לחמניות של הלורד - כמות הלחמניות בשביל מחר
הכנתי לחמניות מ- 2 ק"ג קמח, התקבלה כמות ענקית של 45 לחמניות
לבצק
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) (
היום שמתי 1/4 1 כוסות יצאו רכות יותר)
לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה סומסום וקצח לפיזור
אופן הכנה:
לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.
ממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון , להתפיח למשך כחצי שעה עד שעה במקום חמים.
(אני שימנתי את הקערה וכיסיתי עם כובע רחצה שנותנים בבתי המלון)
ללוש מעט את הבצק על משטח
(לא לשתי את הבצק) ליצור את צורת הלחמניות,
להניח על תבנית עם נייר אפייה ולהתפיח שוב כ-10 דקות
למרוח בביצהטרופה במעט חלב ולפזר מעל סומסום וקצח
לאפות כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות , במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.