במקרה של טומרקין מספיק לפסול 4 שחיינים שהקדימו אותו בגלל סמים כדי שהוא יקבל מדלית ארד.

מאיפא אתה יודע שהוא לא לוקח כבר?

סמים זאת תופעה שמקיפה כמעט את כולם בספורט.
אם אתה רוצה להגיע לרמה הגבוהה ביותר אתה צריך לקחת.

herouth

New member
ההערכה (לפי המאמרים שטריליאן הביאה)

היא שבסך הכל 10% מהמשתתפים לוקחים. תיאוריות הקונספירציה מהסוג של "יש פיל מאחורי הפרח ההוא, וזה שאתם לא רואים אותו זה אומר שהוא מתחבא טוב" הן בדיוק מה שאנחנו מנסים להימנע ממנו.

עדיין 10% זה יותר מדי, אבל עדיין, להאשים מישהו שהוא מרמה רק בגלל שיש לו הישגים טובים זה לא הוגן בלשון המעטה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מהמשתתפים, מהספורטאים, בכלל

ובהנחה שהסמים עובדים ומשפרים הישגים, אין סיבה שהפילוג יהיה אחיד. אני לא יכולה להאשים אף אחד שהוא מרמה ללא הוכחות; מצד שני, מתוך ידיעה של המצב הקיים, דוגמאות מן העבר ואזלת ידה של הסוכנות, אני גם לא יכולה להיות בטוחה שהוא לא נעזר במשהו מתישהו. אבל אף אחד אינו אשם עד שלא הוכחה אשמתו, זה ברור.

אם כולם לוקחים את אותם סמים

אז הטוב ביותר גם ככה מנצח....

10% לוקחים?אולי 10% תופסים אותם חח.

אתה יודע כמה מהפושעים יושבים בכלא?5-10% מסך כלל הפושעים..
השאר לא תופסים אותם

herouth

New member
שוב, לפי אותו מאמר, תופסים אחוז אחד.

ועל פי ההערכות, 10 אחוז משתמשים.

herouth

New member
תהיה אתה הגיוני, ותביא הוכחות.

אני מסתמכת רק על חומר הראיות - הערכות של אנשי מקצוע. אם יש לך הערכה אחרת, אתה מוזמן להגיד על מה היא מבוססת חוץ מאשר על הפסימיזם האישי שלך.

אנשי מקצוע ,והספורטאים יכחישו שיש סמים בתחום

הרי הם לא יפלילו את עצמם או את חבריהם......

aaa123

Member
לא כתבתי שאני יודע שטומרקין לא לוקח סמים

אבל אני חושב שאתה לא יכול לדעת גם את ההפך.

טומרקין לא הגיע לרמה הגבוהה ביותר,והוא בכלל לא קרוב למדליה כך שגם אם אתה צודק שצריך לקחת כדי להגיע לרמה הגבוהה ביותר זה לא מוכיח שטומרקין לקח סמים.

uma cuica

New member
איך אני אוהב את הקביעות החד משעמעיות האלה

בנרחצות יודעת דבר

יליזביי

New member
לשיטתך כנראה שלסמים יש מונופול ביחס להישגים

1. ההתקדמות של האתלטים נובעת בראש ובראשונה מאורח החיים שהם מסגלים לעצמם. עם הזמן, בזכות הנסיון המצטבר ובזכות שיפורים מדעיים, הם מסוגלים לבנות לעצמם מסלול שיקרב אותם לשאיפות המקצועיות שלהם במידה שלא הייתה מצויה בדור הקודם. למה את מתעלמת מגורמים 'טבעיים כביכול' כמו תוספי מזון, שיטות אימון חדשות, לקחים ודוגמאות מספורטאים מהעבר כשאת באה לדבר על הישגים של ספורטאים ?

2. לפי היחס שלך לסטטיסטקה אני מניח כי את לא רק בטוחה אלא משוכנעת שהמקרה של יוסיאן בולט הוא חזרה על סקנדל הסמים של צ'יימברס.
הרי לפי טבלת ההתקדמות שלו בויקיפדיה- הזמן פועל לרעתו
(דווקא באיטלקית השקיעו בטבלת ההתקדמות שלו יותר מכולם, מוזר.)
http://it.wikipedia.org/wiki/Usain_Bolt

הנה לינק לכתבה שמשתמשת בסטטיסקה בדרכך כדי להוכיח שבולט על סטרואידים:
http://www.muscleweek.com/is-usain-bolt-on-steroids

שימי לב שחוץ מהסתברות סטטיסטית וספקולציה לגבי מאמן מפוקפק- אין בכתבה הזאת טיעונים נוספים שיוכיחו שבולט לא נקי.

למעלה