אז זהו !!! מה נעשה עכשיו

ladybug4NLP

Active member
אני מבינה שכל הסוכרתיים עכשיו נעמדים על הרגליים האחוריות...

אבל.....

גוף האדםלא עובד על טעם אלא על הרכב של כימיקלים וצורת ספיגה.
אם הרכב הכימיקלים של ממתיק שונה מהרכב סוכר או פחממה , הרי שההגיון הצרוף אומר שהגוף יזהה אותו אחרת
ולא כסוכר.
וכן, בטטה למרות היותה מתוקה טובה יותר לסוכרתיים כי הערך הגליקמי שלה נמוך הרבבה יותר.
 
אז מה עושים עם הקפה? אני לא סוכרתית אך בהחלט גבולית

עם הסטוריה משפחתית, האם כפית סוכר בתוך התה או הקפה זה בסדר?

תמיד שמתי 3 סוכרזית, לא חייבת מתיקות של לפתן אך כפית מחוקה תהרוג אותי?
 

ladybug4NLP

Active member
כפית מחוקה לא תהרוג אותך בכל מקרה אם את לא שותה מספר רב של

כוסות קפה.

כפית סוכר במתיקות = סוכרזית אחת.
אולי את יכולה להפחית בהדרגה.
אני ירדתי מ-2 לאחד
 

shron17

New member
אצלינו שותים כבר שנים ללא סוכר בכלל,,

שתייה חמה: רק מים חמימים עם לימון ונענע.
וברוב שעות היום - רק מים ,שתמיד מועילים בקיץ החם.
&nbsp
 

shron17

New member
ציינתי זאת ,כי כול אחד יכול להתרגל ,בהדרגה ובזמן קצר.

כדאי גם להרגיל את הילדים מגיל צעיר לשתות מים פושרים ,או מים חמימים עם כמה טיפות מיץ לימון.
למי שרגיל להמתיק את השתייה,יוריד כול יום רבע כפית מהכמות.עד שמתרגלים להפחתת כמות המתיקות,
לאחר כמה ימים מכבר לא נזקקים להמתקה.(אפילו דוחים את המתוק).
שוווה לנסות!
&nbsp
2 טיפים לקראת החורף:
כשמצוננים,מומלץ לחלוט ענף קורנית במים רותחים ,לצנן מעט ולשתות במהלך היום,זה מאוד מקל על הצינון .
&nbsp
כשיש חום מעל 38, שתיית מים חמימים וכף של מיץ לימון טרי ,
4 פעמים ביום, תוריד את החום.
 

אבו זקן

New member
הכותרת של ההודעה שלך ממש לא נכונה

מעבר לנקודה שזאת פשוט הנחה חסרת בסיס (הלבלב מזהה טעמים? מה הוא, לשון?) אם זה היה נכון, כל הסוכרתיים שמודדים מדי פעם את רמות הסוכר שלהם - שלא לדבר על אלה שמסתובבים עם מוניטור - היו יודעים זאת.

הקשר, כמו שכתוב במאמר הוא לא מיידי. אני יכול להגיד לך בוודאות מלאה שלפחות אצלי אין שום הבדל בין שתיית מים לבין שתיית משקה עם ממתיק מלאכותי מבחינת חוסר ההשפעה המיידית על הסוכר. מה שהמחקר טוען הוא שהתגלה קשר לטווח ארוך, כלומר שלממתיקים יש השפעה על הרכב אוכלוסיית החיידקים במעיים, ואלה משנים, איכשהו (המנגנון לא ברור, הניחוש שלי הוא שהם משפיעים על ההורמונים שהמעי מייצר בתגובה לאכילת סוכר), את תנגודת האינסולין.
 
הלבלב לא יודע להבדיל?! יודע גם יודע...

מאיזה מחקר לקחת את זה?! בטח מאותו מחקר על הסוכר החום...
 

shron17

New member
ניסויים שעשו על עכברים,לא בדיוק משקפים השפעה על בני -אדם,,,

אולגה רז הד"ר לתזונה,כך היא אמרה,וזאת לאחר שהיא משתמשת רק בממתיקים מלאכותיים,
כבר הרבה שנים.
 

w in w in

New member
שמתי לב שגם איריס שהרבתה לכתוב פה

ולא היה לה דבר נגד ממתיקים, נהפוך הוא, מאז
הידיעה פשוט נעלמה.

אז מה זה אומר? אנשים מוכרים לנו לוקשים ואנחנו אח"כ משלמים על זה
בבריאות שלנו.
 

אבו זקן

New member
אני לא עכבר!

הניסוי כלל גם אנשים (אם כי לא בחלק של העברת חיידקים מפרט לפרט
).מתוך התקציר של המאמר (אינני מפנה למקור ב nature כי המאמר בתשלום):
"... demonstrate similar NAS-induced dysbiosis and glucose intolerance in healthy human subjects ..."
.(NAS - Non-caloric artificial sweeteners ממתיקים מלאכותיים נטולי קלוריות, כלומר לא נבדקו הסוכרים הכהליים כמו מלטיטול, סורביטול וכל החבר'ה האלה. נבדקו סכרין, סוכרלוז ואספרטם).
 

shron17

New member
התייחסתי לנושא ניסוי העכברים,לאחר הסבר של,,,

ד"ר אולגה רז ברדיו ,ביום שישי האחרון ,(19.9.14),
השידור ניתן להאזנה חוזרת באינטרנט: רדיו 103FM,
ובתוכנית הזו היא הסבירה על מאמר בשהתפרסם בנושא תחליפי הסוכר,
והתוצאות שהתקבלו היו ,לפי ניסוי על עכברים.
 

shron17

New member
להאזנה כאן:

אולכה רז מסבירה על חיידקי המעיים ועליית רמת הסוכר בהשפעת תחליפי סוכר.
 

אבו זקן

New member
לא רק על עכברים

כמו שהיא אמרה, יש שם גם חלק על בני אדם. נדמה לי שהיא קראה את החלק הזה ברפרוף, כי היא מתיחסת לנושא אחד בו המדגם האנושי היה באמת קטן (7 משתתפים) ומתעלמת מנושא אחר בו מספר הנבדקים היה גדול (זה החלק בו גם אני נטלתי חלק). החלק הזה של המחקר לא חיפש קשר סיבתי אבל מצא מתאם בין כמות הממתיקים המלאכותיים הנצרכת לבין הסיכוי לפתח תנגודת אינסולין (אחרי שלוקחים בחשבון גורמים כמו BMI שעלולים להיות משתנה מתווך, כלומר אנשים במשקל גבוה נוטים לצרוך ממתיקים מלאכותיים וייתכן שהתנגודת נובעת מהמשקל. ובכן, לא). לדעתי , כהדיוט, כל חלקי המחקר ביחד בהחלט מצביעים על הסתברות גבוהה לקשר סיבתי גם אצל בני אדם, אבל אין ספק שזאת לא המילה האחרונה וצריך להמשיך ולבדוק.
&nbsp
אישית אני צורך מעט מאד ממתיקים מכל סוג, כך שהחלק המעניין אותי יותר הוא עצם הקשר בין אוכלוסית החיידקים לבין התנגודת, שמצביע, אולי, על כיוון אפשרי של טיפול פרוביוטי. בשמחה אחליף את המטפורמין שלי בכמה מיליארד חיידקים ידידותיים...
 

shron17

New member
לדבריה ,היא ממליצה להמשיך ולצרוך תחליפי סוכר ללא חשש,,

אבל,כפי שאתה אומר,ובצדק,
אפשר שלא לצרוך את הממתיקים,
וזה גם מה שאני עושה.
 
למעלה