גפס לא עלה על זה, למרות שמדובר בחיזוי לטווח 6 שעות
נראית יציבות די גבולית בין תחום מפלסים 700 ל-450 מ"ב. כנראה בפועל נוצר מצב מקומי או נרחב יותר של אי יציבות בעמק יזרעאל (כידוע התהוות קונבקציה גורמת להתכנסות סביבה).
אני מקווה שלא תכעסו על הכותרת שלי וגם אני אוהב מזג אוויר גשום וחורפי אבל בעונה הנכונה בחורף. אם מושבניק קורא את התחזיות האלו של חורף באביב, הוא ממש מודאג: כל מושבניק יודע שהדבר האחרון הרצוי בעונה זו למגדלי התבואה לחציר זה מזג אוויר גשום: הסיבה היא שעכשיו העונה שהרבה מושבניקים קצרו את התבואה ובמקרה מזג אוויר עם גשם משמעותי, התבואה הקצורה יכולה להירקב וכל ההשקעה בגידולה "הלכה פייפן" כמו מילות הסלנג. במקרה גשם חצי משמעותי עדיין אפשר להציל מריקבון את התבואה הקצורה וזה עם כלי מיוחד שנגרר על ידי טרקטור שהופך את התבואה שהתייבשה בינתיים מלמעלה מספר שעות אחרי הגשם, ואז גם החלק התחתון של התבואה הקצורה מתייבש, אבל זו שוב השקעה כספית של הוצאות דלק ולעיתים תשלום להזמנת טרקטוריסט עם הכלי להפיכת התבואה.
נכון שפה ושם היו חריגות, במיוחד בסוף עונת הגשמים העיקרית, אבל הצליחו למזער נזקים. במרבית המקרים הצליחו לזרוע את הכותנה ואת החיטה בעיתם וההרטבה המוקדמת, אפשרה גידולי בעל בקיץ, לעיתים בתוספת קלה של השקיית עזר.
אגב, לפני שנתיים נדמה לי היה פעם מבול באמצע אפריל ושדרן בתחנת רדיו גדולה תאר בשמחה למאזינים איזה יופי שקיבלנו עוד כמות גשם משמעותית בעונה הזו , והבנתי שהוא כנראה עירוני מוחלט שבטוח שמדובר במזג אוויר מצוין ומועיל וכתבתי לו בזמן השידור כמה שהוא טועה והסברתי לו כמו שאני מסביר כאן והוא הופתע עד מאד והקריא מה שכתבתי לו והודה שלא היה לו מושג שגשם רציני לא בעונה, עלול להזיק יותר כמו להועיל.
אני מתאר לי שאתה טוב בתחזיות, אבל אני מקבל מסקנה שלא הייתה מושבניק מעולם ואין לך ידע כמה גשם רציני בעונה הזו מזיק לגידולי חקלאות וחקלאים חוששים מגשמים בעונה הזו כמו שהם חוששים מבצורת, ואפתיע אותך אולי שיש אפילו מצב אפשרות להגיש תביעה על נזקי גשם שהיו לא בעונה המתאימה, ממש כמו האפשרות להגיש תביעה על נזקי בצורת. זה לא פשוט להיות חקלאי המתפרנס מגידולים. הנזק הכי ידוע לכולם זו הבצורת , ויש נזקים כמו ברד רציני ההורס פירות ועוד, אבל משום מה פחות ידוע לאלו שלא עירוניים על נזקים לחקלאות בגלל גשם רציני לא בעונה, ברד, סערה, וכ"ו.