פייסבוק בגלישה מהסמארטפון:

argamon

Member
פייסבוק בגלישה מהסמארטפון:

אני לא בטוח שהשאלה מתאימה לפורום הזה , ואם היא לא מתאימה אשמח להפנייה לפורום המתאים:
> קניתי סמארטפון משוכלל גלקסי נוט - 9 עבור סיבה אחת והיא שהמכשיר הזה לפי מומחים הוא מחשב לכל דבר ועניין כמו מחשב ביתי גדול.
הבעיה שלי היא שחשבתי שאראה הכל כמו במחשב הביתי הגדול אבל,,,, אני רואה לחרדתי שהכל שונה ממחשב ביתי גדול ואני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן למצב שלא הבנתי כמעט כלום בגלישה בפייסבוק במחשב הביתי ואני צריך ללמוד מהיסוד איך גולשים בפייסבוק דרך הסמארטפון אני מתקשה לדעת מי נגד מי בפייסבוק דרך הסמארטפון וחוץ מהרישום שהצליח לי אני שוב בהתחלת הבנת השימוש בפייסבוק.
השאלות שלי האם אפשר לשאול כאן שאלות לצורת גלישה בפייסבוק עם הסמארטפון, ואם התשובה היא לא אז אשמח להסבר איפה לשאול, ואשמח גם לקישור אם יש, למדריך גלישה בפייסבוק דרך הסמארטפון.
תודה.

argamon

Member
הרבה תודה שוש:

תודה שהשבת לי גם בפורום הסלולרי.
זו בשורה מצויינת בשבילי שאפשר לשאול כאן על גלישה בפייסבוק עם סמארטפון ואתחיל את כיתה א' בשאלות:
> ניראה לי שאני חוזר איתך בזמן למצב שהייתי חדש לגמרי בפייסבוק עם המחשב הביתי ואצטרך לשאול אותך שאלות ממש של מתחיל בפייסבוק. אז אתחיל:
1. כפי שראית בפורום סלולרי, evike כותבת שפחות מסובך לגלוש בפייסבוק דרך הדפדפן. ובכן נכנסתי לסמל הדפדפן בסמארטפון שלי גלקסי נוט -9 והקלדתי את המילה פייסבוק וקיבלתי תוצאה של "לא נמצא" . אני בטוח שלא עשיתי משהו נכון ואשמח להסבר איך להגיע לפייסבוק דרך הסמארטפון, גם בעזרת הכניסה לפייסבוק בסמל פייסבוק וגם דרך הדפדפן ( רק אלוקים ואולי את יודעים מה ההבדל בין כניסה לפייסבוק דרך סמל פייסבוק וכניסה דרך הדפדפן)
2. בגלישה בפייסבוק בכניסה לסמל פייסבוק חיפשתי ומצאתי דף של יחזקאל ב. שהוא לא חבר פייסבוק שלי (עדיין אין לי כלל חברי פייסבוק דרך הסמארטפון שבו פתחתי חשבון חדש ושם משתמש אחר בגלל סיבות שלי ובסמארטפון אני מקבל אינטרנט דרך הוט מובייל ואילו במחשב הביתי דרך פרטנר).
> ניסיתי לכתוב ליחזקאל הודעה אישית אבל זה לא הלך לי.
השאלה שלי איך עושים את זה בסמארטפון?

shoosh2607

Member
מנהל
תשובות

1. אני לא אוהבת לגלוש מהדפדפן בטלפון. זה פחות נוח בעיני. אבל אם אתה רוצה אז תיכנס לדפדפן ותרשוום פייסוק באנגלית ואז תיכנס לאתר פייסוק.
2. אתה נכנס לפרופיל של יחזקאל (לוחץ על השם שלו ברשימת התוצאות) ואז מתחת לתמונה שלו יש אפשרות שליחת הודעה

argamon

Member
זה הצליח בזכותך ומספר דברים:

ראשית הצלחתי לשלוח את המסר, כרגיל הודות להסברים שלך, רק אני רוצה "לשבח" את פייסבוק על הזוועה הלא ידידותית שלהם ולדעתי לא מדובר על זה שאני הוא קשה התפיסה וקרה כך:
הגעתי לדף של יחזקאל ב. שהוא עדיין לא חבר פייסבוק שלי בסמארטפון.
> לחצתי על "הודעה".
> קיבלתי סמל של פעמיים ידיים מנפנפות .
> מה לא ראיתי? כמובן תיבת משלוח לכתיבת המסר.
> כמעט כתבתי לך שאני לא מוצא איפה להקליד ולשלוח ואז ראיתי למטה שכתוב Aa . ובלחיצה קיבלתי כותרת באנגלית להקליד מסר והצלחתי לכתוב ולשלוח.
> בראבו, מחיאות כפיים סוערות לפייסבוק בו אני צריך לנחש כמשתמש חדש בסמארטפון שהאפשרות לפתיחת תיבת הקלדה היא בלחיצה על Aa . זה יותר מגאוני

שוש, האם יש אולי מצב בו אני יכול לעבור בלחיצה על משהו לפייסבוק בעברית כללית? אני שואל כיוון שבכניסה לפייסבוק אמנם יש עברית אבל בהגעה לפעולות שונות כמו מסרים, הרוב באנגלית וזה די קשה לי.
>> אזכיר לך שכוונתי לגלישה בפייסבוק דרך הסמארטפון.

shoosh2607

Member
מנהל
בוא ננסה משהו

כשאתה נכנס לאפליקציה של פייסבוק בטלפון, תלחץ על שלושת הקווים למעלה בצד ואז תחפש הגדרות (או settings).
שם תלך לשפה (או language).
מה מסומן שם?

argamon

Member
זה כך:

מכשיר גלקסי נוט 9 מנסה להיות ידידותי מאד ורוב הדברים אצלי בעברית אבל לדעתי לא מספיק בצורה הגיונית וזה קרה כך:
> נכנסתי לסמל פייסבוק במכשיר.
> לחצתי על שלושת הקווים
> נפתחו לי ים של הצעות לכניסה להגדרות שונות וביניהם הגעתי להכי רצוי אני חושב וזה "הגדרות ופרטיות" שלידו יש ציור גלגל שיניים (הסמל לא לחיץ לבדו אלא צריך להכנס לכל הכותרת "הגדרות ופרטיות" )
> הגעתי לכותרת בשם "הגדרות"
> הגעתי לים של הצעות שונות לכניסה וביניהם "השפה שאליה ברצונך לתרגם פוסטים" ובלחיצה קיבלתי הצעות לשפות שונות ובהם אנגלית.
לא מצאתי כלום לגבי הגדרה שפייסבוק יופיע בשפה רצויה לי ואני מבין שההצעה הנ"ל היא לגבי תרגום ולא להגדרת שפת פייסבוק כללית.

shoosh2607

Member
מנהל
אתה נמצא כמעט במקום הנכון

אחרי שאתה נכנס להגדרות ופרטיות, האופציה הרביעית היא שפה (לא להיכנס שוב להגדרות אלא יותר למטה)

argamon

Member
שוש כרגיל את צודקת וזה כך:

> את צודקת והייתי צריך להחליק עוד למטה ומצאתי כניסה לשפה.
> בכניסה יש אפשרויות לסימון עיגול בשפה הרצויה ומצאתי שבעיגול יש לי סימון ליד "עברית"
> אני מתאר לי שהתכוונת לכתוב לי לסמן בעיגול את העברית אם מסומן עיגול בשפה אחרת כמו נאמר אנגלית.
> אני מבין לפי כך שאני מקבל פייסבוק בעברית עם חלק באנגלית שהם לא הגדירו לעברית ואני לא מבין למה ברוב גאוניותם במקום לפתוח תיבת כתיבה להודעות אישיות, הם פותחים עם האותיות ההזויות Aa ותלך ותבין שזה הלחצן לפתיחת תיבת המסרים.
אגב שוש האם אצלך עולה בפתיחת תיבת מסרים אישיים בדומה למצב במחשב הביתי או שאולי לא ידוע לך בגלל שאני מנחש שאצלך גם בסמרטפון הכל באנגלית?

shoosh2607

Member
מנהל
עולה בדיוק כמו שתיארת

אני משתמשת באפליקציה של פייסבוק למסרים אישיים שיותר נוחה.
וכן, הכל אצלי באנגלית.
אגב - האותיות Aa הן לא לפתיחת מסרים. הן להעלאת המקלדת וזה הגיוני כי זה מראה לך שצריך ללחוץ כדי לקבל אותיות.

למעלה