טומרקין אינו הנקודה ואני לא מחפשת לו תירוצים
(וגם אני לא חושבת שהוא אי פעם ייקח סמים).
בגדול לגבי דבריך, מצד אחד אני רוצה להסכים איתך, ומצד שני כשאתה כותב "זה לא עובד ככה, בטח לא במערב" זה לא כולל את ארה"ב, קנדה או בריטניה? בן ג'ונסון היה טיפש וזה כבר היה מזמן (סיאול 88') וגם פלורנס גריפית' ג'וינר מאותה תקופה (לקחה את סודה אל הקבר בטרם עת, אבל יש יותר מדי ראיות נסיבתיות שהיא לא הייתה נקייה) אבל האצנים האמריקניים מריון ג'ונס או אנטוניו פטיגרו הם כבר דוגמאות חדשות יותר (סידני 2000) וצ'יימברס ומילאר הבריטים (שהורשו לחזור להתחרות) הם גם דוגמאות טריות למדיי.
זה לא מחייב קונספירציה, זה לא מחייב את כל הספורטאים (לא כולם משתמשים) וזה לא מחייב עירוב של הרופאים (אם הסוכנות העולמית למניעת סמים בספורט לא מצליחה לגלות גם הרופא לא בהכרח יגלה אם הספורטאי עושה זאת באופן עצמאי, כמובן) ו
אפשר להזריק עצמאית בלי לערב אף אחד גם במערב (איטליה היא מדינה מערבית, כן?) אם כי כשאתה קונה חומר שקל לגלות בבדיקה ולא משלם הרבה על חומרים מתוחכמים יותר אתה יוצא די אדיוט... אבל גם פרשת באלקו לא התגלתה רק בזכות תושייתם של אנשי הסוכנות אלא כי הם
קיבלו עזרה מבחוץ. זה אומר, מן הסתם, שגם דברים כאלה יכולים להתגלות והם אכן מתגלים; אבל עד שהם התגלו חשבנו במשך לא מעט שנים שאותם שיאים הורווחו ביושר, ולא מן הנמנע שיש גם רמאויות ש(עדיין?) לא התגלו.
בקיצור, זה לא אומר שכ-ו-ל-ם נעזרים בסמים (בשום שלב לא טענתי דבר כזה) או באמצעים לא כשרים אחרים שאינם בהכרח סמים ממש (עירוי עצמי למשל), וגם אני לא חושבת ש
כל ספורטאי הגמרים לא נקיים, אבל אני גם לא משוכנעת שרובם מעולם לא עשו שום דבר לא כשר (למעשה אפילו בלי סמים, הודה האלוף הטרי ב-100 מטר חזה שהוא עשה תנועות דולפין לא מותרות במים). אנשים מוכנים לעשות הרבה מאוד כדי לזכות במדליות וכשהם לחוצים וחוששים שלא יצליחו לספק את הסחורה חלקם גם מוכנים לעשות סמים.