אורח בפורום - כן זה מתקרב

iricky

New member
שני מאמרים של דר' בוזגלו

חברות וחברים יקרים

דר' בוזגלו שלח אלי שני מאמרים שלו המתיחסים ישירות לליבוביץ. אתם מוזמנים לקרוא, להתרשם וגם לשאול כמובן.
קובץ אחד המכונה "כשל המרק" מצורף להודעה זו, והקובץ השני - "לבחינתו של הפרויקט הליבוביציאני" - מצורף להודעה שלאחריה.

ben1b2e3n

New member
מאיר בוזגלו

הומניסט. מאמין במוסר. הוא נאמן לתורה במובן כזה שהוא מקבל את המסורת ואז עושה בה לפי מצפונו. המצפון מסנן את ההלכה.

לא כן ליבוביץ אשר מבטל את המצפון ומתבטל בפני כל ההלכה.

מבחינת ליבוביץ רק המעשים של המצוות הם העיקר שמגדיר את היהודי כיהודי. ואין ליהדות שום מוסר שום היסטוריה שום לאומיות שום אמונות.. שום מדע .. כל אלה דברים שאין להם קשר ליהדות והם עעניינים של האדם הפרטי עם עצמו.

הערך העליון לטעמו היא ההלכה כמו שהיא והוא תולה הכל ברצונו של האדם לקבל עליו את הערך הזה.

ומבחינת מאיר היהודי זה לא רק המעשים של המצוות אלא גם המוסר התרבות.. התורה שבכתב.. השירה .. הלאומיות .. החומריות אפילו.. האמונות.. הפילוסופיה היהודית.. העיקרים של הרמבם.. כל זה היהדות.

הערך העליון לטעמו זה המצפון של האדם.

הוא תולה את הכל על החובה למוסר. להומניזם וחלק מההלכה.

u r i el

New member
כאשר אני הצעתי

לפני קצת למעלה משנתיים להזמין את ד"ר בוזגלו, קודמך לתפקיד אפילו לא השתין לעברי, למרות שהוא לכאורה דרבן אותי להציע נואמים חדשים.
היו אז שתי תגובות אוהדות עקרונית, ותגובה אחת מזלזלת, כצפוי, שלך.
"לפתע" נהפכו הדברים, ממש "לפתע", אתה מזמין את בוזגלו, מפיץ עליו מידע ואפ' מייחס למחשבתו מקוריות ומבטיח שיהיה מעניין. קודמך לתפקיד מושיט לך - כמובן - יד תומכת, ומפרסם בפורום מאמר קצר משלו. אחלה.

כמה ילדותי, והמבין יבין, והנסיבות שקופות כאספקלריא המאירה, והמילה העדינה ביותר שאני יכול להשמיע בנדון זה היא : תתביישו.

ראשית

למה אתה חושב שלא השתנתי לכיוונך? תרשה לי לחדש לך שזה לא היה גשם. והמילה העדינה שאני יכול להשמיע בנדון זה היא: תתייבש!
שנית, ויותר ברצינות - העובדה שעושים סביבך דברים, לא אומר שאתה במרכז (עכשיו המצאתי, כל הזכויות שמורות).

למעלה