מסכמ"ש:
משהו טוב שקרה השבוע: סתם, היה נחמד באופן כללי.
משהו רע שקרה השבוע: שום דבר שצריך לייחס לו חשיבות.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: אין איזה אירוע ספציפי. מצפה שיהיה מגניב באופן כללי.
התחדשות השבוע: אין.
סרט השבוע: אין. סתם, נראה לכם? ספיישל היצ'קוק ב"הוט" נמשך, ואני והממיר המקליט שלי חגגנו שעות נוספות. ראיתי את:
"חבלן" - סרט מגניב ביותר של היצ'קוק. לגמרי אנדרייטד.
"פרנזי" - מהסרטים המאוחרים של המאסטר. מעולה. סצינות הרצח שם מצמררות בעיניי יותר מב"פסיכו" (וזה קשה).
"מי רצח את הארי?" - קומדיה שחורה ומאוד לא אופיינית להיצ'קוק. מהנה מאוד, משונה מאוד (הומור בריטי), ואם אני צריך למצוא דבר אחד שם שלא כל כך עובד - זה הקצב. משהו שם קצת תקוע ולא זורם. אבל זה סרט מהנה בכל זאת. ושירלי מקליין פשוט מדהימה שם
"המסך הקרוע" - עוד סרט אנדרייטד של היצ'קוק. סצינת האוטובוס, סצינת הרצח, סצינת הבלט =
"טופז" - אוקיי, כאן אני מסכים עם המבקרים פחות או יותר, זה בהחלט הסרט הפחות טוב של היצ'קוק, אבל גם בו יש כמה רגעים קולנועיים מדהימים. כי בכל זאת. גאון.
"זרים ברכבת" - נהדר אפילו יותר בצפייה שנייה. גאונות קולנועית מתפרצת על הצופה מכל עבר וגורמת לי להתמוגג מרוב אושר והערצה. ברונו ("האיש הרע") הוא אולי הדמות כי מגניבה של היצ'קוק אי פעם.
"פשעים בקנזס סיטי" (Kansas City Confidential) - של פיל קרלסון. אחד הסרטים האהובים על טרנטינו, ולגמרי אפשר להבין למה.
"קיד גלהאד" - משם זה המשיך למיני-מרתון פיל קרלסון. כאן מדובר במיוזיקל שלו עם אלביס - נהדר, מבדר, והפס-קול כמובן מעולה, כי זה אלביס.
"האוצר האבוד" - סרט הרפתקאות מיוחד ומוצלח ואנדרייטד של הנרי האתוויי עם ג'ון וויין המלך וסופיה לורן ההורסת.
סדרת השבוע:
ספר השבוע: המשכתי עם "בורחסטיין" של סרחיו ביסיו, ובמקביל קורא ספרים של טריפו (את "הסרטים בחיי" ואת "היצ'קוק/טריפו" שכבר קראתי כמה וכמה פעמים והוא סוג של התנ"ך שלי)
שיר השבוע: שמעתי הרבה את:
Azealia Banks - Chasing Time
Misun - Baby
tUnE-yArDs - Real Thing
M. Ward - Clean Slate
אלבום השבוע: Misun - Superstitions
מאכל השבוע: שוב - סופגניות
ועוד הרבה אוכל טעים, האמת.
ציטוט השבוע: קראתי הרבה דברים יפים, קשה לבחור אחד מהם. אגיד באופן כללי שטריפו אהוב עלי הרבה יותר כמבקר קולנוע מאשר כבמאי קולנוע. הבן אדם כתב על קולנוע מתוך הבנה אמיתית ואהבה טהורה.
תמונת השבוע: הפוסטר של Kansas City Confidential - חולה על פוסטרים של סרטים ישנים
- וראיתי שיש אותו גם בשחור-לבן, וזה הרבה יותר יפה.
תכניות לסופ"ש: שום דבר מיוחד. אני במצב רוח של להישאר בבית ולראות סרטים. וגם יש לי שיעורי בית להכין
אחר (או: מסר חשוב לאומה): חורף
(או לפחות חורף ישראלי מעפן, אבל נסתפק גם בזה כרגע - לפחות לא חם!)