מתכונים על האש ליום העצמאות

כשהמדינה חגגה 59 שנים הכנתי


הדגל הוכן מהבצק ללחם -הבצק של הלורד
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=38762

לבצק (כ 5 ביגלה גדולים):

1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה סומסום לפיזור
מעט סוכר לפיזור

אופן הכנה:
לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.
לערבב את חומרי הבצק וללוש מס´ דקות לבצק אחיד וגמיש.

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, ליצור את צורת הלחם, להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח),
ולהתפיח שוב כ-1/4 - 1/2 שעה

למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום וקצח
האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.

 

חנהפ

Active member
ממנגלים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/05/blog-post_7.html[/URL]


מרינדה לפרגיות:
המרינדה מיועדת ל500-600 גר' בשר פרגיות
1.5 כפות דבש.
0.75 כפית חרדל דיזון.
1.5 כפיות פפריקה מתוקה.
0.5 כפית פלפל שחור.
1 כף רוטב סויה.
1 כפית אבקת מרק עוף.
5 כפות מים
אופן ההכנה:
לחצות את נתחי הפרגיות הגדולים לשניים, את הקטנים אפשר להשאיר בשלמותם
לערבב עם המרינדה והניח לספיגת טעמים 12-24 שעות
 
לחמניות של הלורד - כמות הלחמניות בשביל מחר

הכנתי לחמניות מ- 2 ק"ג קמח, התקבלה כמות ענקית של 45 לחמניות

לבצק

1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) (היום שמתי 1/4 1 כוסות יצאו רכות יותר)

לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה סומסום וקצח לפיזור


אופן הכנה:

לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.
ממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון , להתפיח למשך כחצי שעה עד שעה במקום חמים.
(אני שימנתי את הקערה וכיסיתי עם כובע רחצה שנותנים בבתי המלון)

ללוש מעט את הבצק על משטח (לא לשתי את הבצק) ליצור את צורת הלחמניות,
להניח על תבנית עם נייר אפייה ולהתפיח שוב כ-10 דקות


למרוח בביצהטרופה במעט חלב ולפזר מעל סומסום וקצח
לאפות כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות , במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.







 
למעלה