בסעודיה ברד, גשם, ברקים ורעמים

askaba

New member
ק. מזרע רעמים וברקים וגם גשם כעת

והמכ"מ סגור עקב העדר עננות פעילה.
כל כמה שניות יש עוד ברק.

shlomobar

New member
גפס לא עלה על זה, למרות שמדובר בחיזוי לטווח 6 שעות

נראית יציבות די גבולית בין תחום מפלסים 700 ל-450 מ"ב. כנראה בפועל נוצר מצב מקומי או נרחב יותר של אי יציבות בעמק יזרעאל (כידוע התהוות קונבקציה גורמת להתכנסות סביבה).

megiever

New member
לא תאמין אבל מנתניה במבט מזרחה

רואים את הברקים אצלכם

shlomobar

New member
גרף יציבות לגליל המערבי

כמובן שאם הסינופטיקה תשתנה (האפיק יירד יותר דרומה או פחות דרומה) גם התנאים במפלסים השונים ישתנו.

במרכז למשל יש חסימה חלקית בתחום מפלסים 800-850 מ"ב.

argamon

Member
בתקווה שהכל ייתבטל ולא יהיה כלום :

אני מקווה שלא תכעסו על הכותרת שלי וגם אני אוהב מזג אוויר גשום וחורפי אבל בעונה הנכונה בחורף. אם מושבניק קורא את התחזיות האלו של חורף באביב, הוא ממש מודאג: כל מושבניק יודע שהדבר האחרון הרצוי בעונה זו למגדלי התבואה לחציר זה מזג אוויר גשום: הסיבה היא שעכשיו העונה שהרבה מושבניקים קצרו את התבואה ובמקרה מזג אוויר עם גשם משמעותי, התבואה הקצורה יכולה להירקב וכל ההשקעה בגידולה "הלכה פייפן" כמו מילות הסלנג. במקרה גשם חצי משמעותי עדיין אפשר להציל מריקבון את התבואה הקצורה וזה עם כלי מיוחד שנגרר על ידי טרקטור שהופך את התבואה שהתייבשה בינתיים מלמעלה מספר שעות אחרי הגשם, ואז גם החלק התחתון של התבואה הקצורה מתייבש, אבל זו שוב השקעה כספית של הוצאות דלק ולעיתים תשלום להזמנת טרקטוריסט עם הכלי להפיכת התבואה.

חזאייטק

New member
החקלאים תמיד מתלוננים

או שאין גשם, או שיש יותר מדי, או שחם מדי או שקר מדי...

החקלאים מצפים לגשמים בעיתם.

העונה החקלאית ומחזור הגידולים מבוסס על זאת.
בכלל אף פעם לא טוב פחות מדי כפי שלא טוב יותר מדי.

חזאייטק

New member
באקלים שלנו, אפילו לפני שנים, כשטענו שאז היה יותר טוב

לא היה דבר כזה - "גשם בעיתו"

אתה פשוט טועה

נכון שפה ושם היו חריגות, במיוחד בסוף עונת הגשמים העיקרית, אבל הצליחו למזער נזקים. במרבית המקרים הצליחו לזרוע את הכותנה ואת החיטה בעיתם וההרטבה המוקדמת, אפשרה גידולי בעל בקיץ, לעיתים בתוספת קלה של השקיית עזר.

argamon

Member
כל הכבוד דן רוזנצביג :

התאור שלך מתאר הכל במדוייק.
אגב, לפני שנתיים נדמה לי היה פעם מבול באמצע אפריל ושדרן בתחנת רדיו גדולה תאר בשמחה למאזינים איזה יופי שקיבלנו עוד כמות גשם משמעותית בעונה הזו , והבנתי שהוא כנראה עירוני מוחלט שבטוח שמדובר במזג אוויר מצוין ומועיל וכתבתי לו בזמן השידור כמה שהוא טועה והסברתי לו כמו שאני מסביר כאן והוא הופתע עד מאד והקריא מה שכתבתי לו והודה שלא היה לו מושג שגשם רציני לא בעונה, עלול להזיק יותר כמו להועיל.

מבול באמצע אפריל הוא גרוע מבחינה חקלאית - אבל

גשמים באפריל ובמאי מאריכים את חיי הצומח הירוק לטובת גידול עדרי הבקר בשטח הפתוח וחוסכים האבסה מלאכותית.

argamon

Member
לחזאייטק:

אני מתאר לי שאתה טוב בתחזיות, אבל אני מקבל מסקנה שלא הייתה מושבניק מעולם ואין לך ידע כמה גשם רציני בעונה הזו מזיק לגידולי חקלאות וחקלאים חוששים מגשמים בעונה הזו כמו שהם חוששים מבצורת, ואפתיע אותך אולי שיש אפילו מצב אפשרות להגיש תביעה על נזקי גשם שהיו לא בעונה המתאימה, ממש כמו האפשרות להגיש תביעה על נזקי בצורת. זה לא פשוט להיות חקלאי המתפרנס מגידולים. הנזק הכי ידוע לכולם זו הבצורת , ויש נזקים כמו ברד רציני ההורס פירות ועוד, אבל משום מה פחות ידוע לאלו שלא עירוניים על נזקים לחקלאות בגלל גשם רציני לא בעונה, ברד, סערה, וכ"ו.

refael22

Member
מה לעשות היושב במרומים החליט להמטיר על כולם ללא הבדל בעיסוק

כנראה שהוא לא עובד אצל אף אחד

למעלה