אירוח קצין מטה מתנדבים בענף מיון רפואי

אירוח קצין מטה מתנדבים בענף מיון רפואי

סרן ד"ר ירון אביב, קצין מטה מתנדבים בענף מיון רפואי, במפקדת קצין הרפואה הראשי, יתארח בפורום ביום ראשון הקרוב, 9/6 בין השעות 14:00-16:00, ויענה על שאלות הגולשים.

ד"ר אביב אחראי על אישורם לשירות צבאי של המועמדים וחיילים שפוטרו משירות מסיבה רפואית. אחראי על אישורם למקצועות שונים בצה"ל על פי יכולתם, אחראי על בקרת ההליך הרפואי שעוברים מתנדבים בלשכות הגיוס.
כמו כן, אחראי ד"ר אביב על מתן אישורים למועמדים לשירות חריגי פרופיל למקצועות צבאיים.

מוזמנים לשרשר את שאלותים לד"ר אביב

goldy

New member
כן...

כנראה שכבר עברה שנה וחצי מאז האירוח הקודם.

goldy

New member
שלום דוקטור

1. אני רוצה לדעת מדוע מהרגע שהמראיינת כתבה בטופס "להפנות לקבן",
כל התהליכים שבאו אח"כ היו תירוץ *בלבד* כדי לפטור אותי בכל מקרה? (בריאות)
2. איך זה שגם ארבע-עשרה שנים אחרי הראיון הצבא עדיין איתן בדעתו? (30) מדוע אין שקילה מחודשת כל עשר שנים?
3. כיצד אוכל לקבל זימון ל"טירונות ב'" לגילאי 30+?
4. איך זה שהנוהל הוא שהכל עובר דרך לישכת הגיוס, ושום גורם אחר כלשהו לא מתערב בכך בצורה כלשהי?

כבר פניתי לבקו"ם יותר מפעם אחת.
לא חויילתי.
אלייך אישית עוד לא כתבתי.

תשובה

שלום
עצם קבלת פרופיל פוסל שירות לא שוללת את הזכות להתנדב.
ניתן לפתוח בקשה להתנדבות דרך מדור הפרט בלשכת הגיוס. אמנם קיימים שיקולי גיל, אך ניתן להגיש בקשות חריגות.
הבקשה להתנדבות (למעשה גיוס בתנאים מוגנים) תישקל על ידי הגורמים המקצועיים.
למידע נוסף ממליץ לפנות למוקד *גיוס.

בברכה -
סרן ד"ר ירון אביב.

goldy

New member
תא מתנדבים לא רוצה לשמוע ממני בכלל

כל הגורמים האפשריים כולל לישכת שר הביטחון דחו אותי.
על מה אתה כן יכול להמליץ?

שלום לדר אביב,

כמה שאלות יותר מהתחום הטיפולי בו אני עוסקת,
עובדת עם נוער וילדים בעלי צרכים מיוחדים.

אשמח לשמוע מהם השיקולים המרכזיים בעטיים מגייסים ומשבצים לתפקידים בני נוער עם לקויות מורכבות(ספקטרום האוטיסטי, שיתוק מוחין ונכויות פיזיות כמו ניוון שרירים וכד׳.., הפרעות נפשיות, תסמונות ומחלות נדירות).
האם יש לכם קריטריוניים ברורים לשיבוץ, או שמדובר בכל מקרה לגופו?

עניין נוסף- בני נוער עם לקויות למידה , קשיי קשב וריכוז, DCD-developmental coordination disorder
מה ההקלות/התאמות שהצבא מאפשר/מגביל אותם?? מי מלווה את תהליך שיבוצם/ או מתן הפטור באופן מקצועי??? הרי אנו- מטפלים פארא-רפואיים ממקצועות הבריאות עובדים עימם מגיל ינקות..ומודעים לרמת התיפקוד ולקשיים..

תודה רבה,

גיוס לבעלי מוגבלויות נוירולוגיות/מוטוריות

שלום!
קודם כל שמחתי לראות שבעלי מקצוע מתעניינים בנידוב בני נוער לשירות צבאי מוגן.
אענה פר מחלה -
לגבי CP, בדרגות הקלות (GMFCS1-2) ניתן לאשר נידוב כבר ברמת לשכת הגיוס במגבלות סטנדרטיות (פטור מטירונות ונשק, פטור ממנעל צבאי, עבודה עיונית ומשרדית). דרגות חומרה גבוהות יותר נידונות במפקדת קצין הרפואה הראשי על ידי, והשיבוץ, הוא פרטני בהתאם.
מחלות שריר ראשוניות עדיין לא בוזרו ללשכות הגיוס בגלל הספקטרום הרחב של ההסתמנויות - יכולת תפקודית בADL, אך גם מעורבות מערכות אחרות כגון CNS, לב וכו'. השיבוץ גם הוא פרטני.
לגבי PDD - המחלה נמצאת בתחום בריאות הנפש, כאשר הגורמים המקצועיים מתחום זה נותנים את האישור. לרוב, האישור הוא להתנדבות לשנה בלבד כאשר ניתן להאריך את פרק הזמן בהתאם לרצון משותף של הגורמים הפיקודיים, המקצועיים, ורצון הנער.

לגבי DCD - נושא מורכב מאוד, ועד כה נתקלתי בנער אחד בלבד שסבל מהתסמונת. הוא פוטר משירות בעיקר עקב אי יכולתו לתפעל נשק.

מקווה שעזרתי -
ד"ר ירון אביב, סרן
קמ"ט מתנדבים

נ ו ע ה 12

New member
תודה מראש לד"ר אביב

ותודה כמובן גם ליוני ולהנהלת תפוז על הארגון.

אני מקווה שהאירוח ישיג את מטרתו ויעזור למלש"בים ולסדירים כאן בפורום.

פ הילה

New member
לד"ר ירון אביב שלום- פטורים בקורס קצינים

בני החל את התהליך לקצונה. ואם הוסיף נימה אישית לא מעט שעות שינה חסרות לי עקב החלטתו של בני לעשות קורס קצינים. אני יודעת שבני נוער ובמיוחד מתנדבים מנסים לבדוק את גבול היכולת שלהם להיות "רגילים" ואינם קשובים מספיק לצורכי הגוף. היום הוא משרת במקום טוב שעונה על צרכיו האישים.
ברצוני לדעת מה קורה עם הפטורים שקיבל

1.ברצוני לדעת מהם שיקוליך לביטול פטור. ( פטור מנשק, מתורנויות שמירה או מטבח )מן הסתם
קיבל פטורים בגלל הבעיות הרפואיות שלו.
2.. האם אתם מידעים את החייל לפני ביטול פטור, על מנת שיוכל לערער על כך ואז להחליט על
המשך השתתפותו בקורס. או שהחייל צריך לדעת שהוא "מסתכן " בביטול פטורים .
בתודה הילה

קורס קצינים למתנדבים

היי
מתנדבים שיכולים להיות חיילים ויש להם ראש על הכתפיים ורצון לתרום בהחלט יכולים להיות קצינים.
קורס הקצינים פתוח בכל המתכונות שלו למתנדבים על פי יכולתם - מקורס קצינים עיוני מיוחד המתקיים בבסיס במרכז הארץ, ומיועד לחיילים שזקוקים לזמן פינוי קצר לבית חולים או שמנועים מלתפעל נשק (לדוגמא, אוכלוסיית הסוכרתיים או לקויי השמיעה) - ועד קורס קצינים בבה"ד 1 על כל מתכונותיו - כושר קרבי ודרגות הכושר המוגבל.

ישנם דגשים חשובים שיש לזכור:
1) מתנדב בקורס הוא עדיין חייל חובה בהתנדבות, ולכן מגבלות ההתנדבות חלות עליו אלא אם כן צויין אחרת בטופס הכשירות לקורס. היות ואני היחיד שמורשה לדון בכך, אני מתחייב לבחון כל אספקט של הקורס לפני מתן האישור הנכסף.
2) האישור ניתן לקורס בלבד, ואינו התחייבות לאישור כניסה לקבע, שניתנת במעמד סיום השירות.
3) יש לזכור שמתנדב שהיה מבוטח על ידי קופת החולים במהלך שירות החובה שלו, עם הכניסה לקבע עובר להיות מבוטח על ידי חיל רפואה באופן מלא על כל המשמעויות הכרוכות בכך.

בברכת בהצלחה -
ד"ר ירון אביב, סרן,
קמ"ט מתנדבים

מקוםבלב

New member
שלום לך דר' אביב

פגשנו אותך בלשכת הגיוס בירושלים.
זו הזדמנות נפלאה לומר לך תודה על ההתיחסות ועל העזרה שהגשת לנו באותו היום.
מכוון שאנחנו מיואשים מכל ההתנהלות של הצבא הנושא מתנדבים אשמח לקבל את עצתך.
בזמנו שנפגשנו(לפני כמעט שנה), אמרת לנו שהצבא שיפר את התנהלות הדברים מול מתנדבים ושתוך כמה חודשים ניתן יהיה לגייס את בני.
עברה שנה ועדיין אין לנו מושג מה הולך להיות.
מיותר לציין, שהפעלתי הרבה קשרים על מנת שדברים יזוזו וגם זה לא כל כך עזר. כל התפקידים והפניות שהגיעו אלינו היו דרך
אנשים שאני מכירה. הצבא לא הפנה אותו לשום דבר. ובכל פעם דחו לו את הגיוס . כבר 4 פעמים.
התחושה שלנו מאוד קשה. אין עם מי לדבר. תא המתנדבים לא עונה לטלפונים. אף אחד לא מידע אותו או מנסה למצוא תפקיד שיהלום את כישוריו ויכולת התרומה שלו.
התחושה שלנו שעושים לנו טובה שמתיחסים או בכלל מוכנים לגייס אותו.
יש המן בחורים ובחורות מדהימים עם כישורים ומוטיבציה להתנדב ועצוב שכך הצבא נוהג.
האם אתה יכול להמליץ לפנות למישהו ספציפי, למי יש סמכות להזיז את הדברים ביעילות?
מה עושים עם ההתנהלות הזו?
תודה לך.

מציאת שיבוץ

אני מתקשה להבין בדיוק איפה נתקע התהליך, אך ממה שהבנתי בין השורות את התהליך הרפואי סיימתם וקיבלתם פרופיל 25 המסמל את מי שנמצא כשיר לשירות בהתנדבות בצה"ל.
אני מבין שהגיוס נתקע פעם אחר פעם בגלל אי יכולת למצוא שיבוץ הולם.
מי שאמון על שיבוץ מלש"בים מתנדבים זה מדור המתנדבים במיטב. זה תהליך מורכב מכמה סיבות:
1) מתנדב פסול מכל התפקידים בצה"ל למעט "עובד כללי" - כל אישור למקצוע אחר חייב לקבל החרגה רפואית ממני. לעיתים הבקשה פשוט לא מתאימה מסיבה רפואית (לדוגמא, חולה בבריחת סידן קשה שרוצה להיות מדריך קרב מגע).
2) לעיתים המתנדב מעוניין בשיבוץ שלא מתאים ליכולותיו מבחינת נתוני האיכות - גם מתנדבים מקבלים נתוני קב"א ודפ"ר, וקורה שמתנדבים נפסלים ממקצועות נחשקים עקב נתוני איכות.
3) חלק מהיחידות דורשות מיון מקדים, גם למתנדבים - להקות צה"ל, מודיעין, דובר צה"ל - לעיתים המיונים מתקיימים בתאריכים לא גמישים ויכולים לדחות גיוס לתקופות משמעותיות.
לעיתים אף דוחים גיוס כדי להגיע למיון ולבסוף מקבלים תשובה שלילית ומתסכלת.

לסיכום -
אם גיוס הנער נתקע בגלל הליך רפואי - מציע לפנות אלי עם מידע רפואי ומכתב עם פרטים אישיים לפקס - 037377033

אם מציאת שיבוץ היא הבעיה, מציע לפנות ישירות למדור מתנדבים ולבקש זימון לראיון עם אחת הקצינות או המש"קים על מנת לקבל תמונת מצב אמיתית על אפשרויות השיבוץ. ניתן להשיג את המוקד שלהם בטלפון 037387157.

בהצלחה!

ד"ר ירון אביב, סרן

estilin

New member
תשלום קופ"ח חיילים מתנדבים

לד"ר אביב שלום רב,
בתי משרתת כחיילת בשרות חובה, בהתנדבות, עקב צליאק. לאחר שמלאו לה 20 שמתי לב שאנו משלמים עבורה דמי חבר לקופ"ח (מכבי זהב) וכן משלמים מכיסנו על כל ביקור אצל רופא, מקצועי או משפחה. בנוסף אנו משלמים גם עבור בטוח סיעודי (גם במסגרת קופ"ח מכבי, אלא שכיום זה חב' "כלל"). נאמר לי שחיילים "רגילים" אינם משלמים קופ"ח וגם לא בטוח סיעודי. למותר לציין, שמהרגע שההתנדבות אושרה, משרתת בתי כחיילת בשירות חובה לכל דבר וענין (במקרה הספציפי היא גם עשתה טירונות "רגילה" וגם קורס של ח"א בבסיס סגור). אבקש לקבל הסבר, מדוע חיילים מתנדבים משלמים קופ"ח ובטוח סיעודי ואילו חבריהם החיילים ה"רגילים" פטורים משתלום זה. בתודה מראש על תגובתך, אסתי

דמי כלכלה ודמי רפואה

שלום -
כחלק מהליך ההתנדבות מוחתם המועמד (שקיבל פרופיל 21) על טופס הסברים. בין היתר, מצויין מפורשות על גבי הטופס כי הגורם המבטח עבור החייל יהיה קופת החולים בה היה רשום על כל האספקטים של הטיפול הרפואי, על פי חוק בריאות ממלכתי.
מתנדבים שנודבו עם פרופיל 24 זמני מלשכת הגיוס, וחיילים שגויסו עם פרופיל כשיר ובמהלך שירותם קיבלו פרופיל 24 זמני או פרופיל 21 - ממשיכים להיות מבוטחים על כל המשתמע מכך על ידי צה"ל וחיל רפואה.
הדבר אינו נובע מהחלטה שרירותית של הצבא, אלא מתוקף חוק בריאות ממלכתי (שנחקק ב1994).

יש כאן מספר שיקולים לטובת המתנדב - נישאר עם מומחים המכירים את מחלתו ומטפלים בו מילדותו, עם רופא המשפחה המוכר, ולא מטיל אחריות על הרופא הראשוני הצבאי (שהוא בדרך כלל רופא כללי בלבד) את מלוא האחריות למעקב והטיפול במחלות המורכבות מהן סובלים חלק מהמתנדבים.

כל ביטוח פרטי נוסף אותו בוחר המתנדב לשלם נתון לשיקול דעתו בלבד (מיותר לציין שלחיילים שאינם מתנדבים אין את הזכות לרכוש ביטוחים פרטיים או כלל לקבל רפואה פרטית, מתוקף פקודות הצבא).

אף על פי כן, מתוך התחשבות, קיימת השתתפות בהוצאות חיילים מתנדבים -
1) סעיף דמי רפואה שנקבל לפי סעיפי ליקוי מזכים עד תקרה של כ-80 שקלים. מטרת דמי הרפואה הוא השתתפות חלקית בהוצאות הבריאות הרבעוניות של החייל (כגון טפסי 17, עליהם חיילים רגילים לא משלמים) - במוצהר סעיף זה לא אמור לכסות את כל הוצאות הבריאות של המתנדב.
יתכן יותר מסעיף ליקוי אחד המזכה בסכום, והסכום מצטבר.
2) דמי כלכלה ניתנים לפי סעיפי ליקוי מזכים, כאשר צליאק הוא אחד מהם, לחיילים המשרתים ביחידות פתוחות שאינם מקבלים מנות מזון.

מקווה שהתשובה ברורה -
ד"ר ירון אביב, סרן, קמ"ט מתנדבים.

mosheyd

New member
לד"ר ירון אביב שלום

לא שזה ישנה משהו, אבל אם אני עומד לצאת לפטור מילואים עקב גיל 40, ועוד שנתיים בערך מסיים לימודים במקצוע נדרש לצבא, האם הצבא יכול לקרוא לי שוב למילואים?

סיכום

שמחתי להשתתף ולענות לשאלותיכם.
מקווה שתשובותי סייעו לכולכם ולא רק לפונים.

לפניות נוספות ניתן לפנות למדור המתנדבים במיטב, גם בשאלות רפואיות שיופנו בהמשך אלי - 037387157.

אשמח להתארח בעתיד -
ד"ר ירון אביב, סרן,
קצין מטה מתנדבים, ענף רפואה תעסוקתית ומיון רפואי במפקדת קצין הרפואה הראשי.

למעלה