ל"ג בעומר חל השנה ב-18/5

ל"ג בעומר חל השנה ב-18/5

כהרגלי אני שמה כמה קישורים לכבוד ל"ג בעומר.

האם אתם חוגגים את ל"ג בעומר? השנה זה נופל על יום ראשון וזאת הזדמנויות מצויינת לציין את החג הקטן הזה.

כמו תמיד לקטנים רינת ויויו לל"ג בעומר.

ועוד המון יצירה ופעילויות.

שאלה

האם הפוסטים של החגים עוזרים לכם? מענינים אותכם? להמשיך?

מבחינתי אין לי בעיה להמשיך, אפילו עם הזכרתי למישהו שחג מתקרב - דהייני. אני רק רוצה לבדוק אם זה מענין אותכם בכלל או שהנודניקית שוב עם החגים האלה

me too

New member
אותי זה מעניין

אני לוקחת רעיונות בשבילי לעבודה.
אז...... תודה

Mottek

New member
בהחלט תמשיכי!

לפעמים זה נותן השראה לפעילות עם הילדים, או סתם מזכיר לנו שיש חג שמגיע.
תודה

עונה.

בפעם הראשונה בעלי הביא איזה צלחת ברזל גדול ועשינו מדורה על הדק בגינה. הדק נשרף
לא הכל, רק נהיה שחור מתחת לצלחת

בשנה שעברה הכנו קשתות וחצים בגינה והלכנו לאחד החופים, לעשות מדורה. היה יום די קר והיתה רוח חזקה. בעלי ובוני היו די אומללים בהתחלה, אבל אחרי טורניר חץ וקשת מהנה כולם נהנו מהיום.

השנה (תלוי במזג האויר כמובן) יצטרפו אלינו גם חברים שמגיעים אלינו כמעט כל יום ראשון. נלך לאחד החופים ונעשה מדורה, חץ וקשת ואני מקוה שיהיה נחמד.

חג שמח לכולם

me too

New member
הרעיונות שלך מדליקים!

אני מוצאת שלג בעומר הוא חג די מיותר.....
אני משקיעה כל כך הרבה בכל החגים לאורך השנה, בעיקר בעבודהאבלאא גם בבית.
וכשמגיע החג הזה, כבר אין לי אנרגיות, אני גם לא ממש מתחברת אליו.

Mottek

New member
אנחנו מציינים ממש בקטנה

בהנחה שמזג האוויר נעים, אני מנסה להכין מדורה עם הילדים בגינה (בfire pit). אני מכניסה לשם כמה תפוחי אדמה ובעלי מכין על האש ובסוף מקנחים במרשלו על האש. אנחנו מנסים גם לקושש כמה ענפים ארוכים ולבנות מהם קשתות, ואז אני מחדדת כמה ענפים ישרים בשביל החצים ויורים אותם במטרה על הדשא בשביל הכיף. זה מצחיק ומשעשע את הילדים (מדוייק ממש לא) אבל הילדים נהנים וזה מה שחשוב. לפעמים גם גיסי ומשפחתו מצטרפים אלינו, אבל עוד לא יצא לי לדבר איתם על זה השנה (את רואה נירית? טוב שהזכרת לי!).

אגב, האם מישהו שמע פעם על מנהג של לקשט ביצים בשביל ל"ג בעומר?
גיסתי אומרת שהם היו עושים את זה במושב שלה כל שנה. אף פעם לא שמעתי על זה וזה נשמע לי נורא פגאני ודומה קצת יותר מידי לפסחא. מישהו מכיר?

mumfor4

New member
אני באמת זוכרת את קישוט הביצים מילדות

היינו מביאים לבית הספר ביצה (קשה) מקושטת
אז לא לא ידעתי שחג הפסחא קיים בכלל .... ומעניין מאיפה הגיע העניין הזה
עם השנים זה התמסמס .

אנחנו נציין את לג בעומר בסיפורי הגבורה על המכבים ובאכילת תפוחי אדמה שאני אכין בתנור .

mumfor4

New member
וזה ההסבר שמצאתי ברשת

אכילת ביצים קשות- בימי האבל נהוג לאכול ביצים קשות, ועל כן אוכלים ביצים קשות בימי העומר, מלבד בל"ג בעומר שהוא יום שמחה, ועל כן מקשטים את הביצים.

טוב לדעת .

noaronen1

New member
אולי אני באמת אקנה fire pit

כבר כמה זמן בא לי.
דווקא יכול להיות כיף לחגוג איתם ל"ג בעומר!!!

לדעתי, זה חג שבעייתי לחגוג בנכר

קצת יתייחסו כאל עובדי אלילים או אנשי שבט אם יראו שמדליקים מדורות,לא? איך באמת מתייחסים לזה?

לנו יש בגן (בישראל) מדורה ביום רביעי. המדורה כוללת הפעלה של המורה למוסיקה,כל מיני תחנות יצירה ותחנה של שיערות סבתא,פיתות על טאבון....

ממש לא עובדי אלילים, יותר גרוע זה האוזני

המן

בבריטניה יש יום שמציינים בו את גיא פוקס, שניסה לפוצץ את הפרלמנט הבריטי ונתפס. בכל בריטניה מדליקים מדורות ענק ושורפים בובת סמרטוטים מעל המדורה, כולל זיקוקים וכו', הרבה יותר גרוע מלשמוח סביב מדורה ולשחק בחץ וקשת.

חוגגים עם מספר חברים

בגינה שלנו.
מדליקים את ה fire pit,צולים תפוחי אדמה ועושים BBQ.
בעלי עושה לילדים סדנת בניית חץ וקשת.

למעלה