וברצינות
כשהגעתי לפורום הזה, לא ממש ידעתי מה זה סוכרת. גם הדיאטנית ששלחו אותי כשהייתי גבולי, לא ממש הסבירה לי (או שלא רציתי להבין)
 
בסופו של דבר, כחולה סוכרת (סוג 2) הבנתי שאין דבר כזה "סוכר" ואין דבר כזה "ממתיקים מלאכותיים"
הכל שכלול של פחמימות/שומנים. אם במוצר ללא סוכר (אבל עם כל התולים למיניהם) יש יותר פחמימות מבמוצר עם סוכר - זה לא טוב לנו.
פחמימות מתפרקות לגלוקוז שהוא ה"סוכר בדם". רוב העוגיות ללא סוכר וכו', זה בולשיט - יש בהן אותה כמות או יותר של פחמימות, ובכך למעשה הן מזיקות יותר ממועילות.
 
עדיף כבר לאכול משהו עם סוכר רגיל, אבל כמות של שומן, ואז הספיגה של הסוכר בדם תהיה איטית יותר (גלידת שמנת, מוס שוקולד) על פני עוגיה ללא סוכר שבה יש המון פחמימות, אבל מעט מהדברים האחרים - ואז ספיגת הסוכר בדם תהיה מהירה.
 
כמובן, זה אישי לכל אחד.